Mirnes Ajanović
NEĆEMO ZABORAVITI NI ONE KOJI SU BILI NA STRANI SLOBODE I ISTINE

Saopštenje za javnost predsjednika Bosanske stranke – BOSS i magistra prava Mirnesa Ajanovića u povodu izjave premijera KS Edina Forte da njegova vlada nije odustala od rigoroznijih mjera za nevakcinisane.

“Izjava premijera KS Edina Forte da Vlada KS nije odustala od rigoroznijih mjera za nevakcinisane predstavlja namjeru faktičkog izvršenja krivičnog djela iz krivične prijave koju je BOSS ranije podnio protiv premijera KS Edina Forte i ministra zdravstva KS Harisa Vranića zbog namjere nezakonitog različitog postupanja prema građanima na osnovu toga da li su primili vakcinu ili ne.
U slučaju donošenja rigoroznijih mjera od strane Vlade KS, BOSS će podnijeti novu krivičnu prijavu protiv premijera Forte i ministra Vranića uslijed faktičkog izvršenja krivičnih djela iz ranije prijave, kao i okolnosti da bi imenovani dodatno prekršili i član 177. Krivičnog zakona FBiH – Povreda ravnopravnosti čovjeka i građanina, koji zabranjuje uskraćivanje ili ograničavanje građanskih prava utvrđenih najvišim aktima na osnovu vlastitih uvjerenja, a što svakako jeste i uvjerenje o pristajanju ili odbijanju primanja eksperimentalnih vakcina, te propisuje kaznu zatvora od jedne do osam godina za službene i odgovorne osobe koje postupe protivno navedenoj zakonskoj odredbi”, upozorio je predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

Prva krivična prijava krajem avgusta 2021.:

Predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović kazao je za N1 da je podnio krivičnu prijavu Kantonalnom tužilaštvu KS protiv ministra zdravstva KS Harisa Vranića zato što je “zaprijetio građanima”. Dodao je kako je njegova prijava urodila plodom i da se vlast “prepala” jer danas nije, kako je najavljeno, donijela odluku o restrikciji kretanja nevakcinisanih osoba.

Opt In Image
PRIJAVITE SE NA E-BILTEN (BESPLATNO)

...i primajte direktno u vaš sandučić elektronske pošte korisne materijale koji mogu dodatno obogatiti vaš život.

⋅ Vaši podaci su sigurni 100%
⋅ Odjaviti se možete u svakom trenutku
⋅ No Spam

Srdačan pozdrav,