Sajmon Sinek (Simon Sinek) trenutno se nalazi na 1. mjestu prestižne liste međunarodnih lidera, govornika i trenera, odmah rame uz rame sa Džonom Maksvelom, Robinom Šarmom, Toni Robinsom…  

On ima jednostavan ali moćan model za inspirativno liderstvo koje se zasniva na zlatnom krugu i pitanju ”zašto”.

Primjeri, kojima predstavlja svoj model, uključuju Ejpl, Martina Lutera Kinga i braću Rajt – a nasuprot njima TiVo koji se borio za opstanak na tržištu (sve dok nedavno nije dobio sudsku parnicu nakon koje mu je vrijednost akcija utrostručena).

Kako možete objasniti kada stvari ne idu onako kako smo pretpostavljali? Ili bolje, kako možete objasniti kada su drugi sposobni ostvariti stvari koje se protive svim pretpostavkama? 

Na primjer: Zašto je Apple tako inovativan? 

Godinu za godinom, godinu za godinom, oni su inovativniji od svojih konkurenata. A opet, oni su tek računalna kompanija. Oni su poput svih drugih. Oni imaju isti pristup istim talentima, istim agencijama, istim konzultantima, istim medijima. 

Onda zašto se oni čine tako drugačijima? 

Zašto je Martin Luther King vodio Pokret za građanska prava? 

On nije bio jedini koji je patio zbog nedostatka građanskih prava u Americi. I svakako nije bio jedini veliki govornik tog vremena. 

Zašto on? 

I zašto su baš braća Wirght bila sposobna shvatiti kontolirani let s motorom kada je bilo i drugih timova koji su imali bolje kvalifikacije, veća sredstva a oni nisu ostvarili prvi let, te su ih braća Wright pobijedila. 

Nešto je drugo bilo važno ovdje…

OVAJ DIO ČLANKA JE ZAKLJUČANimage/svg+xml

OTKLJUČAJTE GA TAKO ŠTO ĆETE PODIJELITI OVAJ MATERIJAL PUTEM VAŠEG FEJSBUK NALOGA.

refik-hrvic Srdačan pozdrav,
Refik Hrvić

〉〉 Facebook
〉〉 Twitter
〉〉 Google+
〉〉 YouTube

Ostavite vaš komentar.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

➤ Pratite objave na Telegramu