Većina nas se plaši rizika, plašimo se da ćemo donijeti pogrešnu odluku poslije koje ćemo se kajati, međutim, svi mi imamo veliku korist od rizika.

Čak i oni koji nisu nikada rizikovali u poslovnom smislu, imaju veliku korist od rizika. Jer gdje bi danas većina ljudi radila da vlasnici kompanija u kojima oni danas rade, nisu preuzeli veliki rizik na sebe prije 5, 10, 20 godina i odlučili da pokrenu svoj privatni biznis. 

Bilo kako bilo, jedno je sigurno:

“SVI ONI KOJI NE RIZIKUJU, OBIČNO, PRIJE ILI KASNIJE, RADE ZA NEKOGA KO JE NEKADA RIZIKOVAO SVE!”

U nastavku pročitajte šta o riziku i hrabrosti misli Brajan Trejsi:

Budućnost pripada onima koji rizikuju, a ne onima koji tragaju za sigurnošću. Život je čudan u tom smislu, jer što više tragate za sigurnošću, time je sve manje imate. Ali, što više tragate za šansama, to je vjerovatnije da ćete ostvariti sigurnost koju priželjkujete.

Kad god osjećate strah ili uznemirenost i potrebu za tim da podstaknete svoju hrabrost da biste istrajali suočeni sa preprekama, prebacite svoju pažnju na svoje ciljeve. Stvorite jasnu mentalnu predstavu o osobi kakva želite da budete, s učinkom kakvom težite.

Nema ničeg strašnog u tome što se bojite, sve dok osjećaj straha ublažavate hrabrim i samouvjerenim mislima. Sve ono o čemu zabrinuto razmišljate izgleda sve veće – zato vodite računa. Savladavanje straha i razvijanje hrabrosti su suštinski preduslovi srećnog i uspješnog života.

Posvećeni tome da steknete naviku da budete hrabri, naposljetku ćete stići do tačke u kojoj vaši strahovi više ne igraju glavnu ulogu u vašem donošenju odluka. Zacrtavaćete sebi velike izazove, uzbudljive ciljeve i čvrsto vjerovati da ih možete ostvariti. Bićete u stanju da se suočite sa svakom situacijom koja zahtijeva smirenost i samouvjerenost.

Ključ svega je hrabrost.

Za Vaš uspjeh,
Brajan Trejsi

Preuzmite e-knjigu: AUTORESPONDER – ALAT KOJI RADI ZA VAS I DOK SPAVATE

refik-hrvic Srdačan pozdrav,
Refik Hrvić

〉〉 Facebook
〉〉 Twitter
〉〉 Google+
〉〉 YouTube

Ostavite vaš komentar.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

➤ Pratite objave na Telegramu