Stvarni napredak je duhovne prirode. Ne postoji drugi napredak osim duhovnog. Zapišite ove riječi, to će biti formula za budućnost.

Sve je više i više pronalazaka koji se ograničavaju na fizičku doborbit i na materijalni komfor ne poboljšavajući ljude. Naprotiv, ljudi postaju sve sebičniji, sve osvetoljubiviji, sve slabiji, sve bolesniji a istovremeno bivaju sve oholiji, sve više uobraženi, tašti, hvalisavi i sve više raspušteni, bestidni, pokvareni. Eto šta je napredak donio. To nije napredak duha. Duhovni napredak je da se poboljšaju bića, da se poboljšaju njihove misli i osjećanja kako bi se sačuvali u dobrom psihičkom i fizičkom zdravlju, dok u ovom trenutku nazovi “napredak” se sadrži u tome da se otvaraju sve savršenije bolnice, klinike i zatvori.

Umjesto da se traži lijek duhu, da se tu nešto ispravi iznutra, svi jure da traže van njih. Niko ne misli da traži unutra izuzev tih jadnih mistika, jadnih duhovnika kojima se rugaju. Da, prava snaga dolazi iznutra iz duha, to jest centra. Ono što je autentično stavljeno je u centar, u duh, sve ostalo je manje-više kvarljivo, izmiješano, nečisto. Sve što nađete daleko od izvora, pomiješano je sa nečistoćama. Samo oni koji koji se napajaju direktno sa izvora, piju “vodu” apsolutne čistoće. Svuda u svemiru i u čovjeku manifestuju se princip života i princip smrti. Kada čovjek želi da se razvije, suprotne snage počinju da se bude da bi ga mučile, obeznanile i život je uvijek primoran da se brani.

Opt In Image
PRIJAVITE SE NA E-BILTEN (BESPLATNO)

...i primajte direktno u vaš sandučić elektronske pošte korisne materijale koji mogu dodatno obogatiti vaš život.

⋅ Vaši podaci su sigurni 100%
⋅ Odjaviti se možete u svakom trenutku
⋅ No Spam

Srdačan pozdrav,
Refik Hrvić

Ostavite vaš komentar.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

➤ Pratite objave na Telegramu