JEDNOSTAVNI I PROVJERENI NAČINI ZA IZGRADNJU VAŠE EMAIL LISTE PRETPLATNIKA

JEDNOSTAVNI I PROVJERENI NAČINI ZA IZGRADNJU VAŠE EMAIL LISTE PRETPLATNIKA

„Profit je u email listi pretplatnika“… o ovome slušamo svakog dana. Čitamo o tome svakog dana. Znamo da je to istina. Ključ uspjeha u email marketingu i jeste u izgradnji vaše email liste pretplatnika.

Jedno od najčešćih pitanja, koje dobijam, kada je u pitanju autoresponder TrafficWave, jeste:

„KAKO DA GRADIM SVOJU EMAIL LISTU?“

Drugo najčešće pitanje jeste vezano za kupljene liste email adresa i njihovo dodavanje u autoresponder. Međutim, svi oni koji žele da na ovakav način grade svoju email listu, samo gube svoje vrijeme.

Nemojte kupovati ili „krasti“ email adrese, gradite realnu listu pretplatnika, zato što su to ljudi koji su zaista zainteresovani za ono što radite, promovišete ili prodajete.

Vrijeme koje investirate u izgradnju vaše liste stvarnih pretplatnika je najbolja stvar koju možete uraditi za vaše internet poslovanje.

Ne postoji prečica za izgradnju email liste.

Ako koristite kupljene email adrese, to će samo uništiti vašu reputaciju, a možete biti i blokirani zbog slanja email poruka ljudima koji to ne žele.

Zato, evo nekoliko načina kako da gradite realnu listu pretplatnika koji su zainteresovani za vašu ponudu i koji žele da saznaju više informacija.

1. PONUDITE NEKU VRIJEDNOST

Niko ne dolazi na internet i na sajtove da bi tek tako dao i upisao svoje kontakt podatke (ime i email adresu) u neki obrazac. Da bi posjetioci vašeg sajta, postali vaši pretplatnici, morate im dati nešto vrijedno. Trebate im dati razlog zbog kojeg bi se trebali upisati na vašu email listu.

Šta im možete ponuditi?

To može biti neka elektronska knjiga, savjeti, popusti na neki proizvod, pristup video materijalima… U svakom slučaju, trebate jasno naglasiti šta im nudite u zamjenu za njihove podatke.

(Saznajte više o ovoj temi na linku – ŠTA JE LID MAGNET?)

2. UČINITE DA VAŠI PRETPLATNICI ZNAJU KAKO DA SE PRIJAVE NA VAŠU EMAIL LISTU

Izgradnja email liste je kao ugovaranje vašeg prvog sastanka sa osobom koja vam se sviđa. Ta osoba treba da se složi sa time da joj vi šaljete email poruke. Trebate biti sigurni da ta osoba zna šta dobija od vas zauzvrat.

Ovdje je najvažniji kontakt obrazac. Kada neki posjetilac vaše stranice ili bloga, popuni ovaj obrazac, on ustvari kaže:

„Želim saznati više informacija. Pokaži mi šta imaš da mi ponudiš.“

On ovim postupkom izražava povjerenje prema vama i daje vam priliku da započnete izgradnju kvalitetnog odnosa. Vašu kontakt formu treba da je lako pronaći i popuniti na vašem sajtu ili blogu. Omogućite vašim posjetiocima pristup kontakt obrazcu na bilo kojem mjestu.

Na primjer:

NA VAŠEM SAJTU – Postavite kontakt obrazac na što veći broj stranica na vašem sajtu. Postavite kontakt obrazac na vašu početnu stranicu, na stranicu sa vašim kontakt podacima. Postavite kontakt obrazac na kraju svake vaše nove objave na sajtu ili link prema stranici na kojoj se nalazi kontakt obrazac.

NA VAŠEM BLOGU – Ako imate vaš blog, to je odličan način da posjetioce vašeg bloga pretvorite u vaše pretplatnike. Postavite vaš kontakt obrazac na vidljivo mjesto bloga.

NA TWITTER-u – Neka vam bude navika da redovno dijelite link prema vašem kontakt obrazcu putem tvitera (na dnevnoj ili sedmičnoj osnovi).

(Saznajte više o ovoj temi na linku – ŠTA JE KONTAKT OBRAZAC?)

PUTEM VAŠE LENDING STRANICE Lending stranica (engl. Landing page, Capture page, Splash page) je internet stranica koja služi sa prikupljanje pretplatnikaAutoresponder TrafficWave vam omogućava da na brz i jednostavan način kreirate lending stranice za bilo koju vašu reklamnu kampanju.

Unutar TW autorespondera nalaze se već gotovi šabloni ovih stranica, vi samo treba da odaberete onaj koji vam se sviđa i da u nekoliko klikova imate spremnu lending stranicu za prikupljanje novih pretplatnika.

(Saznajte više o ovoj temi na linku – ŠTA JE LENDING STRANICA?)

Opt In Image
Preuzmite BESPLATNO e-knjigu: AUTORESPONDER - ALAT KOJI RADI ZA VAS I DOK SPAVATE.

SAZNAJTE KAKO EMAIL MARKETING I AUTORESPONDER MOGU POMOĆI RAZVOJU VAŠEG POSLA.

 

Popunite navedena polja i kliknite na dugme POŠALJI MI E-KNJIGU:

Vaši podaci su sigurni 100%.
Odjaviti se možete u svakom trenutku.
No Spam.

Published by Refik Hrvić

One thought on “JEDNOSTAVNI I PROVJERENI NAČINI ZA IZGRADNJU VAŠE EMAIL LISTE PRETPLATNIKA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.