Arnold-Švarceneger

Arnold-Švarceneger

Arnold Alois Schwarzenegger (rođen 30. jula 1947. godine) je austrijsko-američki glumac, političar, biznismen, investitor i bivši profesionalni bodibilder. Schwarzenegger je bio 38. guverner Kalifornije od 2003. do 2011. godine.

Schwarzenegger je počeo trenirati sa utezima u dobi od 15 godina. Osvojio je titulu Mr. Universe sa 20 godina i sedam puta je osvajao titulu Mr. Olympia.

Schwarzenegger je bio prisutan dugo u bodibildingu i napisao je mnoge knjige i članke o tom sportu. Schwarzenegger je stekao svjetsku slavu kao ikona holivudskog akcionog filma. Schwarzenegger je napravio proboj sa epskim filmom iz 1982. Konan Barbarin, koji je bio hit na kino blagajnama, a rezultirao je i nastavkom Konan razarač.

Pojavio se u naučno-fantastičnom trileru Jamesa Camerona iz 1984. Terminator, koji je doživio veliki kritički i financijski uspjeh.

Schwarzenegger je naknadno reprizirao lik Terminatora u nastavcima: Terminator 2: Sudnji dan (1991), Terminator 3: Pobuna mašina (2013) i Terminator Genisys (2015).

Također se pojavio u velikom broju uspješnih filmova, kao što su: Komandos (1985), Trkač (1987), Predator (1987), Blizanci (1988), Totalni opoziv (1990), Policajac iz vrtića (1990) i Istinite laži (1994).

Imao je nadimak “austrijski hrast” i “štajerski hrast” u danima bodibildinga, “Arni” tokom svoje glumačke karijere” i odnedavno “Governator” (izvedenica od riječi “guverner” i “terminator” – jedna od njegovih najpoznatijih uloga).

PROČITAJTE NEKE OD NJEGOVIH NAJZANIMLJIVIJIH IZREKA

Moje tijelo je poput doručka, ručka, večere. Ne razmišljam o njemu, jednostavno ga imam.

Pomozite drugima, i garantujem vam da ćete dobiti najveću nagradu – bogatstvo i smisao života.

Bodibilding sam napustio onog trenutka kada sam shvatio da sam dostigao najdalju granicu do koje mogu da idem. Isto će biti i sa mojom filmskom karijerom. Kada osjetim da je pravi trenutak, posvetiću se služenju svojoj zemlji. Smatram da je najveća čast služiti svom narodu i svojoj zemlji.

Posljednja tri od četiri ponavljanja tokom vježbi su ono što vodi ka porastu mišića. Bol je ono što razdvaja šampiona od nekoga ko nije šampion. Upravo to je ono što nedostaje većini ljudi, snaga da nastave i pored bola bez obzira na posljedice.

Otpor sa kojim se fizički borite u teretani i otpor sa kojim se borite kroz život su ono što čini jake ličnosti jakim.

Nešto najgore je biti isti kao i svi drugi.

Ono sa čime se suočavamo često izgleda nesavladivo. Međutim, tolike godine treninga i takmičenja su me naučile nečemu. Sva ta ponavljanja kada sam mislio da neću moći da podignem ni gram više naučila su me da smo zapravo mnogo jači nego što to mislimo.

Bodibilding je poput svakog drugog sporta. Ukoliko želite da uspijete, morate se stoprocentno posvetiti treningu, ishrani i mentalnom pristupu.

Ne postoji ništa važnije od obrazovanja. Tu je ulog najveći. Naša budućnost zavisi od kvalitetnog obrazovanja u sadašnjosti.

Hrabrost u politici nije isto što i političko samoubistvo.

Do kraja svog života neću zaboraviti dan kada sam u svojoj 21. godini podigao ruku i položio građansku zakletvu. Znate li koliko sam bio ponosan? Bio sam toliko ponosan da sam cijeli dan šetao sa američkom zastavom na ramenima.

Um je granica. Dokle god uz pomoć uma možete sebe da vidite kako ste uspjeli, to znači da to možete i da ostvarite.

Svi imamo veliku unutrašnju snagu. Snaga je vjera u sebe. Postoji stav za pobjeđivanje. Morate sebe vidjeti kako pobjeđujete, prije nego što stvarno pobijedite. I morate biti gladni. Morate željeti pobjedu.

Dobre stvari se ne događaju slučajno. Svaki san sa sobom nosi određene rizike, posebno rizik neuspjeha.

Snaga ne proizilazi iz pobjede. Mučenje razvija snagu. Kada prevaziđete nedaće i odlučite da se ne predate, tada pronalazite snagu.

Preuzmite e-knjigu AUTORESPONDER – ALAT KOJI RADI ZA VAS I DOK SPAVATE

Ako želite da saznate kako ovaj alat može unaprijediti vaš posao, predlažem da preuzmete e-knjigu AUTORESPONDER JE ALAT KOJI RADI ZA VAS I DOK SPAVATE.

Preuzmite e-knjigu VODIČ KROZ SCNET BIZNIS

Ukoliko tražite priliku da dodatno zaradite i dopunite vaš kućni budžet, predlažem da preuzmete e-knjigu VODIČ KROZ SCNET BIZNIS i informišete se o ovoj poslovnoj prilici. 

Povežimo se i putem društvenih mreža:

Pretplatite se na moj YouTube kanal.

Opt In Image
PRIJAVITE SE NA E-BILTEN OVOG SAJTA

i primajte direktno u vaš sandučić elektronske pošte
korisne materijale koji mogu dodatno obogatiti vaš život.

  • Vaši podaci su sigurni 100%
  • Bez spamovanja
  • Uvijek se možete odjaviti

Srdačan pozdrav,
Refik Hrvić

Ostavite vaš komentar.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

➤ Pratite objave na Telegramu