Tajni havajski sistem za bogatstvo, zdravlje, mir, i mnogo drugog.

Ho’oponopono je dubokouman dar koji omogućava razvoj odnosa sa Božanstvom unutar nas i shvatanje kako da komuniciramo sa njim u svakom trenutku, kako da naše pogrešne misli, riječi, djela i aktivnosti očistimo.

Proces se u osnovi odnosi na slobodu, potpunu slobodu od prošlosti. Ho’oponopono se u havajskom rječniku definiše kao mentalno čišćenje. Ho’o je glagolski oblik za riječ koja slijedi, a Pono ima višesložni prijevod: moralna kvaliteta, ispravno ponašanje, dobrota, čestitost, poštenje, prava priroda, olakšanje, u savršenom redu – može se usporediti sa sanskrtskim izrazom Dharma.

Ova tehnika kreće od postavke preuzimanja odgovornosti (ne krivnje) za apsolutno sve što nam se događa, te čišćenja “toksičnih” programa unutar naše podsvijesti. Radi se o procesu oslobađanja od destruktivnih energija u podsvijesti kroz pokajanje, praštanje, ljubav i zahvalnost (kroz preobražaj). Dovodimo se u tzv. “nulto stanje”, očišćeno od svih “mentalnih toksina”, gdje smo u stanju slobodno, bez zapreka i ometanja, primati ideje i inspiracije za rješavanje problema i unaprijeđenje života.

Ho’oponopono polazi od tačke da je sve u svijetu povezano i da smo svi dio iste Ljubavi (Boga), stoga ništa nam se ne može dogoditi bez da se odrazi na druge (svijet oko nas). Sva događanja u našoj stvarnosti odraz su događanja naših unutarnjih zbivanja. Ako kroz naša negativna iskustva dopustimo Ljubavi da u nama pobudi suosjećanje, doživljavamo preobražaj.

NULTE GRANICE – DŽO VITALE (JOE VITALE)


Elektronsku verziju knjige možete preuzeti sa ➜ LINKA.

Opt In Image
PRIJAVITE SE NA E-BILTEN OVOG SAJTA

i primajte direktno u vaš sandučić elektronske pošte
korisne materijale koji mogu dodatno obogatiti vaš život.

  • Vaši podaci su sigurni 100%
  • Bez spamovanja
  • Uvijek se možete odjaviti

Srdačan pozdrav,
Refik Hrvić