LENDING STRANICE U WP-u

ŠTA JE LENDING STRANICA?

Lending stranica (engl. Landing page, Capture page, Splash page) je internet stranica koja služi sa prikupljanje pretplatnika.

Sama riječ landing znači slijetanje ili ateriranje, a to bi značilo da je lending stranica mjesto na koje “slijeću” vaši potencijalni pretplatnici i članovi vaše e-mail liste.

To je posebna reklamna internet stranica koju koristite da biste na što brži i što atraktivniji način naveli posjetioce te stranice da preduzmu akciju, upišu se na vašu e-mail listu i postanu vaši pretplatnici. Osnovni cilj lending stranica je da se posjetioci upišu na vašu e-mail listu.

Evo nekoliko primjera Lending stranica:

Ova stranica ne mora sadržavati nikakve vaše lične podatke. U prvom planu treba da bude rješenje nekog problema kojeg posjetioci vaše landing stranice imaju. Vi im na toj stranici nudite rješenje tog njihovog problema, odnosno, nudite im rješenje njihove potrebe i pozivate ih na akciju.

Zato lending stranica na sebi mora imati kontak formu (engl. Opt-in Form, Capture Form) vašeg autorespondera putem koje će se posjetioci upisati na vašu e-mail listu.

Kada koristite WordPress platformu za izradu vašeg sajta ili bloga, tada imate na raspolaganju i dodatke (plugins-e) pomoću kojih na jednostavan način možete kreirati vaše Lending stranice.

U nastavku vam donosim nekoliko besplatnih dodataka koje možete iskoristiti. Svaki od njih možete testirati i odabrati onaj koji vama najviše odgovara:

Autoresponder TrafficWave vam omogućava da na brz i jednostavan način kreirate lending stranice za bilo koju vašu reklamnu kampanju. Unutar TW autorespondera nalaze se već gotovi šabloni ovih stranica, vi samo treba da odaberete onaj koji vam najviše odgovara i da u nekoliko klikova imate spremnu lending stranicu za prikupljanje novih pretplatnika.


Saznajte više o tome šta je autoresponder i kako može da vam pomogne u razvoju vašeg posla

Više informcija možete saznati na sljedeća dva načina:

  • 1. Preuzmite e-knjigu u kojoj je objašnjeno šta je autoresponder,
  • 2. Posjetite ovaj sajt na kojem je objašnjeno sve o ovom alatu.

Imate li nekih pitanja?

Odgovore na sva pitanja, koja imate u vezi TrafficWave autorespondera, pronaći ćete na ovom linku. A pronaći ćete i objašnjenja osnovnih pojmova koji se koriste u e-mail marketingu.

Posjetite ovaj link i saznajte odgovore na vaša pitanja.