KAKO RADI AUTORESPONDER – PRIMJERI

KAKO-RADI-AUTORESPONDER-PRIMJERI

Da biste mogli lakše da shvatite kako radi autoresponder (u ovom slučaju to je autoresponder Traffic Wave), ovdje ću vam pokazati konkretne primjere.

S obzirom da na sajtu RefikHrvic.net imam nekoliko podstranica koje se bave različitim temama, u zavisnosti od toga, na podstranice sam postavio forme ili obrazce od mog autorespondera u koje posjetioci mogu upisati svoje podatke kako bi od mene dobijali korisne materijale koji im mogu pomoći u njhovom rastu i razvoju.

PRIMJER 1 – RefikHrvic.net:

Ako posjetite sajt RefikHrvic.net tamo ćete pronaći obrazac putem kojeg se možete pretplatiti na ovaj sajt, a za početak ćete dobiti jedan koristan poklon čija je stvarna vrijednost 239,00 eura, a svi oni koji se pretplate dobijaju ga potpuno besplatno.

Nakon što upišete vaše podatke u obrazac i kliknete na dugme ŠALJI MI KORISNE MATERIJALE, dalje vas usmjerava autoresponder.

Automatski će vam poslati e-mail putem kojeg trebate potvrditi vašu prijavu. A odmah nakon što potvrdite vašu prijavu, u sljedećem e-mailu dobijate obećani poklon.

Na ovaj način ste se upisali na moju e-mail listu, dobili besplatan poklon i to je tek početak. Najvažnije u svemu ovome jeste to što se sve ovo dešava potpuno automatski.

Posjetioci se upisuju na e-mail listu dok sam ja (na primjer) na putovanju sa svojom porodicom, dok radim nešto sasvim drugo. Autoresponder radi za mene (kao i za sve one koji ga koriste) 24h dnevno.

PRIMJER 2.1 – SCnet Biznis:

Svi posjetioci moje stranice RefikHrvic.net/SCnetBiznis, koju sam posvetio promociji SCnet poslovne prilike, mogu preuzeti besplatno e-knjigu Vodič kroz SCnet biznis, ali se prethodno, naravno, trebaju upisati na moju e-mail listu putem obrazca koji se nalazi na stranici.

Nakon upisa i uspješne prijave, autoresponder će im automatski poslati e-knjigu. A kasnije će dobijati i ostale informativne materijale vezane za SCnet poslovnu priliku.

PRIMJER 2.2 – SCnet Biznis:

Također, kreirao sam i ovu zasebnu Lending stranicu (refikhrvic.net/scnet) na kojoj posjetioci nemaju nekih dodatnih opcija i linkova. Na ovoj stranici mogu da saznaju više detalja o e-knjizi Vodič kroz SCnet biznis i o tome šta im ta e-knjiga može ponuditi ako je preuzmu potpuno besplatno upisom na moju e-mail listu.

Također, stranica posjetiocima nudi još neke informacije o SCnet poslovnoj prilici i njenim mogućnostima, kao i informcije o mome iskustvu koje sam stekao kroz SCnet projekat.

PRIMJER 2.3 – SCnet Biznis:

Postoji i ova stranica (refikhrvic.net/knjiga) sa koje posjetioci mogu preuzeti (između ostalih) i e-knjigu Vodič kroz SCnet Biznis upisom na moju e-mail listu.

PRIMJER 3.1 – Internet Marketing:

Kako ste se vi upisali na moju e-mail listu ovog sajta na kojem se trenutno nalazite i čitate ovaj tekst?

Tako što sam vam ponudio da preuzmete potpuno besplatno e-knjigu AUTORESPONDER – ALAT KOJI RADI ZA VAS I DOK SPAVATE.

Vi ste upisali vaše ime i e-mail adresu u kontakt formu koja se nalazi na ovoj stranici i time ste se prijavili na moju e-mail listu i dobili obećanu e-knjigu.

A meni ste pružili mogućnost da vas i dalje informišem o ovom fantastičnom alatu i pokažem vam kako da i vi, koristeći isti program, unaprijedite vaše internet poslovanje.

