Hajneken je objavio jednominutnu reklamu na društvenim mrežama na kojoj se vidi kako stariji građani plešu u noćnom klubu na plaži, završilo se sa porukom:

Noć pripada vakcinisanima. Vrijeme je da im se pridružite.

Do petka, grupe uzrujanih korisnika na Tviteru prijetile su #BojkotHeineken. Neki od korisnika su otpremili video snimke na kojima otvaraju boce istoimenog piva i u znak protesta toče u kuhinjske sudopere.

Oglas ’’slavi grupu vakcinisanih starijih osoba koje se mogu bezbjedno vratiti, uživati u barovima i klubovima i ponovo se družiti – nečemu čemu se svi radujemo’’, rekao je portparol Hajnekena u izjavi.

Drugi najveći proizvođač piva na svijetu pridružuje se kompanijama koje provode oglasne kampanje i korporativne politike za promociju vakcina. Najviši rukovodioci se sve više postavljaju u vodeće redove borbi protiv anti – vaks osjećanja, koja su označena u zemljama poput SAD-a, Velike Britanije, Francuske i Rusije. Također predstavlja jedinstveni rizik za poslovne modele brendova izgrađenih na društvenoj interakciji u barovima, restoranima i noćnim klubovima.

Kompanija piva Badvajzer, odlučila je da ne vodi reklamu tokom Super Bowl-a u februaru prvi put poslije 40 godina i umjesto toga je tu potrošnju dodijelio kampanjama pro – vakcinacije Savjeta za oglase. Imunizacije bi ’’oslobodile ljude’’, rekao je tada bivši izvršni direktor Karlos Brito.

Izvršni direktor Unilever-a Alan Jop rekao je da potpisuje nedjeljna pisma za 150.000 zaposlenih u kompaniji u kojima ih poziva da se vakcinišu što je prije moguće i pozvao je doktora kompanije da promoviše vakcinaciju putem on-lajn programa 2 puta mjesečno kako bi se ljudi što prije vratili u pogon i na svoja radna mesta.

Izvor: Nultatacka.rs

Svidio vam se članak i
pitate se šta možete uraditi?
PODIJELITE ga s PRIJATELJIMA

Ostavite vaš komentar.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Čitajte objave bez cenzure ⏎