KRATKA BIOGRAFIJA:

Bob Proktor (Bob Proctor, 5. juli 1934. godine – Ontario, Kanada).

Predstavljen u svjetski poznatom filmu „Tajna“, Bob Proktor se širom svijeta smatra živom legendom, majstorom i učiteljem Zakona Privlačenja, koji već blizu 50 godina radi u domenu razvoja mentalnih potencijala. 

Za milione ljudi širom svijeta, ime Bob Proktor je sinonim za uspjeh. Mnogo prije nego što ga je učešće u hit filmu “Tajna” lansiralo u dimenziju super-zvijezda, on je već bio legendarna figura u svijetu ličnog i profesionalnog razvoja. 

Njegovi uvidi, inspiracija, ideje, sistemi i strategije su temelj na kome je izgrađeno nebrojeno uspješnih života — iskra koja je podstakla preobražaj mnogih karijera, lično prosvjetljenje, unutrašnje buđenje i stvaranje milionskog profita pojedinaca i kompanija. 

Širom svijeta održava seminare: 

  • Kako Postići Cilj;
  • Izazov Za Vaš Potecijal;
  • Formula Uspjeha;
  • Model Za Milion Dolara;
  • Drevne Tajne Prodaje;
  • Zaraditi Proviziju;
  • Rođeni Ste Bogati;

Autor je jedne od najprodavanijih knjiga Rođeni ste bogati, a kroz svoje knjige, seminare, kurseve i personalne treninge, promijenio je na milione života. 

Također, autor je i knjige Umijeće življenja koja se na našim prostorima u prodaji pojavila krajem 2016. godine.

Proktor je direktna veza sa modernom naukom uspjeha koja se proteže do Endrua Karnegija, velikog finansijera i filantropa.

Karnegijeve tajne su inspirisale i oduševile Napoleona Hila, čija je knjiga „Misli i obogati se“ zauzvrat inspirisala cijeli žanr knjiga o filozofiji uspjeha.

Napoleon Hil je nadalje štafetu proslijedio Erlu Najtingelu, koji ju je zatim predao u sposobne ruke Boba Proktora.

Proktorov rad velikog opsega sa biznisima i industrijama širom svijeta katapultirao je u sam vrh neke od najvećih svjetskih kompanija:

Prudential osiguranje, Procter and Gamble, Metropolitan životno osiguranje, Royal Doulton, United State Steel, General Motors, Malaysia Airlines, AT&T, Verzion, American Express…

On je prokrčio put revolucionarnom radu u oblasti uma i paradigmi, zbog čega je dr. Džon Majk izjavio:

“Proveo sam četiri godine u medicinskoj školi i pet godina psihijatrijskog treninga koji je uključivao dvogodišnji rad u oblasti dječje i adolescentske psihologije. Više sam naučio kroz rad i učenja Boba Proktora o nesvjesnom ili podsvjesnom umu nego tokom svih godina moga studiranja.“

U svojoj 81. godini života, Proktor je živi dokaz svog mudrog savjeta:

„Nije potrebno da usporimo s radom, već da radimo smirenije.“

Njegova kompanija Proctor Gallagher Institute ima svoje sjedište u Feniksu, u Arizoni i djeluje globalno.

2006. godine njegova predavanja odlučila je slušati Sandy Gallagher, američka pravnica. Njegova su je predavanja gotovo bacila na koljena kada je na temelju znanja, koje joj je prenio, zaradila 100 miliona dolara u dvije godine.

Odlučila je uže sarađivati s Bobom. Godine 2009. Bob i Sandy su osnovali institut „Proctor and Gallgher“. Institut je temeljen na istim principima kao i prva Bobova kompanija, a koji su opisani u knjizi „Misli i postani bogat“.

“Ako je Zig Ziglar sjajan motivator, Mark Viktor Hensen – autor knjige Pileća supa za dušu – sjajan govornik, Antoni Robins guru ličnog razvoja, onda je Bob Proktor sjajan mislilac. Kada se radi o sistematizaciji života, niko mu ne može ni prići. Jednostavno, on je najbolji.” – Dag Vid, bivši specijalni savjetnik predsjednika Buša u Bijeloj Kući.

Opt In Image
PRETPLATITE SE (BESPLATNO) NA E-BILTEN...

...i primajte direktno u vaš sandučić elektronske pošte korisne, pozitivne, edukativne, motivacione materijale koji mogu obogatiti vaš život.

  • Vaši podaci su sigurni 100%
  • Odjaviti se možete u svakom trenutku
  • No Spam

Srdačan pozdrav,
Refik Hrvić


Facebook | Twitter | Instagram | YouTube | Pinterest | LinkedIn