ZABORAVITE SVOJU PROŠLOST

Zaboravite-prošlost

Tuga nije ništa drugo do energija koja je mogla da se pretvori u sreću. Kada ne vidite da vaša sreća cvjeta, postajete tužni. Kad god vidite nekog da je sretan, vi se rastužite; zašto se to ne dešava vama?

To može da vam se dogodi! Nije problem u tome. Sve što treba da uradite jeste da zaboravite prošlost. Moraćete malo da skrenete sa puta da bi se to desilo, zato se malo potrudite da se otvorite.

Jedne večeri počnite sa meditacijom. Neka se u vama javi osjećaj kao da više niste ljudsko biće. Možete da izaberete da budete životinja koja hoćete. Ako vam se sviđa mačka, u redu je. Ako vam se sviđa pas, u redu je… ili tigar – mužjak, ženka, šta god vam se sviđa.

Samo izaberite, ali se držite tog izbora. Postanite ta životinja. Hodajte po sobi na sve četiri noge i postanite ta životinja. Petnaest minuta uživajte u toj fantaziji koliko god možete. Lajte ako ste izabrali da budete pas i radite stvari koje se od njega očekuju – zaista to radite!

Uživajte. Nemojte ništa da kontrolišete, jer pas to ne može da radi. Biti pas znači biti potpuno slobodan, tako da šta god da se dogodi u tom trenutku je u redu. Nemojte u taj trenutak da unosite ljudski faktor kontrole. Budite istinski pas. Petnaest minuta šetajte se po sobi… lajte, skačite.

Radite ovo sedam dana. Pomoći će vam. Potrebno vam je malo životinjske energije. Previše ste sofisticirani, previše civilizovani i to vas sputava. Prevelika civilizovanost dovodi do paralize. Dobra je u malim dozama, ali je u prevelikim opasna.

Čovjek uvek treba da bude sposoban da se pretvori u životinju. Ako možete da naučite da budete malo divlji, vaši problemi će početi da nestaju.

Postoji još nešto što možete da radite tokom nekoliko dana: kad god osjetite da će vas očaj obuzeti, polako mu se prepustite, nemojte da žurite; neka vaši pokreti budu spori, kao pokreti u tai čiju.

Ako ste tužni, zatvorite oči i pustite film da se polako odvija. Polako, polako mu se prepustite, posmatrajući sve oko sebe, gledajući šta se dešava. Neka sve ide veoma polako da biste mogli da vidite svaki čin odvojeno, svaku nit materijala zasebno.

Neka vam pokreti nekoliko dana budu usporeni, baš kao i sve drugo što radite. Na primjer, ako hodate, hodajte sporije nego što ste do tada hodali. Od tog trenutka počnite da zaostajete.

Kada jedete, jedite sporije… Više žvaćite. Ako vam obično treba dvadeset minuta da objedujete, sada to uradite za četrdeset; usporite petnaest procenata. Ako brzo otvarate oči, usporite.

Tuširajte se dvostruko duže nego obično; budite sporiji u svemu. Kada usporite u svemu, vaš cijeli mehanizam automatski uspori. Taj mehanizam je jedan: taj isti mehanizam koristite kada hodate, razgovarate ili kada se naljutite.

Ne postoje različiti mehanizmi; to je jedan organski mehanizam. Ako, dakle, sve usporite, iznenadiće vas to što su tuga i očaj isto tako usporili. Buda je koristio ovaj pristup i preporučivao ga je svojim učenicima.

Govorio im je da hodaju polako, da pričaju polako, da se svakom pokretu prepuštaju polako… kao da nemaju energije. To dovodi do nevjerovatnog iskustva: uspore vam misli, želje, stare navike.

Samo usporite na tri nedjelje.

  • Zdrav emotivni život
Preuzmite e-knjigu AUTORESPONDER – ALAT KOJI RADI ZA VAS I DOK SPAVATE

Ako želite da saznate kako ovaj alat može unaprijediti vaš posao, predlažem da preuzmete e-knjigu AUTORESPONDER JE ALAT KOJI RADI ZA VAS I DOK SPAVATE.

Preuzmite e-knjigu VODIČ KROZ SCNET BIZNIS

Ukoliko tražite priliku da dodatno zaradite i dopunite vaš kućni budžet, predlažem da preuzmete e-knjigu VODIČ KROZ SCNET BIZNIS i informišete se o ovoj poslovnoj prilici. 

Povežimo se i putem društvenih mreža:

Pretplatite se na moj YouTube kanal.

Opt In Image
PRETPLATITE SE NA E-BILTEN OVOG SAJTA...

...i primajte direktno u vaš sandučić elektronske pošte korisne, pozitivne, edukativne, motivacione materijale koji mogu obogatiti vaš lični i profesionalni život.

  • Vaši podaci su sigurni 100%.
  • Uvijek se možete odjaviti.

Srdačan pozdrav,
Refik Hrvić

Ostavite vaš komentar.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.