Julian Reichelt, glavni urednik Bild-a, popularnih njemačkih novina i online magazina, javno se izvinio zbog širenja propagande straha tokom proteklih 18 mjeseci, a koja je nanijela strahovitu štetu, pogotovo djeci.

Milionima djece u ovoj zemlji, za koje je naše društvo odgovorno, želim ovdje da izrazim ono što se ni naša vlada, ni naša kancelarka ne usuđuju da vam kažu: “Molimo vas da nam oprostite.”

Oprostite nam na ovakvoj politici koja vas je za godinu i po dana učinila žrtvama nasilja, zanemarivanja, izolovanosti i usamljenosti. Žao mi je zbog ove politike i medijskog izvještavanja koje je poput otrova izazvalo osjećaj kao da ste bili smrtna opasnost za društvo. VI NISTE OPASNOST ZA DRUŠTVO, NE VJERUJTE OVOJ LAŽI. Na nama je da vas zaštitimo.

Ono što se desilo našoj djeci i mnogim ljudima, Bild je osudio. Ništa se nije dogodilo. Da li je Merkel organizovala samit za djecu? Nije! Umjesto toga ubijedili smo svoju djecu da će ubiti svoje bake ako bi se usudili da budu ono što jesu – DJECA.

Ništa od ovog nije naučno dokazano.

Djeci je bilo lako to nametnuti, ne mogu da se odbrane i ne glasaju. Kada država ukrade prava djeteta, mora dokazati da ga time štiti od konkretne i neposredne opasnosti. Ovaj dokaz nikada nije dostavljen. Zamijenjen je propagandom predstavljajući dijete kao vektor (prenosilac i širitelj) pandemije. Oni koji su htjeli da protivrječe ovoj propagandi, nikada nisu pozvani za stol stručnjaka (da javno iskažu svoje mišljenje). Našoj politici bi bilo bolje da otvara škole i sportske dvorane, nego biračka mjesta. Inače će na svojoj svjesti nositi mnogo nevinih duša.

Ostavite vaš komentar.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

➤ Pratite objave na Telegramu