SAVJETI ZA USPJEŠAN E-MAIL MARKETING

Efektan e-mail marketing pomaže velikom broju preduzetnika i kompanija da sakupe više pretplatnika, ostanu sa njima u kontaktu i ostvare veći broj prodaja.

Ovo je jedan od najboljih razloga zašto toliki broj preduzetnika koristi e-mail marketing u svome poslovanju. E-mail marketing je puno jeftiniji nego tradicionalni način reklamiranja, a sa druge strane, povratni efekti i koristi su mnogostruko veći.

Ovo su tri ključna elementa efektnog e-mail marketinga:

  1. E-mail lista (baza) pretplatnika
  2. Ponuda
  3. Izgradnja povjerenja

1. ZAPOČNITE SA ISPRAVNOM IZGRADNJOM LISTE VAŠIH PRETPLATNIKA

Znam da postoji iskušenje da kupite već gotove e-mail liste na internetu koje mogu da sadržavaju od nekoliko stotina pa do nekoliko hiljada e-mail adresa. Međutim ovakav način rada u e-mail marketingu vas neće nikuda odvesti.

Većina ovih e-mail adresa su “pokupljene” sa interneta pomoću raznih programa i vi uopšte ne znate ko su vlasnici tih e-mail adresa i čime se bave i da li ih uopšte zanima to što vi radite i promovišete.

Ovakva prividna ušteda novca i vremena može vas kasnije skupo koštati kada vas, vlasnici ovih e-mail adresa, optuže da im šaljete neželjenu (spam, junk, trash) elektronsku poštu.

Najbolji (i jedini najsigurniji) način da gradite vašu bazu i listu pretplatnika jeste putem autoresponder programa. Na ovaj način vi gradite listu ljudi koje zanima to što vi radite, promovišete i prodajete.

Oni su već zainteresovani za to što im nudite ali im je potrebno još informacija kako bi se još detaljnije upoznali sa vašom ponudom. Ovo su takozvani kvalifikovani pretplatnici.

Sa povećanjem vaše email liste, vi ćete imati sve veću bazu zainteresovanih, motivisanih i kvalifikovanih pretplatnika koji žele da ima šaljete vaše reklamne materijale i ponude.

2. VAŠA PONUDA

Efektan e-mail marketing vam pomaže da vašu ponudu stalno držite “ispred očiju” vaših pretplatnika. Istina je da su se vaši pretplatnici dobrovoljno upisali na vašu e-mail listu, međutim imajte na umu da vaši pretplatnici svakodnevno dobijaju i na desetine drugih e-mail poruka.

Vaš posao je da se što bolje potrudite da vaša poruka bude otvorena i pročitana od strane vaših pretplatnika.

Zato trebate kreirati što bolji naslov vaše poruke, jer to je nešto što vaši pretplatnici prvo vide kada otvore svoj e-mail inboks. Oni tada, u djeliću sekunde, odlučuju da li će otvoriti vašu poruku ili ne na osnovu njenog naslova.

Da biste povećali procenat vaših poruka koje će biti otvorene, uvijek kada je to moguće, u naslov vaše poruke ubacite ime vašeg pretplatnika. Većina vaših pretplatnika će radije otvoriti poruku kada u njenom naslovu vidi svoje ime.

Kada je vaša poruka otvorena, njen sadržaj treba da zainteresuje vašeg pretplatnika tako da on želi da sazna još informacija o vašoj ponudi.

Ključ za kreiranje kvalitetnog sadržaja vaše poruke je u tome da razmišljate kao vaši pretplatnici. A svim vašim pretplatnicima pada na pamet samo jedno pitanje kada otvore vašu poruku:

“Šta ovdje ima korisno za mene?”

Prilikom kreiranja vaših poruka, uvijek imajte na umu ovo pitanje i potrudite se da na njega odgovorite kroz sadržaj vaših poruka. Fokusirajte se na koristi i vrijednosti koje će vaši pretplatnici imati od vaše ponude.

Objasnite im kako će im vaša ponuda pomoći. Kako će im vaš proizvod ili usluga uštedjeti vrijeme, novac, kako će im pomoći da zarade novac, izgube višak kilograma i osjećaju se bolje, ljepše, atraktivnije…

3. IZGRADNJA POVJERENJA

Sljedeći vaš korak je vezan za kontinuiranu izgradnju povjerenja sa vašim pretplatnicima. Istraživanja pokazuju da vaši pretplatnici treba da vide vašu poruku iznova i iznova (5 ili 6 puta) prije nego što se odluče za kupovinu vaše usluge ili proizvoda. Korištenjem autorespondera vi imate idealan alat za to.

Autoresponder vam omogućava da svim vašim pretplatnicima šaljete redovno e-mail poruke pomoću kojih, s vremenom, gradite povjerenje, podsjećate vaše pretplatnike na koristi vašeg proizvoda ili usluge.

Mogućnost da ostanete u kontaktu sa vašim pretplatnicima kroz duži vremenski period, ključna je za vaš uspjeh.

Vaš autoresponder vam omogućava da kreirate seriju e-mail poruka kojima ćete iz više uglova osvijetliti i prikazati prednosti vaše ponude. Svaka vaša sljedeća poruka može naglasiti i navesti još jednu prednost vašeg proizvoda ili usluge i na taj način povećati vaše izglede da taj proizvod ili uslugu i prodate vašem pretplatniku.

Ovdje važi jednostavan princip koji glasi:

  • Recite vašim pretplatnicima sve o vašoj ponudi…
  • Recite im to ponovo…
  • Opet iznova ponovite to što ste im rekli…

Imajte na umu da pažnja vaših pretplatnika kratko traje. Velika je konkurencija. Postoji veliki broj stvari koje će im odvući pažnju i defokusirati ih.

Zato stalno držite vašu ponudu “ispred očiju” vaših pretplatnika i govorite im o prednostima, prednostima i prednostima koje im nudi vaš proizvod ili usluga.

Zapamtite: važno je šta će dobiti vaši pretplatnici a ne vi. Njihova korist je važnija od vaše zarade i profita.

A kasnije, nagrada za vaš dobro obavljen posao će biti povećano povjerenje i lojalnost vaših pretplatnika i kupaca a samim time i povećan profit i zarada.

Isprobajte Traffic Wave autoresponder još danas i saznajte kako e-mail marketing pomaže izgradnji vašeg biznisa. Traffic Wave vam omogućava 30 besplatnih dana da ga isprobate prije nego što potrošite i jedan euro, jedan dinar, jednu kunu, jednu KM…

Registrujte se sada putem OVOG LINKA i započnite vaš besplatan probni period od 30 dana.

Opt In Image
Preuzmite BESPLATNO e-knjigu: AUTORESPONDER - ALAT KOJI RADI ZA VAS I DOK SPAVATE.

SAZNAJTE KAKO EMAIL MARKETING I AUTORESPONDER MOGU POMOĆI RAZVOJU VAŠEG POSLA.

 

Popunite navedena polja i kliknite na dugme POŠALJI MI E-KNJIGU:

Vaši podaci su sigurni 100%.
Odjaviti se možete u svakom trenutku.
No Spam.

Published by Refik Hrvić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.