KAKO E-MAIL MARKETING MOŽE POMOĆI RAZVOJU VAŠEG POSLA?

Kako-email-marketing-može-pomoći-razvoju-vašeg-posla

Kompanije i fizička lica iz svih oblasti širom svijeta koriste e-mail marketing za razvoj svog posla:

  • Od restorana i hotela do vodoinstalatera.

  • Od lokalnih brendova do svjetski poznatih trenera iz oblasti liderstva, prodaje, marketinga.

  • Od preduzetnika koji grade posao od kuće pa do vlasnika internacionalnih franšiza.

  • Od taksi prijevoznika pa do internacionalnih kompanija koje se bave avio prijevozom.

MOŽDA SE PITATE DA LI JE E-MAIL MARKETING PRAVA STVAR ZA VAŠ BIZNIS? TO JE ODLIČNO PITANJE!  

Zato ću vam postaviti nekoliko pitanja kako biste lakše došli do odgovora:

  • Može li vaš posao imati koristi od novih klijenata ili kupaca?
  • Može li vaš posao imati koristi od ponovne prodaje vašim već postojećim kupcima?
  • Može li vaš posao imati koristi od slanja posebnih ponuda, kupona, informacija o popustima vašim potencijalnim klijentima i kupcima?
  • Može li vaš posao imati koristi od toga što ćete i dalje biti u kontaktu sa vašim postojećim klijentima i kupcima?
  • Može li vaš posao imati koristi od smanjenja troškova marketinga i reklamiranja?
  • Može li vaš posao imati koristi od povećanja marketinške efikasnosti i učinkovitosti?

Ukoliko je vaš odgovor „DA“ barem na jedno od postavljenih pitanja, vi onda trebate koristiti e-mail marketing u vašem poslovanju.

Učinkovitim korištenjem e-mail marketinga vi možete generisati nove kupce, prodavati vaše proizvode ili usluge iznova i iznova vašim već postojećim kupcima, smanjiti troškove reklamiranja, povećati vaš ukupni profit, pa čak i ostvariti potpuno nove izvore vaših prihoda i zarade.

→ Svaki inteligentan poslovni čovjek zna da je ostvarivanje novih kontakata i dovođenje novih kupaca od životnog značaja za njegov posao.

→ Svaki inteligentan poslovni čovjek zna da je održavanje kontakta sa postojećim kupcima i klijentima najjeftiniji i najisplativiji način za generisanje novih prihoda. 

→ Svaki inteligentan poslovni čovjek zna da, ukoliko ima priliku da stalno drži reklamu svoje kompanije ispred „očiju“ potencijalnih klijenata i kupaca, to onda treba i uraditi.

KAKO ONDA E-MAIL MARKETING MOŽE VAMA POMOĆI U VEZI SVEGA NAVEDENOG?

Tako što ćete dodavanjem kontak forme vašeg autorespondera na vašu Internet stranicu automatski početi sa izgradnjom vaše liste novih potencijalnih klijenata i kupaca.

Ponudite posjetiocima vaše Internet stranice besplatan izvještaj u PDF formatu koji mogu jednostavno preuzeti. U ovom izvještaju objasnite čime se bavite, reklamirate, prodajete. Posjetioci će ispuniti kontakt formu svojim podacima kako bi dobili vaš PDF izvještaj, a vi time dobijate potpuno nove potencijalne kupce i klijente.

Na ovaj način gradite jedan dio vašeg prodajnog lijevka.

Koristeći autoresponder vi možete automatski slati vašim postojećim kupcima nove ponude i promocije, obavještenja o popustima na vaše proizvode, informisati ih o vašim novim proizvodima i uslugama i na ovaj način možete ostvariti profit prodajući ponovo već postojećim kupcima i klijentima.

Puno je jeftinije i lakše prodati neki proizvod kupcu koji je već nekada kupovao od vas, nego taj isti proizvod prodati potpuno novom kupcu.

Dobra vijest je da vam Traffic Wave autoresponder može pomoći da cijeli ovaj proces potpuno automatizujete.

Koristeći autoresponder možete slati sedmične ili mjesečne izvještaje članovima vaše e-mail liste, i na taj način stalno ih podsjećati na vas i vašu ponudu, na ovaj način ćete, članove vaše e-mail liste, konvertovati u kupce vaših proizvoda ili usluga.

Ovo je izuzetno moćna stvar, ukoliko nam je poznata činjenica da nekom kupcu treba prethodno uputiti 6 ili 7 prodajnih ponuda da bi se on konačno odlučio na kupovinu.

Koristeći autoresponder vi upravo imate mogućnost da mu u određenim vremenskim intervalima, putem vaših poruka, šaljete neograničen broj prodajnih ponuda.

Kada uzmete u obzir sve gore navedeno, možete zaključiti da svaki posao i kompanija može imati koristi od e-mail marketinga i korištenja autorespondera. 

Također, pored toga što možete promovisati vaš postojeći posao i generisati nove klijente i kupce, Traffic Wave vam omogućava da ostvarite potpuno novi izvor prihoda tako što ćete postati poslovni partner kompanije Traffic Wave i na taj način zarađivati od preporuke i prodaje ovog autorespondera drugim fizičkim i pravnim licima.

TW možete preporučivati usputno, ne skidajući fokus sa vašeg primarnog posla kojim se bavite.

Ako još ne koristite TW autoresponder, onda je vrijeme da počnete upravo danas. TW možete isprobati i potpuno besplatno u periodu od 30 dana. Posjetite ovaj link, registrujte se i započnite vaš probni period već danas.

Srdačan pozdrav,
Refik Hrvić

Facebook
Twitter
YouTube

Published by Refik Hrvić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.