NAJVAŽNIJI DOGAĐAJ 2020. GODINE U HRVATSKOJ | BUĐENJE BR. 12

Pripremite se za najvažniji događaj godine! Od svojih ljudskih prava i slobode – nećemo odustati nikad!

Građanska inicijativa za ljudska prava i slobodu ”FESTIVAL SLOBODE” nedavno se pojavila na društvenoj mreži Facebook.

Kako ističu u grupi: 

”Nama je dosta pritiska, ograničavanja normalnog života i širenja straha. Zalažemo se za načela demokratskog društva u kojemu su temeljna ljudska prava i sloboda nepovredivi.” 

Građanska inicijativa je pokrenuta kako bi odgovorila na svjetski trend i zahtjeve naših građana te poziva građane da im se 5. septembra/rujna 2020. god. pridruže na FESTIVALU SLOBODE koji će se održati u Zagrebu kako bi na miran i dostojanstven način jasno izrazili svoj stav:

Da od svojih ljudskih prava i slobode – nećemo odustati nikad!

Objavu prenosimo u cijelosti:

Širom svijeta građani se okupljaju i udružuju, izlaze na ulice i na razne načine pokazuju svoje nezadovoljstvo trenutnom situacijom u kojoj se kao čovječanstvo svi nalazimo. I Hrvatska je dio svijeta.

🔸 Stoga vas pozivamo da nam se pridružite na FESTIVALU SLOBODE u ZAGREBU 05.09.2020. kako bi na miran i dostojanstven način jasno izrazili svoj stav: da od svojih ljudskih prava i slobode – nećemo odustati nikad!

🔸 Naše okupljanje nije nasilno nego miroljubivo i nećemo nasjedati na provokacije. Mi ne radimo nerede, ne potičemo mržnju ni podjele, već potičemo međusobno uvažavanje i suradnju. Želimo da svi zajedno osjetimo snagu zajedništva te da uz glazbeni program kojeg spremamo, osjetimo optimizam i životnost.

🔸 Ako ste nezadovoljni nametanjem mjera koje vam ograničavaju svakodnevni život, a znamo da jeste, tada znajte da su nam najveća prepreka strah i pasivnost, kao i međusobne besmislene podjele. Zato vas pozivamo da se zajedno pokrenemo i stanemo ujedinjeni rame uz rame, mirno i dostojanstveno, u obranu naših ljudskih prava i slobode.

🔸 Mi koji smo se okupili u ovoj građanskoj inicijativi, obični smo ljudi kao i vi, nemamo veze s političkim strankama i nismo nikakva udruga. Ali pozivamo takve, ako se slažu s navedenim povodom i ciljem, da nas podrže. Jedini motiv koji nas pokreće i koji nas sviju povezuje je obrana naših ljudskih prava i sloboda, koje nam pripadaju po Ustavu i po Rođenju.

🔸 Zasada smo pustili obavijest i datum događaja, a sve detalje o početku, lokaciji i sadržaju Festivala ćemo vam javiti na vrijeme. Pozvani ste svi iz drugih gradova i za vas je organiziran prijevoz autobusima. Cijena putovanja će biti najverojatnije na nivou pokrivanja troškova goriva i ništa više od toga. Tu smo za vaša pitanja i odgovorit ćemo sve što u ovom trenutku možemo. Neke organizacijske stvari još uvijek rješavamo pa vas molimo za strpljenje. Sve detalje ćemo javljati na vrijeme.

🔸 Niže su kontakt osobe/ koordinatori puta po gradovima, te lokalne FB grupe u koje vas molimo da se uključite, jer ćete u njima dobivati točne informacije vezane za aranžman puta iz ovih većih gradova.

RIJEKA
Lovre Periša i Suzana Peša Vučković

SPLIT
Mila Perasović Bakić i Tina Peric

ZADAR
Tihana Petrović

DUBROVNIK
Lana Šegetin

OSIJEK
Zhendra Kenwood

ŠIBENIK
Zdravko Gojanovic

ISTRA
Vesna Martinko i Vlado Šegon

Opt In Image
PRETPLATITE SE NA E-BILTEN...

...i primajte direktno u vaš sandučić elektronske pošte korisne, pozitivne, edukativne, motivacione materijale koji mogu obogatiti vaš lični i profesionalni život.

  • Vaši podaci su sigurni 100%
  • Odjaviti se možete u svakom trenutku
  • No Spam

Srdačan pozdrav,
Refik Hrvić


Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | Pinterest | LinkedIn

Ostavite vaš komentar.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.