Djevojka je čekala avion u čekaonici jednog velikog aerodroma. Pošto je trebala dugo čekati, odlučila je kupiti knjigu kako bi joj vrijeme brže prošlo. Uz knjigu kupila je i paketić keksa.

Sjela je u VIP čekaonicu kako je nitko ne bi uznemiravao. Kraj nje je bila stolica sa keksom, a sa druge jedan gospodin koji je čitao novine. Kad je ona počela uzimati kekse i gospodin je uzeo jedan. Ona se šokirala, ali ništa nije rekla i nastavila je čitati knjigu.

U sebi je pomislila: “Ma gledaj ti ovo, da samo imam malo više hrabrosti, do sada bih ga već udarila.”

Svaki put kad je ona uzimala jedan keks, čovjek pored nje, ne obazirući se ni na šta, uzimao je isto tako jedan. Nastavili su tako dok ni je ostao samo jedan u paketu i djevojka pomisli: “Baš me zanima šta će sada napraviti?!”

Čovjek uzme posljednji i podijeli ga na dvoje!

“Ovo je zaista previše”, pomisli djevojka, šokirana uzme svoje stvari, knjigu, torbu i ode prema izlazu iz čekaonice. Kada se osjećala malo bolje, nakon što ju je prošla ljutnja, sjela je na mjesto gdje nije bilo nikoga da bi izbjegla neke druge neugodne događaje.

Zatvori knjigu i otvori torbu da je ubaci u nju. U tom trenutku ugleda paketić keksa još uvijek netaknut. Postidi se kao kradljivac i tek tada shvati da je keks, isti kao njen, bio od gospodina koji je sjedio pored nje, ali koji je, bez šokiranja, nervoze ili prepotencije, podijelio i svoj posljednji komad sa njom, totalno suprotno od nje, kojoj su bili povrijeđeni ponos i osjećaji.

ZAKLJUČAK: Koliko puta smo u našem životu (ili ćemo) pojeli “tuđi keks”, a da to nikad nismo ili nećemo ni saznati?

Prije nego što dođete do brzopletog zaključka i prije nego što počnete misliti loše, GLEDAJTE sa pažnjom detalje, vrlo često situacija nije onakva kako nam izgleda na prvi pogled!

U životu postoji 5 stvari koje se ne mogu vratiti:

  1. Kamen kada je bačen;
  2. Riječ nakon što je izgovorena;
  3. Mogućnost nakon što je izgubljena;
  4. Vrijeme kada je prošlo;
  5. Ljubav za koju se NE BORI;
Opt In Image
PRETPLATITE SE NA E-BILTEN...

...i primajte direktno u vaš sandučić elektronske pošte korisne, pozitivne, edukativne, motivacione materijale koji mogu obogatiti vaš lični i profesionalni život.

  • Vaši podaci su sigurni 100%
  • Odjaviti se možete u svakom trenutku
  • No Spam

Srdačan pozdrav,
Refik Hrvić


Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | Pinterest | LinkedIn

Ostavite vaš komentar.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

➤ Pratite objave na Telegramu