ŠTA JE AUTORESPONDER?

Šta je autoresponder

AUTORESPONDER – NAJBOLJE ČUVANA “TAJNA” NAJUSPJEŠNIJIH LIDERA U INTERNET POSLOVANJU

ŠTA JE TO AUTORESPONDER?

Svako, ko želi da se ozbiljno bavi internet poslovanjem, “mora” imati ovaj alat. Autoresponder je program koji automatski šalje unaprijed pripremljene e-mail poruke svim članovima vaše e-mail liste.

Ovo su samo neke zanimljive činjenice o autoresponderu:

 • Autoresponder je alat koji radi za vas i dok vi spavate,

 • Autoresponder radi za vas 24 sata dnevno / 365 dana u godini,

 • Šalje već spremljene e-mail poruke svima koji se upišu na vašu e-mail listu,

 • Autoresponder je alat koji vam donosi novac,

 • Autoresponder je alat kojeg koriste najuspješniji internet biznismeni,

 • Autoresponder štedi vaše vrijeme,

 • Omogućava vam da komunicirate sa neograničenim brojem ljudi,

 • Autoresponder vam omogućava da gradite neograničenu listu vaših saradnika,

 • Pomoću autorespondera izgrađujete povjerenje kod članova vaše liste,

 • Pomaže vam da gradite vaš brend,

 • Ovo je jako moćan alat…

Autoresponder automatski šalje elektronsku poštu vašim potencijalnim kupcima i to u određenom vremenskom intervalu kojeg vi određujete. Kreirate nekoliko e-mailova (to može biti 3, 5, 10, 30, 100… e-mailova, zavisno od toga šta promovišete, dijelite ili prodajete) zatim označite vremenski interval svakog e-maila kada želite da bude poslan vašim članovima.

Ostali dio posla autoresponder odrađuje sam u tačno zadato vrijeme, praktično dok vi spavate ovaj program radi za vas.

Nakon što napravite reklamnu kampanju, odnosno, kreirate određeni broj e-mail poruka, odredite intervale kada želite da koji e-mail bude poslan na adresu vaših članova, tada postavljate jedan KONTAKT OBRAZAC – FORMULAR (“kod” od ovog obrazca se nalazi u autoresponderu) na vašu internet stranicu ili blog.

Nakon toga oni će dobiti automatsku e-mail poruku sa vašeg autorespondera u kojoj se nalazi link na koji trebaju kliknuti kako bi potvrdili svoju prijavu na vašu listu i kako bi potvrdili da se slažu da od vas dobijaju e-mail poruke. U ovaj formular, posjetioci vašeg sajta, sami se upisuju. Potrebno je samo da unesu svoje ime i e-mail adresu.

Vi ne morate voditi računa o tome kada treba da šaljete koji e-mail, jer autoresponder to radi umjesto vas. Vi treba da postavite KONTAKT OBRAZAC – FORMULAR na neku vašu internet stranicu ili blog kako bi se posjetioci mogli upisivati na vašu listu, ostali dio posla za vas odrađuje auoresponder.

AUTORESPONDER je ALAT KORISTAN ZA SVE.

Svi oni koji misle da se ozbiljno i profesionalno bave nekim internet poslom moraju imati ovaj program, jer BEZ ALATA NEMA ZANATA.

Autoresponder koriste velika, srednja i mala preduzeća kao i fizička lica. Svi oni koriste ovaj program da bi ostali u kontaktu sa svojim kupcima, pronašli nove kupce i kako bi im mogli slati određene promotivne materijale, nove ponude, itd.

Najveći svjetski stručnjaci iz oblasti online/internet marketinga i e-mail marketinga koriste ovaj fantastičan alat.

Oni znaju da je tajna uspjeha u internet marketingu u IZGRADNJI ŠTO VEĆE LISTE PRETPLATNIKA SA KOJIMA MOGU KOMUNICIRATI I PONUDITI IM SVOJU USLUGU ILI PROIZVOD.

A to im upravo i omogućava korištenje nekog AUTORESPONDER programa.

KAKO RADI AUTORESPONDER?

Odmah vam mogu reći:

TOTALNO JE JEDNOSTAVAN ZA UPOTREBU.

Autoresponder radi tako što vlasnik ovog programa na svoju internet stranicu ili blog postavi kontakt obrazac (čiji se standardni HTML kod ili JavaScript kod nalazi u autoresponderu).

U ovaj obrazac posjetioci sajta mogu upisati svoje ime i e-mail adresu.

Nakon što posjetilac upiše svoje podatke u kontakt obrazac, autoresponder odmah, ili poslije nekoliko minuta, šalje upisanom posjetiocu određeni (unaprijed pripremljeni) e-mail u kojem se može nalaziti nekakav poklon u obliku elektronske knjige ili nekog korisnog programa.

Pored ovog prvog e-maila, posjetilac koji se upisao na listu, od vas će dobijati u narednom periodu i ostale e-mailove koje ste prethodno ubacili u vaš autoresponder.

U ostalim e-mail porukama vi GRADITE POVJERENJE IZMEĐU VAS I ČLANOVA VAŠE LISTE:

 • tako što im šaljete informacije koje će im biti od koristi,

 • tako što ih upoznajete sa vama i vašim radom,

 • tako što ih upoznajete sa vašim proizvodima (ukoliko ih prodajete),

 • tako što im šaljete određene poslovne ponude.

Imate opciju da podesite vaš autoresponder da šalje e-mailove recimo svakog 3., 5., ili 10. dana, to je lično vaš izbor. Vi određujete raspored slanja vaših e-mailova.

Ovo je fantastična stvar pomoću koje ste zaštićeni što znači da vas niko ne može optužiti za SPAM (neželjena pošta), jer se osoba kojoj se obraćate sama prijavila kod vas.

I, ono što je jako važno, svaka upisana osoba može se odjaviti sa vaše liste u svakom trenutku, jer na kraju svake e-mail poruke se nalazi link za odjavu.

Jedan od najboljih a u isto vrijeme i najjednostavnijih autorespondera je TrafficWave.

Preporučljiv kako za početnike tako i za vrhunske profesionalce. Ovo je program koji odrađuje veliki dio posla koji bi vi morali ručno odraditi. O ovom autoresponderu će biti najviše riječi na ovom sajtu.

Srdačan pozdrav,
Refik Hrvić

Opt In Image
Preuzmite BESPLATNO e-knjigu: AUTORESPONDER - ALAT KOJI RADI ZA VAS I DOK SPAVATE.

SAZNAJTE KAKO EMAIL MARKETING I AUTORESPONDER MOGU POMOĆI RAZVOJU VAŠEG POSLA.

 

Popunite navedena polja i kliknite na dugme POŠALJI MI E-KNJIGU:

Vaši podaci su sigurni 100%.
Odjaviti se možete u svakom trenutku.
No Spam.