NEMOJTE SE VEZIVATI

Mnogi miješaju nevezivanje sa nebrigom, a da toga nisu ni svjesni. To su zapravo dvije potpuno različite stvari. Nebriga podrazumijeva izostanak ili pomanjkanje osjećaja:

“Boli me briga. Šta se to mene tiče.”

Nevezivanje pak znači:

“Učinit ću sve, založit ću se koliko god treba, potegnut ću iz sve snage i usredotočiti se na to. Učinit ću sve što je u mojoj moći da uspijem. Ali, ako i ne uspijem, ništa zato.”

Biti grčevito vezan za ishod oduzima vrlo mnogo energije ne samo dok nešto radimo sa dosta truda, već često i nakon što tome trudu dođe kraj, kad ne uspijemo u nečemu, kad nas neko iznevjeri, prevari.

Kad nismo vezani, imamo emotivnu slobodu. To znači da valja sve činiti odlučno, ali i odustajati kada treba, laka srca. I podrazumijeva da trebamo pošteno zapeti, istrajati, ali istovremeno trebamo biti potpuno spremni i voljni odustati od ishoda.

Vezivanje stvara strah koji vam samo smeta:

“Šta ako izgubim? Šta ako mi posao propadne? Šta ako me odbiju? Šta ako ovo, šta ako ono, šta…?”

Uvjerenje da se sve treba odvijati baš onako kako vi to želite, bez ikakvih zapinjanja, stvara veliki pritisak. Jer tada sve ovisi o vašem uspjehu.

Sa druge strane, nevezivanje je poput čarolije. Dopušta vam da se radeći zabavite  i da uživate u svome trudu. Pomaže vam da uspijete u svemu što radite jer vam daje potrebnu sigurnost. Smanjuje pritisak. Vi ste pobjednik bez obzira na ishod.

Kad se ne zabrinjavate, postoji mogućnost da se bolje fokusirate i ostanete na pravom putu do cilja. Sklanja vas s tog puta kad biste sami sebi mogli zasmetati. Jer u svom srcu znate da čak ako sve i ne ispadne onako kako se vi nadate, ipak će biti dobro.

Vama se ništa neće dogoditi. Naučit ćete nešto iz vlastitog iskustva. Drugi put će biti bolje. Ovakav stav prihvatanja pomaže vam da prijeđete na sljedeći korak na vašem putu. Umjesto da se izgubite ili sledite uslijed razočarenja i žaljenja, jednostavno zakoračite naprijed sa samopouzdanjem i radošću.

Preuzmite e-knjigu AUTORESPONDER – ALAT KOJI RADI ZA VAS I DOK SPAVATE

Ako želite da saznate kako ovaj alat može unaprijediti vaš posao, predlažem da preuzmete e-knjigu AUTORESPONDER JE ALAT KOJI RADI ZA VAS I DOK SPAVATE.

Preuzmite e-knjigu VODIČ KROZ SCNET BIZNIS

Ukoliko tražite priliku da dodatno zaradite i dopunite vaš kućni budžet, predlažem da preuzmete e-knjigu VODIČ KROZ SCNET BIZNIS i informišete se o ovoj poslovnoj prilici. 

Povežimo se i putem društvenih mreža:

Pretplatite se na moj YouTube kanal.

Opt In Image
PRETPLATITE SE NA E-BILTEN OVOG SAJTA...

...i primajte direktno u vaš sandučić elektronske pošte korisne, pozitivne, edukativne, motivacione materijale koji mogu obogatiti vaš lični i profesionalni život.

  • Vaši podaci su sigurni 100%.
  • Uvijek se možete odjaviti.

Srdačan pozdrav,
Refik Hrvić

Ostavite vaš komentar.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.