John_MaxwellDžon Maksvel (John C. Maxwell) je poznati američki stručnjak za pitanja vođenja i postizanja uspjeha na ličnom i profesionalnom planu.

On drži govore pred nekoliko stotina hiljada ljudi godišnje, a svoja načela vođenja prenio je kompanijama grupe FORTUNE 500, američkoj vojnoj akademiji West Point i sportskim organizacijama kao što su NBA, NCAA i NFI.

Maksvel je osnivač nekoliko organizacija među kojima se posebno ističe MAXIMUM IMPACT koja je osnovana s ciljem da pomogne ljudima da razviju svoj puni potencijal za vođenje.

Njegove kompanije The John Maxwell Company i John Maxwell Team treniraju i obučavaju više od 6 miliona lidera iz 176 država svijeta.

Na prestižnoj mađunarodnoj listi stručnjaka za liderstvo, u proteklih 6 godina, zauzimao je 1. mjesto. Listu možete vidjeti na linku: http://globalgurus.org/best-leadership-speakers.

Autor je 76 knjiga koje su prodate u više od 25 miliona primjeraka i prevedene na mnoge jezike.

Među njima se posebno ističu:

  • Putovanje ka uspjehu (The Success Journey);
  • Kako da postanete istinski vođa (Developing the Leader Within You); 
  • Kako da razvijate vođe (Developing the Leaders Around You);
  • Pobjednički stav (The Winning Attitude);

Ako se nalazite u prilici da vodite ljude, vjerovatno ste se mnogo puta zapitali šta je sve potrebno da bi neko postao uspješan vođa. U svojoj knjizi KAKO DA POSTANETE ISTINSKI VOĐA Džon Maksvel daje mnoštvo praktičnih savjeta koji će vam pomoći da to u tome uspijete.

Džon Maksvel, seminar u Budimpešti

Najvažnija načela koja svako, ko želi da postane uspješan vođa, mora da shvati i da primjeni u praksi su:

  • Ključ uspjeha u svakom poslu predstavlja naša sposobnost da vodimo ljude;
  • Sve uspijeva i sve propada zavisno od vođenja;
  • Nadahnuti druge ljude da bolje rade, zadatak je istinskog vođe;
  • Vođenje je sposobnost zadobijanja sljedbenika;
  • Vođenje je uticaj;

Ovo je jedini seminar Džona Maksvela na području Evrope koji je održan u Budimpešti ispred nekoliko hiljada učesnika. S obzirom da sam imao privilegiju da prisustvujem ovom dvodnevnom seminaru, u narednom videu možete saznati više o principima liderstva Džona Maksvela koje je podijelio s nama na seminaru.

Ovi principi su univerzalni i mogu vam pomoći da budete uspješniji i kao čovjek i kao lider bez obzira kojim poslom i profesijom se bavite.

Video:

Refik Hrvić: 5 PRINCIPA LIDERSTVA DŽONA MAKSVELA

refik-hrvic Srdačan pozdrav,
Refik Hrvić

〉〉 Facebook
〉〉 Twitter
〉〉 Google+
〉〉 YouTube