Zapadna-Evropa-pred-SAMOUBISTVOM

Zapadna Evropa čini samoubistvo dok su nacije koje se hvale svojim vrlinama srušile svoju infrastrukturu za fosilna goriva (i nuklearne elektrane) kako bi umirile pripadnike “zelenog” pokreta.

Sada se zemlje poput Njemačke, Francuske i Velike Britanije suočavaju s energetskom katastrofom jer Rusija stalno smanjuje dotok prirodnog gasa iz cjevovoda poput Sjevernog toka 1, koji bi također trebao biti isključen za samo pet dana radi “rutinskog održavanja”.

Mnoge evropske nacije su zabrinute da se Sjeverni tok neće ponovo uključiti, vjerujući da će Rusija pronaći izgovor da zadrži gasovod van mreže na duži vremenski period. Ovo bi bilo katastrofalno za nacije poput Njemačke, koje uvelike zavise od ruskog plina za proizvodnju električne energije i napajanje domaće industrije.

“Neki strahuju da bi Kremlj mogao iskoristiti planirane radove na održavanju da zauvijek zatvori slavine”, izvještava CNBC :

“Ako se ne pokrene nakon održavanja jer predsjednik Putin igra igrice ili želi da udari Evropu tamo gdje je boli, onda plan za punjenje skladišta plina do kraja ljeta vjerovatno neće uspjeti”, rekao je Henning Gloystein iz Eurasia Group. Eurasia Group je saopćila da, ako Putin organizuje potpuni prekid isporuke gasa nakon planiranog završetka radova na održavanju naftovoda Sjeverni tok 1 — u onome što je Gloystein opisao kao scenarij „maksimalnog ekonomskog rata“ — Njemačka će vjerovatno biti primorana da pređe na treći nivo svog trostepenog plana za gas u vanrednim situacijama.

A zašto Rusija ne bi prekinula isporuke energenata Evropi kada Evropa šalje oružje Ukrajini da ubija ruske vojnike? Zašto evropski lideri misle da mogu voditi ekonomski i kinetički rat protiv Rusije, ali zahtijevaju da Rusija izbjegava vođenje ekonomskog rata protiv Evrope? 

Evropa kao da govori:

„Ubićemo te, Rusijo! Ali molim te, prodaj nam svoj benzin dok te mi nastavljamo ubijati.”

Glupost evropske politike je nerazumljiva.

Glad širom Evrope: Bez đubriva, goriva ili hrane

Krajem juna Putin je najavio potpunu zabranu ruskog izvoza u “neprijateljske zemlje”. 

Kako TheConsul.com.pk piše :

Ovaj korak je potpuna katastrofa za Evropsku uniju. To je u osnovi potpisivanje smrtne presude za sve evropske ekonomije. Strahuje se da evropske ekonomije možda neće preživjeti ovu drakonsku akciju. Za godinu dana životni standard svih Evropljana bit će znatno niži od današnjeg. Sada je pravo vrijeme da svi Evropljani razmisle o tome šta se sprema i kako će ova uredba uticati na njihove živote.

Ovu krizu je, naravno, u potpunosti stvorio čovjek. Stvorili su ga financijski nepismeni socijalisti koji su vodili Njemačku, Francusku, Italiju, UK i druge zapadnoevropske zemlje. U svojoj aroganciji, pokušali su da sruše rusku ekonomiju, ali su samo na kraju učinili Rusiju bogatom dok su uništili vlastitu lokalnu ekonomiju i lance nabavke:

Ekonomisti smatraju da su Evropljani izvršili financijsko samoubistvo uvođenjem sankcija Rusiji. Nametnuli su sankcije i nametnuli potpuni ekonomski rat Rusiji misleći da će ruska ekonomija propasti zbog evropskih sankcija… Evropljani će vjerovatno ostati gladni i prohlađeni, a svi evropski proizvodi i usluge će biti oskudni ili suspendirani.

Ovo se dešava kada pokušate da isključite zemlju koja daje većinu energije i đubriva koje održava vašu naciju u životu. Sada su, u svojoj aroganciji i ratobornosti, zapadnoevropske nacije suočene sa potpunim ekonomskim i društvenim kolapsom tokom nadolazeće zime, jer Rusija prekida dotok energije.

Lažne tvrdnje “zelenog” pokreta dale su Putinu moć da uništi zapadne nacije bez ispaljivanja ijednog metka

U stvari, zeleni pokret kojeg su bezumno prostituirali lideri zapadne Evrope stvorio je tako upečatljivu domaću ranjivost da Putin sada ima moć da uništi Zapadnu Evropu jednostavnim zatvaranjem svakog izvoza iz Rusije. Zapadnoevropske zemlje već godinama kasne u ponovnom pokretanju proizvodnje uglja i prirodnog plina, što znači da će doživjeti katastrofalnu patnju u godinama koje dolaze, čak i ako se sada pokušaju vratiti na ugalj i plin.

Ipak, bezumni, neshvatljivo kratkovidi lideri Evrope i dalje guraju svoju „zelenu agendu“, zahtijevajući da svijet nekako „pređe“ na vjetar i solarnu energiju, čak i kada ne postoje vozovi na vjetar ili traktori na solarni pogon. Svijet koji se oslanja isključivo na „zelenu“ energiju je svijet koji doživljava smrt milijardi ljudskih bića, nakon čega slijedi potpuni ekonomski i društveni kolaps. Ispostavilo se da je to svijet za koji se Zapadna Evropa moli, zbog čega se Zapadna Evropa ponaša kao samoubilački kult smrti.

Euro će propasti, vjerovatno u narednih 18 mjeseci. Njemačka ekonomija će implodirati. Masovna glad će se proširiti po cijelom kontinentu, a veći dio zapadne Evrope 2023. će izgledati kao Šri Lanka danas. Kada država više ne može da obezbijedi hranu, gorivo, transport ili osnovnu sigurnost, masovni ustanak postaje neizbježan. Izgladnjeli, promrzli i očajni ljudi rade očajne stvari.

Svjedoci smo samoubistva zapadne civilizacije, podstaknute idiotizmom socijalizma i zelenog pokreta, čije su ideje ukorijenjene u zabludi… Ove zime, možda bi mogli da spale svoje loše ideje u pećima na drva kako bi se zagrijali… samo da su peći na drva još uvijek dostupne svuda širom Evrope (a nisu).

Milioni Evropljana ove zime će se smrzavati i gladovati, dok njihovi politički lideri krive Putina umjesto sebe. Zato što retardi nisu u stanju da uče iz sopstvenih loših odluka. Oni samo udvostruče svoju glupost i za to okrive nekog drugog.

Otkrijte više detalja u mom podkastu ažuriranja situacije: