NAJVEĆE ČUDO NA SVIJETU

Najveća i najrasprostranjenija bolest 21. vijeka jeste APATIJA, osjećaj da je sve propalo i da se ništa ne može promijeniti.

Na svakom koraku ćete sresti ljude koji boluju od ove bolesti.

Od kako postoji ovaj svijet, priroda nikada nije proizvela ni jedan gram otpada i smeća.

Priroda to jednostavno ne radi.

Sve što je u prirodi otpad (po našem ograničenom mišljenu), to je nekom drugom biću hrana, dom ili sklonište.

U prirodi se sve dešava uz minimalnu potrošnju energije. Ako uzmete čašu, podignete je i ispustite, ona će pasti na pod i razbiti se i to najkraćim mogućim putem u tom trenutku, ta čaša neće letjeti po prostoriji pa tek onda pasti na pod.

Ako prolijete jednu kantu vode niz neki brežuljak, ta voda će ići niz brijeg putem koji joj troši najmanje energije, ako naiđe na kamen na svom putu, voda će ga zaobići i nastaviti dalje.

Ako znamo da priroda ne proizvodi smeće, ne proizvodi višak i ne rasipa energiju, zašto onda toliki broj ljudi misli kako je život prema njima nepravedan, misle da su oni višak na ovom svijetu, misle da svima drugima bolje ide, drugi su sretniji, uspješniji, a samo oni nisu?

Zašto čovjek zaboravlja koliko je poseban, i sa kolikim brojem blagodati, vještina, talenata i mogućnosti je došao na ovaj svijet?

Ova kratka e-knjiga je tu da nas podsjeti na sve ove darove i blagoslove koje nosimo u sebi, a koje tako često zaboravljamo i budemo nezahvalni.

Preuzmite e-knjigu: NAJVEĆE ČUDO NA SVIJETU, Og Mandino

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.