15 moćnih vjerovanja koja će vas osloboditi negativnosti:

1. Ono što drugi o meni pričaju nije moj problem već njihov – Tuđa ogovaranja i negativnosti ne uzimaj osobno, čisto jer su projekcija njihove stvarnosti. Čak niti direktne uvrede često nemaju veze s tobom već s njihovim trenutnim odrazom psihe.

2. Slobodan sam biti JA – Sjećaš li se što si bio prije nego što ti je svijet rekao što trebaš biti? Prestani se uspoređivati s ostalima i živjeti živote radi tuđih očekivanja. Ti si jedina osoba odgovorna za vlastiti život. Razmisli što si kada nema nikoga u blizini.

3. Život nije savršen ali je prekrasan – Naš cilj ne treba biti savršenstvo već radikalno uživanje u nesavršenostima. Sve je nevjerojatno i ništa nije zdravo za gotovo. Svako iskustvo je ključno iskustvo.

4. Normalno je imati lošije trenutke – Očekivati savršene trenutke konstantno je kao plivanje u oceanu na valovima koji nikada ne udaraju o površinu. Kada pak shvatite da je sve ocean, opušteno ćete se nositi s usponima i padovima. Jer jednih ne bi bilo bez drugih.

5. Čak i kada se mučim, imam pregršt razloga za sreću – Ne smijemo zaboraviti da naša sreća proizlazi kao rezultat zahvalnosti prema svemu što imamo, a ne kao rezultat traženja nečega što nemamo. Stres dolazi kada je naša lista briga veća od one zahvala. Zato je potrebno cijeniti blagoslove.

6. Svako iskustvo je nova bitna lekcija – Razočaranja i padovi dva su ključna koraka prema uspjesima. Teško iskušenje služi napretku, a ne porazu. Najbolje lekcije naučene su u najtežim vremenima, moramo gubiti da bi spoznali i patiti da bi rasli. Jedna zatvorena vrata otvaraju neka nova.

7. Neke stvari gubimo po putu – Promjene mogu biti zastrašujuće, no svaki pozitivni rast u procesu zahtjeva promjene. Ponekad moraš pronaći nešto dobro i u ‘zbogom’. Prošlost je mjesto za prisjećanje, ali ne i za ostanak u njoj. Budi snažan i kad sve ide po krivu, koračaj kratkim stopama i na kraju uvijek pronađeš ono što si i tražio. Vjeruj putovanju i kad ga ne razumiješ.

8. Biti u krivu je prvi korak za biti u pravu – Ponekad nas i krivi izbori vode ka pravim mjestima. Da bi bio kreativan i produktivan, moraš izgubiti strah od pogreške. A takav strah preživljava jedino ako mu to ti dopuštaš.

9. Ne trebam se oslanjati na ono što me sputava – Ti nisi ono što ti se dogodilo već ono što želiš postati. Vrijeme je za oslobađanje od vjerovanja i rutina koje su te sputavale. Poštuj se dovoljno da se udaljiš od svega što te ne potiče na rast. Slušaj intuiciju, ne ego. Kada prestaneš naganjati pogrešna vjerovanja, daješ plodno tlo dobrim idejama da te sustignu.

10. Moja trenutna sreća rezultat je mog razmišljanja – Sreća započinje s vama, ne s vašim odnosima, poslom, novcem, već s vama. Nije lako pronaći sreću u sebi samome, a uvijek ju je jednostavno naći drugdje. Tvoj stav je tvoj izbor. Ne možeš imati pozitivan život s negativnim stavom. Negativne misli kontroliraju tvoje ponašanje, djelovanje i prilike.

11. Bitno je s kim provodim vrijeme – Okruži se ljudima koji te podržavaju i u tebi vide veliki potencijal, čak i kada ga ne vidiš sam.

12. Drame i osude gubitak su sreće – Obećaj si da ćeš prestati dramatizirati prije početka, da ćeš disati duboko i smireno i voljeti druge i sebe bez uvjeta. Smij se svojim greškama i shvati da nitko nije savršen, svi smo naposljetku ljudi. Samozadovoljstvo dolazi do izražaja kada su različitosti prihvaćene, greške tolerirane, razgovori otvoreni, a pravila fleksibilna.

13. Ljudi me osuđuju puno manje nego što mislim – Prava istina je da dok sam razmišljaš što drugi misle o tebi, ti drugi razmišljaju što ti misliš o njima.

14. Svijet mogu učiniti sretnijim mjestom – Svakog dana pomozi jednoj osobi na bilo kakav način. Kada postaneš odgovor na nečije molitve, često dobiješ odgovore na vlastite. Lako se smijati ako se cijela okolina smije.

15. Sve se isplati – Zaboravi da je sve u životu jednostavno. Rijetko jest. Zapravo, svako bitno odredište nema prečica. Uživaj iskušavati svoje uspjehe. Shvati vrijednosti vlastitih pokušaja i budi strpljiv. Shvati da strpljenje nema veze s iščekivanjem već sa zadržavanjem dobrog stava dok radiš na ostvarenju vlastitih snova. Ključno je znati kako se posao itekako isplati na kraju.

Preuzmite e-knjigu: AUTORESPONDER – ALAT KOJI RADI ZA VAS I DOK SPAVATE

refik-hrvic Srdačan pozdrav,
Refik Hrvić

〉〉 Facebook
〉〉 Twitter
〉〉 YouTube

Ostavite vaš komentar.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

➤ Pratite objave na Telegramu