NEMOJTE SAMO GRADITI E-MAIL LISTU – GRADITE ODNOSE

Izgradnja e-mail liste je ključna strategija svih top internet marketara širom svijeta. Svaka uspješna kompanija treba da usmjeri jedan dio svoje marketinške energije i strategije na izgradnju liste.

Međutim, važno je razumjeti kako ta e-mail lista može postati veoma važan kapital i imovina za vaše poslovanje. Ako se fokusirate samo na izgradnju što veće liste, tada ćete se suočiti sa činjenicom da ćete izgubiti veliki broj vaših pretplatnika i onih koji su se upisali na vašu listu.

Ali, ako se fokusirate na izgradnju jakih odnosa i povjerenja sa članovima vaše liste, tada ćete izgraditi kredibilitet, vaši pretplatnici će vam vjerovati, a to neizbježno vodi do većeg broja prodaja.

Evo nekoliko ključnih principa kojih se treba pridržavati ako želite graditi profitabilnu listu u vašem e-mail marketingu:

  1. Pomozite vašim pretplatnicima da riješe neki svoj problem pomoću vašeg proizvoda ili usluge. Ako putem svake vaše poruke pokušavate samo da nešto prodate članovima vaše liste, oni će početi da ignorišu vaše poruke i odjaviće se sa vaše liste. Uložite vrijeme kao biste pomogli vašim pretplatnicima da riješe neki njihov problem. Kada znaju da im vi pomažete, tada će biti puno otvoreniji da kupe od vas vaš proizvod ili uslugu.

  1. Budite sigurni da prvo vi koristite proizvode ili usluge koje prodajete. Tako ćete imati integritet. Ako vi imate lično iskustvo sa proizvodima ili uslugama koje nudite, tada će vaši pretplatnici biti otvoreniji za vašu preporuku. Lično iskustvo je puno vrijednije nego kada prodajete nešto što lično ne koristite i samo želite da zaradite novac.

  1. Budite iskreni sa vašim pretplatnicima. Dijelite sa njima što kvalitetnije informacije, tako ćete izgraditi odnos povjerenja i gledaće na vas kao na relevantan izvor informacija.

  1. Kada napravite grešku, priznajte je. Ukoliko vašoj listi pošaljete neki pogrešan podatak, pošaljite im novu poruku u kojoj ćete navesti da je došlo do greške. Vaši pretplatnici će cijeniti vašu iskrenost i poniznost.

Nema sumnje da je e-mail marketing snažan način za povećanje prodaje. Zato tretirajte vaše preplatnike sa poštovanjem. Šaljite im relevantne infromacije.

Pokažite im da su vam njihovi interesi na prvom mjestu. Vremenom, oni će puno više biti spremni da posluju sa vama.

Tako vaša e-mail lista postaje neprocjenjivo vrijedna.

A, da bi vaša lista postala vrijedna, preduslov je da što prije počnete sa njenom izgradnjom. Zato je sada pravo vrijeme da počnete sa izgradnjom vaše neograničene email liste pomoću TrafficWave auorespondera.

Traffic Wave možete isprobati i potpuno besplatno, više o tome saznajte na linku: REGISTRACIJA U TRAFFIC WAVE.

Preuzmite ovaj članak i u PDF-u i čitajte ga kasnije.

Srdačan pozdrav,
Refik Hrvić

Facebook
Twitter
Google+
YouTube

Published by Refik Hrvić

One thought on “NEMOJTE SAMO GRADITI E-MAIL LISTU – GRADITE ODNOSE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.