Planiranje-Brajan-Trejsi

 

Planiranje-Brajan-Trejsi

Svaki dio planiranja, postavljanja prioriteta i organizovanja svodi se na ovaj jednostavan koncept: vaša sposobnost da odaberete najvažniji zadatak, da ga započnete i onda da se koncentrišete na njega sve dok ga ne završite, predstavlja ključ za dostizanje visokog nivo performansi i lične produktivnosti.

Šta je neophodno za svaki veliki uspjeh?

Svakom ostvarenom velikom uspjehu prethodio je dug period teškog, koncentrisanog rada, sve dok posao nije bio konačno gotov.

Fokusiranje na zadatke podrazumijeva da jednom kada počnete, nastavljate rad, bez skretanja ili odvlačenja pažnje, sve dok posao nije 100% završen.

Kad god vam misli skrenu na drugu stranu, podsjećate se da imate važnijeg posla.

Smanjite potrebno vrijeme za 50%

Koncentrišući se na svoj najvažniji zadatak, možete redukovati vrijeme potrebno da se zadatak završi za 50% ili čak više od toga. Procjenjeno je da tendencija kojom se pokrenete, a potom i zaustavite u radu, posle čega je potrebno da se ponovo aktiviratei nastavite dalje sa radom, povećava vrijeme potrebno da se završi zadatak za čak 500%.

Naime, svaki put kada se vratite na posao, morate da se upoznate sa tim gdje ste bili kada ste prestali i šta je to što dalje treba da uradite. Dodatno, morate da prevaziđete inerciju koja se u međuvremenu stvorila i da se ponovo pokrenete. Morate ponovo da razvijete snagu i volju i ponovo da uđete u zonu produktivnog rada i efikasnog ritma.

Razvijte energiju i entuzijazam

Ali kada se temeljno pripremite, a zatim počnete, odbijajuci da se zaustavite i okrecete oko sebe, sve dok posao ne bude završen, tada razvijate energiju, entuzijazam i motivaciju. Postajete sve bolji i bolji i sve produktivniji. Radite brže i efektivnije.

Nikada ne gubite vrijeme

Istina je da kada ste se opredjelili za vaš zadatak broj jedan – zadatak od najveće važnosti, sve ostalo što radite osim njega predstavlja relativno gubljenje vremena. Bilo koja druga aktivnost jednostavno nije toliko vrijedna ili važna kao ovaj posao zasnovan na prioritetima koje ste sami postavili.

Vježbe

Riješite danas da izaberete najvažniji zadatak ili projekat koji možete da uradite i onda se svim srcem bacite na njega. Kada krenete da radite vaš najvažniji zadatak, disciplinujte sebe da istrajete bez preusmjeravanja pažnje na nešto manje važno, sve dok posao nije 100% završen.

Posmatrajte taj cilj kao „test“ kojim ćete utvrditi da li ste tip osobe koja može da donese određenu odluku i da je potom sprovede u djelo. Kada počnete, odbijte da se zaustavite dok se posao ne završi.

Za Vaš uspjeh,
Brajan Trejsi

Preuzmite e-knjigu: AUTORESPONDER – ALAT KOJI RADI ZA VAS I DOK SPAVATE

refik-hrvic Srdačan pozdrav,
Refik Hrvić

〉〉 Facebook
〉〉 Twitter
〉〉 Google+
〉〉 YouTube

Ostavite vaš komentar.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

➤ Pratite objave na Telegramu