evropski-parlament-proglasio-je-fosilno-gorivo-zelenom-energijom-jer-se-narativ-o-klimatskim-promjenama-urusava

Evropski parlament je upravo objavio odluku koja uzrokuje uništenje lažnog narativa o klimatskim promjenama.

prirodni-proizvodi-za-vaše-zdravlje

 „Parlament EU podržava označavanje gasnih i nuklearnih investicija kao zelenih“, stoji u naslovu Reutersa od juče. “Evropski parlament je u srijedu podržao pravila EU koja označavaju ulaganja u plin i nuklearne elektrane kao klimatski prihvatljive”, nastavlja Reuters, objašnjavajući da je EU uronjena u energetsku krizu koja dijeli nacije EU i prisiljava na ponovnu procjenu “obnovljivih” izvora energije.

Kada se ovo pravilo u potpunosti usvoji, to znači da će Putin postati jedan od najvećih svjetskih izvoznika zelene energije. To također znači da su NATO i Ukrajina uključeni u rat protiv lidera zelene energije, dok su zapadne sankcije blokirale ruski izvoz zelene energije.

“Parlament EU podržava zelenu oznaku za nuklearni i prirodni plin, prkoseći klimatskoj ljevici”, izvještava Washington Examiner. Odluka će “olakšati izgradnju infrastrukture za te izvore energije uprkos prigovorima nekih ekologa i članica bloka”.

Zapadna Evropa se urušava pod ludilom globalističke politike zelene energije

Ova odluka je prvi znak da se evropski lideri možda povlače iz samoubilačkog kulta zelene energije… Lažna naučna priča o “klimatskim promjenama” dovela je do toga da zapadne nacije (uključujući SAD) demontiraju veliki dio svoje infrastrukture za fosilna goriva u posljednjih 20 godina. S obzirom na to da je ruski izvoz energije naglo prekinut zbog ekonomskih sankcija, Zapadna Evropa se nalazi zaglibljena u energetskoj krizi bez presedana s potencijalno katastrofalnim posljedicama.

Odjednom, evropske nacije panično pokušavaju da obnove svoju energetsku infrastrukturu. Ali pošto su službeno blokirali većinu sredstava za projekte koji nisu ekološki prihvatljivi, jedini način da dobijete sredstva za obnovu infrastrukture fosilnih goriva je da se fosilna goriva proglase „zelenim“.

A upravo je to ono što je Evropski parlament uradio sa prirodnim gasom, zadavši razorni udarac narativu o klimatskim promjenama, koji je uvijek bio zasnovan na toliko nadriljekarstva i budalaštine da sam to nazvao „atmosferskom transrodnošću“. Ako muškarci mogu zatrudnjeti, onda je i CO2 zagađivač. Ako izmišljate, onda je sve moguće.

Ispostavilo se da se čak i „progresivni“ nacionalni lideri evropskih naroda vraćaju nazad u realnost, udarajući i vrišteći, nevoljko priznajući da je fosilna energija jedina stvar koja trenutno može pokretati moderne ekonomije…

Šri Lanka je u stanju TOTALNOG kolapsa nakon što je globalistička “zelena” politika zabranila sintetička đubriva

Svaki put kada zelenaši postanu glavni, oni uništavaju sve što im je na vidiku: ekonomije, industrije i cijele nacije. Najočigledniji nedavni primjer je Šri Lanka, gdje je zeleni pokret natjerao tamošnje vladine čelnike da potpuno zabrane sva sintetička gnojiva (na primjer đubrivo na bazi azota napravljeno od prirodnog plina) u pokušaju da postanu „organska“. 

Ovo, inače, nema smisla, jer bi se organska poljoprivreda trebala fokusirati na izbjegavanje GMO-a i pesticida, a ne na zabranu azotnih gnojiva. Nema ništa loše u korištenju gnojiva na bazi azota za uzgoj organske hrane. U stvari, organskim usjevima apsolutno je potrebno azotno đubrivo. Čak ni u SAD, USDA organski program ne zabranjuje upotrebu sintetičkih azotnih đubriva na organskim usjevima. Da jesu, industrija organske hrane ne bi postojala.

