ŠTA MOŽEMO NAUČITI OD PTICA?

Šta-možemo-naučiti-od-ptica

Jeste li nekada posmatrali ptice koje se nađu pred nekim problemom, na primjer, prilikom izgradnje gnijezda?

Danima i danima one grade svoje gnijezdo sakupljajući razne materijale, često donoseći ih izdaleka. Kad završe gnijezdo i kad su spremne položiti svoja jaja u njega, često se dogodi da ga nevrijeme, ljudsko (ne)djelo ili neka životinja uništi i tada im propadne sve što su gradile. 

Šta tada učini ptica?

Onemoća i napusti svoj rad? 

Nikako! 

Ona počinje ponovo i ponovo, sve dok jaja ne položi u gnijezdo. Dogodi se, također često, prije nego li se izlegu mladi ptići, da životinja, dijete, nevrijeme, unište to gnijezdo, ali ovaj puta s dragocjenim sadržajem…

Vrlo je teško početi ponovno od nule. Ali ptica nikad ne zastane, ne uzmakne. Ona nastavlja pjevati i graditi, graditi i pjevati…

Imate li ponekad osjećaj da vaš život, posao ili vaša porodica nisu ono o čemu ste sanjali?

Imate li nekad želju reći: “Dosta, to što nastojim da ostvarim, nije vrijedno truda, to je previše za mene!”?

Osjećate li umor zbog svakidašnje borbe za život, zbog narušenog povjerenja, nepostignutog cilja onda kad ste već bili sigurni da ste ga postigli?

U životu svako ponekad doživi udarce, ali ne zaustavljajte se nikada. Ako vam pomaže, izrecite molitvu, nadajte se boljem. Ne dopustite da vas zaokupe problemi nastali za vrijeme životnih borbi. Pokušajte ih nadići i riješiti. Pokupite komadiće svog nadanja, ponovno ih složite i počnite ispočetka!

Baš kao ptice!

Nije važno šta će se dogoditi! Ne odustajte nego samo idite naprijed. Život je stalna borba, ali vrijedi truda prihvatiti ga!

I nemojte nikada prestati pjevati!

Preuzmite e-knjigu AUTORESPONDER – ALAT KOJI RADI ZA VAS I DOK SPAVATE

Ako želite da saznate kako ovaj alat može unaprijediti vaš posao, predlažem da preuzmete e-knjigu AUTORESPONDER JE ALAT KOJI RADI ZA VAS I DOK SPAVATE.

Preuzmite e-knjigu VODIČ KROZ SCNET BIZNIS

Ukoliko tražite priliku da dodatno zaradite i dopunite vaš kućni budžet, predlažem da preuzmete e-knjigu VODIČ KROZ SCNET BIZNIS i informišete se o ovoj poslovnoj prilici. 

Povežimo se i putem društvenih mreža:

Pretplatite se na moj YouTube kanal.

Opt In Image
PRETPLATITE SE NA E-BILTEN OVOG SAJTA...

...i primajte direktno u vaš sandučić elektronske pošte korisne, pozitivne, edukativne, motivacione materijale koji mogu obogatiti vaš lični i profesionalni život.

  • Vaši podaci su sigurni 100%.
  • Uvijek se možete odjaviti.

Srdačan pozdrav,
Refik Hrvić

Ostavite vaš komentar.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.