ZAŠTO JE TOLIKO VAŽNO GRADITI EMAIL LISTU?

Zašto-je-važno-graditi-email-listu

Ako još uvijek niste sigurni zašto je izgradnja email liste važna za vaš posao, pročitajte ovaj tekst.

Kada me neko pita zašto je izgradnja email liste toliko važna, ja ga pitam:

„Da li želiš da tvoj posao raste i da se razvija?“.

Ako je odgovor „DA“ (a obično tako bude), tada mu kažem da mora biti fokusiran na izgradnju liste.

Evo nekoliko primjera koji pokazuju zašto je to toliko važno:

Pjevač želi da njegovi fanovi znaju gdje on putuje i gdje će se održati njegov sljedeći koncert. On ih može obavijestiti o tome tako što će im poslati vanredni email putem autorespondera.

Proizvođač majica želi da obavijesti svoje kupce o novim modelima majica kada budu izašle u prodaju. On ih može obavijestiti o tome tako što će im poslati vanredni email putem autorespondera.

Vlasnik restorana želi da promoviše buduću specijalnu ponudu jela i pića svojim gostima. On ih može obavijestiti o tome tako što će im poslati vanredni email putem autorespondera.

Prodajni tim kompanije koji radi na tome da poveća prodaju, može poslati njuzleter (newsletter) svojim članovima tima i motivisati ih da povećaju svoje prodajne aktivnosti i ostvare veći profit.

Vlasnik maloprodajne trgovine želi brzo da proda određeni proizvod. Svim svojim potencijalnim kupcima on može poslati obavještenje na email i na taj način ostvariti prodaju.

Vlasnik online trgovine, može brzo i jendostavno poslati svoju specijalnu ponudu svim članovima njegove email liste. Na ovaj način može ostvariti prodaju kod njegovih starih kupaca i mušterija, a može ostvariti i veliki broj prodaja potpuno novim kupcima.

Ovo je samo nekoliko primjera koji pokazuju zašto je izgradnja email liste toliko važna za izgradnju vašeg posla.

****

Gradeći email listu, vi gradite vašu vlastitu „automatsku mašinu“ ili „autopilot sistem“. Kada ispravno gradite vašu email listu, tada možete ostvarivati prodaju i zaradu u samo nekoliko klikova vašim mišem.

Vaše email poruke (koje šaljete članovima vaše liste) mogu biti jednostavne i komplikovane. Jednostavnije poruke bolje funkcionišu.

Tajna je u tome da gradite listu pretplatnika koji su zainteresovani za vašu ponudu.

Ako želite da ozbiljno gradite email listu, tada trebate:

  1. postaviti kontakt obrazac vašeg autorespondera na vaš sajt, blog ili lending stranicu.
  2. dovesti što veći broj posjetilaca na vaš sajt, blog ili lending stranicu, kako bi se svi zainteresovani mogli upisati na vašu email listu i tražiti od vas više informacija o vašim proizvodima, uslugama ili poslovnoj prilici.

Morate biti sigurni da ste prethodno u vaš autoresponder ubacili email poruku dobrodošlice koju će autoresponder odmah poslati svakom vašem novoupisanom pretplatniku. Ovdje ne smijete pogriješiti.

Email lista je važna za izgradnju bilo kojeg posla. Potrudite se da svakog dana odvojite i investirate određeno vrijeme na izgradnju email liste vaših pretplatnika.

Naravno, da biste počeli sa izgradnjom, trebate imati i vaš vlastiti autoresponder. Ja predlažem da počnete koristiti autoresponder TrafficWave. Više o ovom programu možete saznati ukoliko se upišete na moju email listu putem obrazca ispod.

Možda mislite da je dovoljno da vaš posao reklamirate i promovišete putem društvenih mreža, plaćenih oglasa?

To je odlična stvar, međutim email marketing još uvijek ima veći potencijal za promociju i izgradnju vašeg posla od društvenih mreža.

Evo nekoliko činjenica koje govore same za sebe:

Samo na osnovu ovih brojki, nije teško zaključiti da email marketing ima veći potencijal od najvećih društvenih mreža zajedno.

Kada kombinujete promovisanje vašeg posla na internetu putem društvenih mreža, plaćenih oglasa i još tome dodate email marketing i autoresponder, tada možete izgraditi jednu veliku “mašineriju” koja radi za vas i umjesto vas 24 sata dnevno, 365 dana u godini.

Ako još uvijek sumnjate u važnost izgradnje email liste za vaš posao, pročitajte ovaj tekst i saznajte šta je to zajedničko ovim najuspješnijim svjetskim stručnjacima.

Opt In Image
Preuzmite BESPLATNO e-knjigu: AUTORESPONDER - ALAT KOJI RADI ZA VAS I DOK SPAVATE.

SAZNAJTE KAKO EMAIL MARKETING I AUTORESPONDER MOGU POMOĆI RAZVOJU VAŠEG POSLA.

 

Popunite navedena polja i kliknite na dugme POŠALJI MI E-KNJIGU:

Vaši podaci su sigurni 100%.
Odjaviti se možete u svakom trenutku.
No Spam.

Srdačan pozdrav,
Refik Hrvić

Facebook
Twitter
Google+
YouTube

Published by Refik Hrvić

One thought on “ZAŠTO JE TOLIKO VAŽNO GRADITI EMAIL LISTU?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.