Vizija

Vizija

“Svi smo mi u blatu, ali neki od nas gledaju ka zvijezdama.”

– Oskar Vajld

Mnogi od nas misle da su snovi, veliki planovi, izumi i naboji kreativne energije rezervisani samo za pisce, fizičare, kompozitore i umjetnike. To nije za obične ljude sa običnim zanimanjima, običnim porodicama i običnim međuljudskim odnosima.

Međutim, vizija, kao i hrabrost i disciplina, predstavlja karakternu crtu koja može da se razvije u svakome ko to želi. Uslov je da se potrudimo da nam to postane sastavni dio svakodnevnog života.

Vizija je sposobnost da se uoče moguća rješenja za svakodnevne probleme u životu. Vizionari su okrenuti prema pronalaženju rješenja, a ne prema pronalaženju teškoća i problema.

Između ta dva pristupa postoji ogromna razlika.

Potrebno je dosta snage i truda da bi čovjek bio vizionar. Puno je lakše prepustiti se inerciji i raditi samo ono što se od nas očekuje (ili čak ni to). Potrebna je smjelost da bi se izašlo iz uobičajenog šablona razmišljanja. 

Potrebno je imati čvrsta uvjerenja i hrabrosti da bi se rizikovalo sa nekom novom idejom ili novim pristupom.

Vizionari često više puta dožive neuspjeh prije nego što konačno realizuju ono što su naumili, a mnogi ljudi su previše nesigurni da bi rizikovali. Radije će ići na sigurno, uhodanim putem.

Također, potrebno je dosta “dobrog starog znoja” da bi čovjek bio vizionar.

  • Bil Hajbels

RefikHrvic.net

Povežimo se i putem društvenih mreža:

Facebook | Twitter | Instagram | Google+ | LinkedIn

Pretplatite se na moj YouTube kanal.

Ako želite da saznate kako ovaj alat može unaprijediti vaš posao, predlažem da preuzmete e-knjigu AUTORESPONDER JE ALAT KOJI RADI ZA VAS I DOK SPAVATE.

Ukoliko tražite priliku da dodatno zaradite i dopunite vaš kućni budžet, predlažem da preuzmete e-knjigu VODIČ KROZ SCNET BIZNIS i informišete se o ovoj poslovnoj prilici. Srdačan pozdrav!
Refik Hrvić

Ostavite vaš komentar.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

➤ Pratite objave na Telegramu