POČET ĆU U PONEDJELJAK – SMILJAN MORI

POČET ĆU U PONEDJELJAK - SMILJAN MORI

Koliko ste odluka do sada donijeli i rekli: “Eh, od ponedjeljka”.

Od ponedjeljka ćete započeti zdravo jesti, ranije ćete ustajati, krenuti ćete u teretanu, prestat ćete pušiti…

Sve ćete to “od ponedjeljka”.

I onda dođe ponedjeljak, a Vaš život je isti kao što je i bio. Naravno da jeste! Pa Vi, čim ste izgovorili onu poznatu rečenicu koju je svako barem jednom rekao u svome životu, kao da ste rekli neću to napraviti.

ZAŠTO TO RADIMO?

Zašto govorimo da ćemo neke stvari uraditi, da ćemo promijeniti svoj život, a nikada to ne radimo?

Zato što se bojimo promjene, fali nam motivacije, mi samo mislimo kako nešto želimo, a istina je kako ne želimo dovoljno. Sada ćete pomisliti “pa kako ne želim da smršavim?”

Vi želite smršaviti, ali ne želite se mučiti i znojiti u teretani, ne želite prestati jesti slatkiše i nezdravu hranu. Tako je i sa svim ostalim stvarima u životu. Vi znate šta želite, znate i šta je potrebno da bi do toga došli, ali također i znate da će taj put do Vašeg cilja biti težak, mukotrpan.

I šta Vam vrijede onda ti ciljevi u životu, ako nikada nećete doći do njih?

KAKO TO PROMIJENITI?

Vrlo jednostavno! Ako želite prestati pušiti, nakon što pročitate ovaj članak, nemojte zapaliti cigaretu. Ukoliko želite smršaviti, od ovog sad trenutka, ako jedete nešto nezdravo, bacite to!

Vaš idući obrok neka bude zdrav!

Ako želite krenuti u teretanu sada spremite opremu i podesite alarm! Recite sebi SADA ovog trenutka: “Ja želim biti bolji čovjek, želim se riješiti starih navika koje me ne vode ka boljem životu, želim stvoriti nove navike, želim BOLJEG SEBE”.

Kada krenete odustajati ili sumnjati u svoje odluke samo zamislite sebe na mjestu na kojem želite biti, zamislite da ste ostvarili to što sada želite. Osjećaj je predivan zar ne? Tu ćete pronaći svoju motivaciju i energiju kada dođu trenuci kada poželite odustati.

Definirajte jasno svoje ciljeve, zamislite sebe kada dođete do tamo gdje želite biti. Prihvatite put koji će Vas tamo odvesti, jeste neće biti sladak i lagan, ali ako želite dovoljno onda je vrijedno. Velike stvari se ne postižu na lak i jednostavan način.

Tajna uspjeha je u Vama. Niko ne može ostvariti Vaše ciljeve umjesto Vas, niko se neće iznenada pojaviti dati Vam sve što želite, za sve se trebate sami pobrinuti.

Šta-drugi-misle-o-vama-Smiljan-MoriI zapamtite: Snovi se ne ostvaruju, oni se GRADE!!!

Pravo mjesto za pronalazak motivacije je TOP SUCCESS CLUB.

Pridruži se još ovog trenutka, pridruži se timu uspješnih!

Preuzmite PDF Smiljana Morija koji govori o tome KOLIKO JE (NE)VAŽNO ŠTA DRUGI MISLE O VAMA.

Popunite navedena polja ispod i kliknite na dugme POŠALJI MI PDF.

refik-hrvic Srdačan pozdrav,
Refik Hrvić

〉〉 Facebook
〉〉 Twitter
〉〉 Google+
〉〉 YouTube

Ostavite vaš komentar.