Kineski-bambus

Kineski-bambus

Na Dalekom istoku imaju biljku koja se zove kineski bambus.

Ova biljka je simbolična jer upravo odlično oslikava trud oko odnosa sa samim sobom, sa nama dragim osobama, bilo u porodici, bilo šire: na poslu ili sa prijateljima. Kada posade sjeme ove neobične biljke, vrtlari u prve 4 godine ne mogu vidjeti nikakav rezultat. Čini se kao da proces sadnje nije uspio.

Prava istina je da biljka raste pod zemljom. Njezino veliko i vlaknasto korijenje se pod zemljom širi i jača i množi i prodire duboko u zemlju. I to je biljci jako potrebno. Znate li zašto? Zato što biljka u toku pete godine za samo 5 sedmica naraste 30-tak metara u visinu!

Kineski-bambus

Mnogo je toga u našim životima slično kineskom bambusu. Ulažemo trud i vrijeme, ideje, snagu, ljubav iznad svega, ali ponekad ne vidimo dugo vremena nikakav rezultat i to nas obeshrabri. Međutim, ako budemo strpljivi, dočekat ćemo “petu godinu” i iznenaditi se.

Važno je nikada ne odustati! Prije svega, ne odustati od sebe i svoje promjene. Kada mi usvajamo promjene, ljudi oko nas se također počinju mijenjati. To je šahovko pravilo: napravite li vi neki potez, vaš protivnik će napraviti potez u odnosu na vaš potez.

Pogledajte video: KINESKI BAMBUS – LES BRAUN

Preuzmite e-knjigu: AUTORESPONDER – ALAT KOJI RADI ZA VAS I DOK SPAVATE

Pretplatite-se

PRETPLATITE SE NA E-BILTEN

100% BESPLATNO

Primajte direktno u vaš sandučić elektronske pošte korisne, pozitivne, edukativne, motivacione materijale koji mogu obogatiti vaš lični i profesionalni život.

Popunite navedena polja ispod i kliknite na dugme 
DA, ŽELIM SE PRETPLATITI
  • Vaši podaci su sigurni 100%
  • Sa e-mail liste se možete odjaviti u svakom trenutku
  • No Spam

Ostavite vaš komentar.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

➤ Pratite objave na Telegramu