Dr. Vernon Coleman: Covid-19 je gripa blagoslovljena marketingom

Svijet nismo zatvorili 2019. kada je gripa bila puno češća nego što je bila danas – i svih onih prethodnih godina kada je ubijala i do 650.000 diljem svijeta u šestomjesečnoj sezoni gripe. Doista, danas je gripa nestala – vjerojatno zato što identični simptomi znače da se žrtvama gripe dijagnosticiraju žrtve covida-19. Međutim, jedini siguran zaključak iz svih tih čvrstih, znanstvenih dokaza CDC-a je da su zaključavanja, socijalno distanciranje, zatvaranje bolničkog odjela, maske i cjepiva bili i potpuno nepotrebni.

Ja sam od ožujka 2020., opisao covid-19 kao bolest koja se može usporediti s gripom – ali koja je blagoslovljena boljim marketingom. Od samog početka opisao sam ga kao rebrendiranu gripu. Čini se da niti jedan specifičan organizam nije izoliran za covid-19 i ono što je opisano kao covid-19 ima vrlo slične simptome kao tradicionalne sorte gripe, a dokazano je da ima sličnu stopu smrtnosti. Intenzivno me napadaju jer sam se usudio reći ovu jednostavnu istinu. 

Dakle, dopustite mi da pospremim ove gluposti jednom za svagda pomnim pogledom na izvješće koje je objavio Centar za kontrolu i prevenciju bolesti u SAD-u prilično rano u ovoj prijevari.

1. Prvo pogledajmo što CDC kaže o znakovima i simptomima:

– Kod gripe simptomi su kašalj, nedostatak zraka, umor, grlobolja, curi nos, bolovi u mišićima, bolovi u tijelu, glavobolja i ponekad povraćanje i proljev. Simptomi mogu biti blagi. Ili mogu biti ozbiljniji. I tu su, naravno, cijeli niz drugih simptoma koji se mogu pojaviti.

– Covid 19 može uzrokovati kašalj, nedostatak zraka, umor, grlobolju, curi nos, bolovi u mišićima, bolovi u tijelu, glavobolja, a ponekad i povraćanje i proljev. Simptomi mogu biti blagi. Ili mogu biti ozbiljniji. Također možete dobiti promjenu u gubitku okusa ili mirisa, iako se to može dogoditi i kod gripe. Mehanizmi mogu biti različiti, ali rezultat je isti.

Nema razlike!

2. Drugo, koliko dugo se simptomi pojavljuju nakon izlaganja?

– S gripom, dva, tri ili četiri dana mogu proći da se između netko zarazi i ima simptome.

– S covidom simptomi će se razviti dva, tri, četiri ili više dana nakon zaraze.

Ni tu nema velike razlike. I, zapamtite, citiram CDC u Americi.

3. Treće, kako se te bolesti šire?

– Gripa je zarazna oko tjedan dana nakon pojave simptoma.

– A s covidom-19, osoba bi mogla biti zarazna deset dana.

Nema razlike.

4. Četvrto, kako CDC kaže da se ove infekcije šire?

– Gripa se širi između ljudi koji su bliski jedni drugima. Gripa se širi kašljanjem ili kihanjem ili razgovorom. Moguće je zaraziti se dodirivanjem površine koja je zaražena.

– A covid-19 se širi kašljanjem, kihanjem ili razgovorom. I opet može biti moguće zaraziti dodirivanjem površine koja je zaražena.

Opet, nema razlike. A to je, ne zaboravimo, bolest sa stopom smrtnosti slična brojkama smrtnosti za gripu.

5. Peto, koje su komplikacije koje se mogu pojaviti kod gripe?

– CDC navodi upalu pluća, zatajenje disanja, sepsu, akutni respiratorni distres sindrom, srčanu ozljedu, zatajenje više organa, pogoršanje kroničnih medicinskih stanja, upalu srca, mozga ili mišićnog tkiva i sekundarne bakterijske infekcije.

– A s covidom-19? Pa, komplikacije su manje-više iste iako CDC kaže da pacijenti s covidom-19 također mogu razviti krvne ugruške, ali to se može dogoditi s pacijentima s gripom – pogotovo ako predugo ostaju u krevetu. I gripa i covid-19 mogu ostaviti pacijente s rezidualnim simptomima, naravno: dugom gripom i dugim covidom.

Nema neke razlike.

6. Šesto, koja od ovih bolesti može uzrokovati ozbiljne bolesti?

– Gripa može uzrokovati teške bolesti – osobito kod starijih ljudi, osoba s određenim temeljnim medicinskim stanjima i kod trudnica.

– A covid 19 može uzrokovati teške bolesti – osobito kod starijih osoba, osoba s određenim temeljnim medicinskim stanjima i kod trudnica.

I obje infekcije mogu uzrokovati ozbiljne probleme u dojenčadi i djece s temeljnim medicinskim stanjima.

Ali ovdje postoji razlika između dva poremećaja. Za zdravu djecu gripa je opasnija od covida19.

Covid-19 može uzrokovati rijetku komplikaciju koja se naziva multisusustemski upalni sindrom kod djece školske dobi. No rizik od komplikacija za zdravu djecu veći je za gripu u odnosu na covid-19. Reći ću to opet jer je to jedina značajna razlika koju CDC izvještava. Rizik od komplikacija za zdravu djecu veći je za gripu u usporedbi s covidom-19! Dakle, možda nije točno reći da su gripa i covid-19 potpuno isti.

Jer, gripa je opasnija za zdravu djecu od covida-19.

Dakle, ima još dokaza da nismo trebali zatvoriti svijet, blokirati život zbog covida-19. Svijet nismo zatvorili 2019. kada je gripa bila puno češća nego što je bila danas – i svih onih prethodnih godina kada je ubijala i do 650.000 diljem svijeta u šestomjesečnoj sezoni gripe. Doista, danas je gripa nestala – vjerojatno zato što identični simptomi znače da se žrtvama gripe dijagnosticiraju žrtve covida-19.

Međutim, jedini siguran zaključak iz svih tih čvrstih, znanstvenih dokaza CDC-a je da su zaključavanja, socijalno distanciranje, zatvaranje bolničkog odjela, maske i cjepiva bili i potpuno nepotrebni.

(Video na YouTube-u bio je na ovom linku, ali je, naravno, obrisan: https://www.youtube.com/watch?v=w2X4_Me0Ptj)

Preuzmite e-knjigu: AUTORESPONDER – ALAT KOJI RADI ZA VAS I DOK SPAVATE

Ako želite da saznate kako ovaj alat može unaprijediti vaš posao, → preuzmite e-knjigu.

Posjetite stranice:

BIBLIOTEKA

INTERNET MARKETING

NETWORK MARKETING

POSLOVNA PRILIKA

Kontakt:

Kontakt

Povežimo se putem društvenih mreža:

Facebook

Instagram

Twitter

LinkedIn

YouTube

Opt In Image
PRIJAVITE SE NA E-BILTEN (BESPLATNO)

...i primajte direktno u vaš sandučić elektronske pošte korisne, pozitivne, edukativne, motivacione materijale koji mogu obogatiti vaš lični i profesionalni život.

  • Vaši podaci su sigurni 100%
  • Odjaviti se možete u svakom trenutku
  • No Spam

Srdačan pozdrav,
Refik Hrvić


Facebook | Twitter | YouTube | Pinterest | LinkedIn

Ostavite vaš komentar.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

➤ Pratite objave na Telegramu