Ali zeleni globalisti su progurali to pitanje i Šri Lanka je zabranila gnojivo. To je dovelo do katastrofalnog kolapsa u proizvodnji hrane koji je sada doveo do potpunog kolapsa ekonomije i vlade Šri Lanke. Zemlja je sada u stanju bezakonog haosa i ide ka kolapsu u apsolutnu propast. 

Kako DailyCaller.com objašnjava :

Ministar okoliša Mahinda Amaweera proglasio je vladinu inicijativu za spašavanje Zemlje od “naše vlastite zloupotrebe geoinženjeringa, pohlepe i sebičnosti” 2020. godine uoči foruma o prepolovljavanju otpada azota. Ovaj potez je bio dio napora Šri Lanke da slijedi ciljeve zaštite okoliša, društva i upravljanja (ESG); zemlja je u maju potpisala taksonomiju zelenih finansija sa Međunarodnom finansijskom korporacijom koja je uključivala posvećenost organskim đubrivima.

Rezultat je bio katastrofalan. 

Od DailyCaller-a:

Šri Lanka je u posljednjem pokušaju da spriječi ekonomski kolaps nakon što je navodno klimatski prihvatljiva zabrana vještačkih đubriva uništila jednu od najvećih industrija u zemlji, tvrde stručnjaci.

Šri Lanka je opterećena siromaštvom, inflacijom i nestašicom goriva masovnih razmjera, a premijer je u utorak izjavio da je zemlja „bankrotirala“, navodi Business Insider. Zabrana hemijskih đubriva, koja je uvedena u aprilu 2021. u nastojanju da se promoviše organska poljoprivreda, pokazala se kao posljednja kap nakon niza pogrešnih koraka, desetkovavši primarni izvor prihoda Šri Lanke i dovodeći je u bankrot, rekli su stručnjaci za The Daily Caller News Foundation.

“Naša ekonomija se suočila sa potpunim kolapsom”, rekao je premijer Ranil Wickremesinghe 23. juna, prenosi CNN.

Vlada je ukinula zabranu gnojiva u novembru 2021., ali šteta je već učinjena, rekao je za TheDCNF Peter Earle, bivši trgovac na finansijskim tržištima i ekonomista u Američkom institutu za ekonomska istraživanja.

“Odluka da se preko noći odustane od sintetičkih đubriva bila je apsolutna katastrofa”, rekao je on.

“Zeleni” globalizam je neprijatelj čovječanstva

Nikada nemojte zaboraviti da je „zeleni“ pokret dio globalističke depopulacijske agende za izgladnjivanje milijardi ljudskih bića dok urušavaju ekonomije širom svijeta. Nestašica hrane je na globalnoj razini osmišljena tako što su životinje na rančevima zabranjene (Holandija), spaljivanjem pogona za proizvodnju hrane (SAD), zaustavljanjem istraživanja nafte i smanjenjem rafinerija goriva. Sve se to radi pod oznakom „zelenog“, ali ono što se zaista postiže je potpuni kolaps moderne ljudske civilizacije.

Šri Lanka je primjer onoga što dolazi za svijet. Ono što se trenutno dešava u Šri Lanki će se desiti u mnogim oblastima širom zapadne Evrope i SAD-a do početka 2023. ako hitno ne promijenimo kurs i ne obnovimo protok hrane i energije.

To bi zahtijevalo uklanjanje zločinačkog Bidenovog režima s vlasti i vraćanje zakonitog pobjednika na izborima 2020. (Donald J. Trump). Preokrenuvši namjerno destruktivnu politiku zločinačkog Bidenovog režima, Amerika bi mogla stati na noge i izbjeći scenario kolapsa Šri Lanke.

Ali ako ostanemo pod palicom homoseksualnih perverznih autoritaraca Bidenovog režima koji preziru slobodu, poljoprivredu i energiju, Amerika će krenuti putem Šri Lanke i završiti s propašću. Upamtite da Bidenova administracija vjeruje da je imati perverzne pedofile koji njeguju djecu na čelu vladinih odjela mnogo važnije nego pronaći nekoga ko je sposoban i obrazovan. U biti, Amerikom su trenutno na čelu demonima zaražene, nestručne “žene s penisom”. A rezultati su već katastrofalni.

Otkrijte više detalja u mom podkastu ažuriranja situacije: