Šta je ljubomora?

Šta je ljubomoraLjubomora je poređenje.

Učili su nas da poredimo sebe sa drugima, uvijek se poredi. Neko ima bolju kuću, neko ima ljepše tijelo, neko ima više novca, neko ima veću harizmu.

Poredite se sa svakim prolaznikom i to poređenje stvoriće ogromu ljubomoru. Ljubomora je posljedica uslovljavanja za poređenjem. Ako prestanete da se poredite sa drugima, ljubomora će nestati.

Ako prestanete da se poredite sa drugima, znaćete da ste vi – vi; vi i niko drugi i da nema potrebe za poređenjem. Dobro je što se ne poredite sa drvećem, inače biste postali ljubomorni – zašto ja nisam zelen? Zašto vam je Bog uskratio cvjetove?

Bolje vam je da se ne poredite sa pticama, rijekama, planinama, inače biste patili. Poredite se samo sa ljudskim bićima jer ste uslovljeni da se poredite samo s ljudskim bićima. Ne poredite se s paunovima i papagajima, inače biste pozelenjeli od ljubomore.

Poređenje je veoma glup stav, jer svaka osoba je jedinstvena i neuporediva. Kada to prihvatite, nestaće ljubomora. Svako je jedinstven i ne može se porediti s drugima. Vi ste ono što jeste.

Nikad nije postojao niko kao što ste vi.
Nikad neće ni postojati neko kao što ste vi.
Ni vi ne treba da budete kao bilo ko drugi.

Bog ne stvara kopije.
Bog stvara samo originale.

Osho

Opt In Image
Preuzmite besplatno e-knjigu: AUTORESPONDER - ALAT KOJI RADI ZA VAS I DOK SPAVATE
NAUČITE KAKO E-MAIL MARKETING MOŽE POMOĆI RASTU I RAZVOJU VAŠEG BIZNISA

Saznajte kako kompanije širom svijeta koriste snagu e-mail marketinga i kako i Vi možete početi potpuno besplatno već danas koristeći autoresponder.

Popunite navedena polja i kliknite na dugme - POŠALJI MI E-KNJIGU:

  • Vaši podaci su 100% sigurni.
  • Sa e-mail liste se možete odjaviti u svakom trenutku.

One comment

Ostavite vaš komentar.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.