PRIMJER 3.2 – Internet Marketing:

Istu e-knjigu posjetioci mogu preuzeti i upisom na moju e-mail listu putem ove stranice refikhrvic.net/knjiga.

PRIMJER 3.3 – Internet Marketing:

Autoresponder TrafficWave vam omogućava da na brz i jednostavan način kreirate lending stranice za bilo koju vašu reklamnu kampanju. Unutar TW autorespondera nalaze se već gotovi šabloni ovih stranica, vi samo treba da odaberete onaj koji vama najviše odgovara i da u nekoliko klikova imate spremnu lending stranicu za prikupljanje novih pretplatnika.

Na ovom linku možete vidjeti primjer jedne moje TrafficWave Lending stranice. Ova mogućnost, koju vam nudi autoresponder TrafficWave, je izuzetno važna za sve one koji nemaju svoju vlastitu internet stranicu ili blog. 

Da biste koristili TW autoresponder i počeli sa izgradnjom e-mail liste vaših pretplatnika, ne morate imati vaš vlastiti sajt. TrafficWave autoresponder vam daje već gotove lending stranice za izgradnju e-mail liste.

Ukoliko vas “muči” ovakvo pitanje: 

“DA LI MOGU KORISTITI TW AUTORESPONDER AKO NEMAM SVOJ SAJT ILI BLOG?”

Ništa ne brinite, odgovor na vaše pitanje saznajte na OVOM LINKU.

***

Kao što možete zaključiti, niko se na moju e-mail listu neće upisati tek tako jer ne postoji nešto za ništa.

Svakom upisanom članu prethodno nudim određenu vrijednost (potpuno besplatno) u zamjenu za njegovu e-mail adresu. Trenutno, na svim mojim stranicama, svi materijali, koje šaljem članovima moje e-mail liste, su potpuno besplatni.

Vi vaš TW autoresponder možete koristiti u razne druge svrhe, zavisno od toga kojim poslom se trenutno bavite. Ovdje sam naveo samo nekoliko primjera na koji način ja koristim Traffic Wave autoresponder i kako gradim e-mail liste.

Važno je da zapamtite ovu formulu, kada su u pitanju poruke koje šaljete vašim pretplatnicima:

  • Vrijednost,
  • Vrijednost,
  • Vrijednost,
  • …Prodajna ponuda.
  • Vrijednost,
  • Vrijednost,
  • Vrijednost,
  • …Prodajna ponuda.

Dakle, vašim pretplatnicima ne trebate odmah nešto prodavati, prvo im trebate slati određene vrijedne i korisne materijale. Tek poslije nekoliko poruka u kojima im šaljete neke vrijednosti, onda možete da preporučite da kupe neki vaš proizvod ili uslugu.

Kasnije opet šaljete vrijedne materijale, a onda opet možete da im preporučite da kupe neki vaš proizvod ili uslugu…

Ako odmah na početku počnete nešto prodavati, tada će se vaši pretplatnici vrlo brzo ispisati sa vaše e-mail liste.

A vi ne želite da se to desi, za ne?

Kada koristite autoresponder niko vas ne može optužiti da mu šaljete neželjene poruke, jer se svaki član dobrovoljno upisao na listu. Također, ako u nekom trenutku odluči da više ne želi da dobija e-mail poruke od vas, svaki član se može jednostavno odjaviti sa liste.

Posjetioci koji se upisuju na listu su ljudi koje zanima to što vi radite, promovišete, prodajete, samim time gradite listu kvalifikovanih članova.

Na ovaj način autoresponder vam pomaže da “ne prodajete frižidere Eskimima”, nego da prodajete proizvode ili usluge ljudima koji su već zainteresovani za te proizvode ili usluge.

Ukoliko imate nekih pitanja, odgovore potražite na OVOM LINKUTakođer, posjetite OVAJ LINK i saznajte kako se možete registrovati u TW.

Srdačan pozdrav,
Refik Hrvić

Facebook
Twitter
Google+
YouTube

Published by Refik Hrvić

2 thoughts on “KAKO RADI AUTORESPONDER – PRIMJERI

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.