Antoni de Melo

Antoni de Melo rođen je 1931. godine u Bombaju (Indija). Prvobitno teolog i psihoterapeut, na kraju je postao duhovni učitelj. Umro je 1987. god. u Njujorku. Čitavog života se trudio da otvori oči ljudima, kako bi postali svjesni sebe i vrijednosti postojanja.

Njegova životna filozofija bila je putokaz ka buđenju duha i novom životu da bismo najzad vidjeli jasno, pogledom koji nije zamagljen strahom i željom, i da hrabro živimo sada i ovdje, proživljavajući svaki novi trenutak svježinom djeteta.

Njegov duhovni uvid i temeljito razumijevanje čovječnosti se dobro ogleda u njegovim učenjima. Ta dubina razumijevanja mu je donijela priznanja širom svijeta.  Služio je kao direktor Sadhana Instituta za pastoral Savjetovanje u Poona, Indiji, do svoje smrti 1987. godine.

On je čvrsto vjerovao da su većina ljudi uspavani (usnuli, neprobuđeni). Oni se trebaju probuditi i saznati šta je unutar i izvan njih. Prema njegovim riječima, ljudska bića bi trebala biti dobro upoznata s njihovim osjećajima, osjetilima, mislima, i što je najvažnije, njihovim umom. Organizovao je brojne radionice, kojima su prisustvovale hiljade ljudi. Smatrali su ga za jednog od najboljih javnih govornika.

Autor je brojnih knjiga kao što su: BUĐENJE, DAMARI, JEDNOMINUTNA BESMISLICA, MEDITACIJE LJUBAVI, NOVI DAN, PUT K BOGU, SVJESNOST…

Teme koje je obradio u svojim knjigama, uključujući kršćanske duhovnosti, Budističke prispodobe, hinduističke vježbe disanja i psihološki uvid o životu.

ONO ŠTO SLIJEDI BI MOGLE BITI NAJVAŽNIJE MINUTE VAŠIH ŽIVOTA! – Anthony De Mello / ATMA – Duhovnost

Preuzmite e-knjigu: AUTORESPONDER – ALAT KOJI RADI ZA VAS I DOK SPAVATE

Pretplatite-se

PRETPLATITE SE NA E-BILTEN

100% BESPLATNO

Primajte direktno u vaš sandučić elektronske pošte korisne, pozitivne, edukativne, motivacione materijale koji mogu obogatiti vaš lični i profesionalni život.

Popunite navedena polja ispod i kliknite na dugme 
DA, ŽELIM SE PRETPLATITI
  • Vaši podaci su sigurni 100%
  • Sa e-mail liste se možete odjaviti u svakom trenutku
  • No Spam

Ostavite vaš komentar.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

➤ Pratite objave na Telegramu