“Ja nisam rezultat mojih životnih okolnosti. Ja sam rezultata mojih odluka.” – Dr. Stiven R. Kavi

Dr. Stiven R. Kavi (Stephen R. Covey, 1932.-2012.) – bio je svjetski priznat rukovodstveni autoritet, porodični ekspert, predavač, organizacioni konsultant, osnivač Kavi rukovodstvenog centra i predsjednik kompanije Franklin Covey Co.

Najveći dio svog života posvetio je principijelnom načinu življenja i principijelnom liderstvu. Magistrirao je na Harvardu i doktorirao na Brigam univerzitetu gdje je bio profesor organizacionog ponašanja i poslovnog menadžmenta. Jedno vrijeme je radio kao direktor univerzitetskog odsjeka za odnose s javnošću i pomoćnik direktora.

U svojoj tridesetogodišnjoj praksi je predavao milionima pojedinaca, porodica i poslovnih ljudi, posvetivši se edukaciji i upravljanju transformisanja moći principa i prirodnih zakona koji upravljaju ljudskim i organizacionim uspjehom.

Autor je jedne od najprodavanijih knjiga svih vremena koja se zove: “SEDAM NAVIKA USPJEŠNIH LJUDI.”

Njegove knjige “PRINCIPIJELNO RUKOVOĐENJA” i “ODREDITE PRIORITETE” spadaju u bestselere protekle decenije. 

Između ostalih, dr. Kavi je dobitnik odlikovanja fakulteta Tomas Mor za svoj doprinos humanizmu, zatim nagrade vrhunskog predavača od strane Toasmasters International i nagrade magazina Nacionalnog menadžera za životno zalaganje u oblasti organizovanja.

Vlasnik je nekoliko honorarnih doktorata. Magazin Time ga je proglasio za jednog od dvadeset pet najuticajnijih Amerikanaca.

Preuzmite e-knjigu: AUTORESPONDER – ALAT KOJI RADI ZA VAS I DOK SPAVATE

refik-hrvic Srdačan pozdrav,
Refik Hrvić

〉〉 Facebook
〉〉 Twitter
〉〉 Google+
〉〉 YouTube