Džim Ron (Jim Rohn, 1930. – 2009.) je bio filozof, motivator, predavač, preduzetnik. 

Više od 40 godina, Džim Ron je brusio svoj zanat kao vješt umjetnik – pomažući ljudima širom svijeta da oblikuju životne strategije koje su im proširile zamisao o tome šta je moguće. Oni koji su imali privilegiju da ga čuju kako govori mogu posvjedočiti o eleganciji i zdravom razumu njegovog stvaralaštva.

Stoga nije slučajno to što je široko cijenjen kao jedan od najuticajnijih mislilaca našeg vremena i što ga mnogi smatraju nacionalnim blagom. Ron je autor više od 25 knjiga i velikog broja audio i video programa, a pomogao je i u motivisanju i oblikovanju čitave generacije trenera za lični razvoj i na stotine rukovodilaca najboljih korporacija u Americi.

Rodio se u farmerskoj porodici u Ajdahu sredinom 1900-ih i usadili su mu radnu etiku koja mu je dobro poslužila u toku cjelokupnog života. Sa 25 godina, upoznao je svog mentora, Erla Šofa. Tokom narednih šest godina nakon upoznavanja Erla Šofa, stekao je svoje prvo bogatstvo, ali se nije bavio govorništvom sve do preseljenja u Beverli Hils, u Kaliforniji, kada ga je prijatelj iz Rotari kluba zamolio da ispriča svoju priču o uspehu koju je Ron nazvao „Farmerski dečak iz Ajdaha stiže do Beverli Hilsa.“

Njegov govor je tako dobro primljen da je dobio više poziva da ga podijeli, i, još bolje, počeli su da ga plaćaju za to. U početku je govorio pred razredima srednjih škola i koledža i u neprofitnim udruženjima, a nakon toga je prešao na seminare 1963. godine, vinuvši se tako u domen ličnog razvoja. Od tada pa nadalje, Džim Ron je postao pionir u industriji pomaganja samom sebi i ličnog razvoja, utičući na živote miliona ljudi posredstvom svojih ideja koje mijenjaju život.

Džim Ron se fokusirao na osnove ljudskog ponašanja koje imaju najveći uticaj na lične i poslovne rezultate. Njegov standard je taj sa kojim se upoređuju oni koji teže podučavanju i inspirisanju drugih. On posjeduje jedinstvenu sposobnost da pruži neuobičajeni uvid u uobičajene principe i događaje, a kombinacija njegove suštine i stila osvaja maštu onih koji slušaju ili čitaju njegove riječi.

Džim je poznat kao jedan od najvećih profesionalnih autora našeg doba.

Njegova sposobnost bila je pomoći osobama da zavire duboko unutar sebe, otkriju vlastiti potencijal kroz lični razvoj i pronađu svoj uspjeh te je pomogao milionima u cijelom svijetu biti jedan korak bliže svojim snovima.

Njegov život je bio stalno učenje o temeljima ljudskog ponašanja i ličnoj motivaciji koja se odražava na profesionalan radni učinak.

“Od formalne edukacije možete da živite, od samoedukacije možete biti bogati.” – Džim Ron

Vjerovao je da od svih stvari koje mogu imati uticaj na vašu budućnost, lični rast je najveći. Možete govoriti o rastu prodaje, rastu profita, rastu imovine, ali ništa od ovoga se vjerojatno ne bi dogodilo bez ličnog rasta.

Džim je znao na koji način svesti život na jednostavne misli i fraze koje su izdržale test vremena. U svojoj četrdesetogodišnjoj karijeri obučio je čitave generacije lidera za lični rast i razvoj, najpoznatiji je po svojim predavanjima iz oblasti direktne prodaje.

Autor je velikog broja audio i video programa, napisao je više od 25 knjiga.

Izdavačka kuća Finesa izdala je dvije knjige Džima Rona:

  1. Sedam strategija za bogatstvo i sreću
  2. Slagalica života

Džim Ron je govorio:

“Želite li da postignete uspjeh? Pola sata dnevno koje posvetite čitanju i učenju rastegnite na sat vremena. No, pola sata neka bude minimum i nikada ih ne propuštajte.

Propustite obrok ali ne svojih 30 minuta učenja, svako od nas može da podnese neki propušteni obrok, ali ideje, uzore i nadahnuća ne bismo smjeli da propuštamo.

O vremenu koje ste izdvojili za čitanje razmišljajte kao o vremenu iskorištenom za bogaćenje idejama. Kupujte knjige, obrazujte se, ne škrtarite na ulaganju u vlastitu bolju budućnost.”

Džim Ron je, kao jedan od najinspirativnijih govornika, promijenio živote mnogim poslovnim ljudima kao što su Brajan Trejsi i Entoni Robins. Džimove mudre misli se prenose na svim seminarima o ličnom razvoju, svuda u svijetu i danas. Učeći i marljivo primjenjujući savjete svojih učitelja, zaradio je mnogo novca a na stranicama svojih knjiga prenosi svoju životnu filozofiju i temeljna načela uspjeha, odnosno upute kako da steknemo bogatstvo i sreću.

Opt In Image
PRETPLATITE SE (BESPLATNO) NA E-BILTEN...

...i primajte direktno u vaš sandučić elektronske pošte korisne, pozitivne, edukativne, motivacione materijale koji mogu obogatiti vaš život.

  • Vaši podaci su sigurni 100%
  • Odjaviti se možete u svakom trenutku
  • No Spam

Srdačan pozdrav,
Refik Hrvić


Facebook | Twitter | Instagram | YouTube | Pinterest | LinkedIn

2 thoughts on “BIOGRAFIJA – DŽIM RON”

Ostavite vaš komentar.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

➤ Pratite objave na Telegramu