NEGDJE MORA DA POSTOJI… POSTOJI U NAMA

Bez obzira da li je to negdje zapisano, znam da ću uspjeti.

Ako to nije predodređeno, predodrediću, ili ako nije suđeno, ja ću to da uradim… Ako stignem do granice, precrtaću je, ako naiđem na kraj, stvoriću od njega početak.

I kada vas gađaju kamenjem, guraju u stranu, vuku unazad, vi nastavite. Slijedite svoj cilj, polako koračajte, istrpite svaku nedaću i uspjeh je neminovan. Onda ćete se osvrnuti, pogledati sve njih, bijednike, koji i dalje stoje na istom mjestu i rade to isto drugima. Ovog puta, vas će veličati, govoreći da su oni zaslužni za vaš uspjeh. Oprostite i sažalite se, neka nisu pomogli, vi ste uspjjeli, a oni su ostali iza vas.

Ako zaviriš čovjeku u dušu, shvatićeš da postoji gomila karakternih osobina, podjednako raspoređenih da se od njih može sastaviti cjelokupno društvo. Međutim, iz mnogih razloga – odrastanja, druženja, rada i događaja – jedan karakter se ističe i pokazuje čovjeka onakvim kakav je zapravo. Mi smo niko, jer po rođenju nemamo izraženu karakternu crtu, ali, opet, mi smo svijet, jer tih crta imamo u izobilju.

Glavu gore. Zapamti: DANAS JE SUTRA ZA KOJE SI BIO ZA JUČER.

Ne dozvoli da tuđi duh ovlada tobom. Budi svoj, uvijek slobodni elektron koji se kreće, radi i misli. Onda će tvoja glava uvijek biti tvoja, a tvoj pogled samo tvoj. Ne možeš nikad tuđim očima vidjeti ono što vidiš svojim, i ne može tuđe srce osjetiti ljubav onako kako to može tvoje.

Ne znam šta tražim, ni gdje treba da tražim, ali sam u jedno siguran – da je to negdje blizu i da ću ga nekako prepoznati i osjetiti

Nada je kao Sunce. Kao vatra. Uništava mrak. Podgrijava i ozaruje. Nadajte se, jer kao što virusi ne prežive u ključaloj vodi koja stoji iznad vatre, tako će i ono loše nestati jer je otjerano istinskom nadom.

Ako moram da padnem, potrudiću se da padnem na odskočnu dasku.

Uvijek budi svoj, izrazi se, imaj vjere u samoga sebe. Nemoj ići i taržiti neku uspješnu ličnost kako bi je kopirao. – Bruce Lee

Ono što ponekad vidimo, što nam otkupi i ukrade poglede, ne predstavlja istinit odraz, već samo viziju, čudnovatu fatamorganu ljepote.

Prava vrijednost je duša, u njoj je skrivena naša spoljašnjost, naš sjaj, koji nekako nikad ne blijedi, ne nestaje, dar od Boga koji, istaknut na pravi način, premašuje vidljivo i govori nam o sljepilu površnosti. Uvijek treba zaviriti u dušu, jer je u njoj, duboko, poput lavirinta, skrivena naša istinska ljepota, naš žar, vatra i savršenstvo.

Inspiracija nikad ne dolazi sama od sebe. Ona jeste u nama, ali je sami ne možemo pokrenuti. Kao što jedan kamen ne može upaliti vatru dok ga drugim kamenom ne udarimo, tako i inspiracija neće doći dok nam neko drugi ne pomogne da tu varnicu stvorimo.

Čovjek se može zaustaviti kada se penje, ali ne i kada pada. – Napoleon

Neki ljudi pobjeđuju, osvajaju, ali osjećaj gubitništva ih tjera da se iznova dokazuju, pa tako nastavljaju sa pobjedama, sve do trenutka kada, istrošeni, padnu pod noge neprijatelju. Onda tek shvate da su sve dotadašnje pobjede pretvorili u životni poraz, jer nikad nisu pobijedili srcem, već su, u želji da budu pobjednici u očima drugih, nesvjesno pobijedili sebe.

Kad bolje razmislim, koliko god da nam zvijezde nisu naklonjene moramo znati da su to samo zvijezde i da se prije ili kasnije moraju ugasiti. Dakle, zvijezde se gase, ali svemir ostaje. On je beskonačan, nema kraja.

Zar nam to ne govori da su naše mogućnosti beskonačne, neograničene, baš kao vasiona?

Nada nikad nije uzaludna, ma kako uzaludno izgledalo nadati se. Ona je proizvod naših najdubljih misli, želja i očekivanja, koja nas dalje navode da težimo njihovom ostvarenju, pa tako ponekad, bez obzira koliko se to činilo nemogućim, uspjevamo. Siguran sam da nijedno umjetničko djelo i nijedan veliki izum ne bi postojali da im se naučnici i umjetnici nisu nadali.

RefikHrvic.net

Povežimo se i putem društvenih mreža:

Facebook | Twitter | Instagram | Google+ | LinkedIn

Pretplatite se na moj YouTube kanal.

Ako želite da saznate kako ovaj alat može unaprijediti vaš posao, predlažem da preuzmete e-knjigu AUTORESPONDER JE ALAT KOJI RADI ZA VAS I DOK SPAVATE.

Ukoliko tražite priliku da dodatno zaradite i dopunite vaš kućni budžet, predlažem da preuzmete e-knjigu VODIČ KROZ SCNET BIZNIS i informišete se o ovoj poslovnoj prilici. Srdačan pozdrav!
Refik Hrvić

Ostavite vaš komentar.