STUDIJA IZ STVARNOG ŽIVOTA: ŠKOLSKA DJECA, KOJA NOSE MASKE SU FIZIČKI, PSIHOLOŠKI, BIHEVIORALNO OŠTEĆENA I PATE OD 24 RAZLIČITA ZDRAVSTVENA PROBLEMA

Sick-Child-Flu-Face-Mask-Teddy-Bear-Sad

STUDIJA IZ STVARNOG ŽIVOTA: ŠKOLSKA DJECA, KOJA NOSE MASKE SU FIZIČKI, PSIHOLOŠKI, BIHEVIORALNO OŠTEĆENA I PATE OD 24 RAZLIČITA ZDRAVSTVENA PROBLEMA

Prvo istraživanje ove vrste, u kojem je učestvovalo preko 25.000 djece, otkriva da maske štete školarcima na mnogo fizičkih i psiholoških načina i negativno utječu na njihovo ponašanje, fokus i interes za učenje. Ti negativni efekti cenzurisani su i nezastupljeni u društvenim medijima i ignorisani od strane državnih zvaničnika.

Od 25.930 proučavane djece, baza podataka uključuje najmanje 17.854 zdravstvenih pritužbi koje su podnijeli roditelji. Ovi zdravstveni problemi i oštećenja primijećeni su kod približno 68% „maskiranih“ školaraca koji su bili prisiljeni nositi zaštitnu masku za lice u prosjeku četiri i po sata dnevno.

DUGOTRAJNO, PRISILNO, STROGO NOŠENJE MASKI UNIŠTAVA ZDRAVLJE DJECE

Registar, uspostavljen 20. oktobra 2020. godine, zatražio je od 363 doktora da roditelje i nastavnike obavijeste da mogu prijaviti zdravstvene posljedice kojima svjedoče zbog dugotrajne upotrebe maski kod djece.

Zdravstveni problemi bili su mnogobrojni i uključivali su razdražljivost (60%), glavobolju (53%), poteškoće sa koncentracijom (50%), manje sreće (49%), opiranje odlasku u školu ili vrtić (44%), malaksalost (42%), umanjena želja za učenje (38%) i pospanost ili umor (37%).

Gotovo trećina djece spava lošije od uobičajenog, a četvrtina djece razvila je nove strahove. Stotine djece bilo je manje veselo, manje zaigrano i većina je bila neobično razdražljiva.

Ono što još više zabrinjava jeste da (29,7%) djece je imalo otežano disanje, (26,4%) je imalo vrtoglavicu, a stotine djece patilo je od osjećaja slabosti, osjećaja bolesti, ubrzanog disanja, stezanja u prsima i kratkotrajnog oštećenja svijesti.

Univerzalno nošenje maski uništava zdravlje djece, čineći njihov imunološki sistem podložnijim bolestima. (Povezano: CDC razvija nacionalni program „država medicinske policije“ za praćenje usklađenosti sa vakcinom; što može dovesti do „medicinskog oduzimanja“ djece od njihovih roditelja.)

„MASKIRANJE“ ŠKOLSKE DJECE MEDICINSKI JE EKSPERIMENT KOJI BI TREBAO BITI IZBOR NJIHOVIH RODITELJA

Širom svijeta očevi i majke gube roditeljska prava jer se ne slažu sa propisanim zdravstvenim mjerama za njihovu djecu u školama. Djecu psihološki zlostavljaju, jer ih odrasli prisiljavaju da vjeruju da je njihov dah stalni izvor prenošenja bolesti, da imaju moralnu dužnost osigurati da njihov bolesni dah nikada ne zarazi drugu osobu. Djeca uče da se plaše jedni drugih, da se boje svijeta oko sebe i drhte u skladu s autoritetom i medicinskom prevarom.

Hoće li ove institucije biti odgovorne za fizičku, psihološku i bihevioralnu štetu koju i dalje nanose djeci?

Nastavnici i savjetnici, koji su po zakonu obavezni prijaviti zlostavljanje djece, sada aktivno učestvuju u zlostavljanju djece i maltretiranju roditelja. Vlasti svakodnevno zatvaraju oči pred psihološkom štetom koju nanose djeci uz obavezno nošenje maski preko usta i nosa svakog djeteta.

Šta se još može nametnuti djeci pod izgovorom „sigurnosti“?

„Maskiranje“ školske djece medicinski je eksperiment. Proizvođači maski nisu proveli nezavisna istraživanja o uticaju dugotrajne upotrebe njihovih proizvoda na adolescente.

Stoga se roditeljima ne daju sve potrebne informacije kako bi na osnovu njih mogli donijeti izbor koji je najbolji za njihovu dijecu. U većini slučajeva škole diktiraju šta roditelji moraju raditi, čineći nezakoniti presedan koji gazi prava na medicinsku privatnost porodice, a istovremeno nastavljaju institucionalno zlostavljanje djece bez ikakve odgovornosti.

„Ne postoje nezavisne studije od proizvođača o uticajima profesionalnih maski na djecu i adolescente, koje su certificirane kao medicinski proizvodi“, naveli su autori studije.

Pored toga, većina djece nosi maske koje su napravljene kod kuće, od nepoznatih materijala, stoga nema dokaza o njihovim potencijalnim zaštitnim efektima.

Zbog trenutnih mjera za suzbijanje pandemije COVID-19, a posebno zbog obaveznog nošenja maski kod djece i adolescenata u školi tokom dužeg vremenskog perioda, postoji hitna potreba za obavljanjem dodatnih istraživanja.

Izvor: www.naturalnews.com

Opt In Image
NAUČITE KAKO E-MAIL MARKETING MOŽE POMOĆI RASTU I RAZVOJU VAŠEG BIZNISA
Preuzmite besplatno e-knjigu: AUTORESPONDER - ALAT KOJI RADI ZA VAS I DOK SPAVATE

Saznajte kako kompanije širom svijeta koriste snagu e-mail marketinga i kako i Vi možete početi potpuno besplatno već danas koristeći autoresponder.

Popunite navedena polja i kliknite na dugme - POŠALJI MI E-KNJIGU.

  • Vaši podaci su 100% sigurni.
  • Sa e-mail liste možete se odjaviti u svakom trenutku.

Ostavite vaš komentar.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.