LJUBAV I PRIJATELJSTVO – DŽIM RON

Živjeti život sa stilom takođe podrazumijeva živjeti uravnotežen život.

Da biste to postigli najvažnije je biti voljen i voljeti. Ništa nije vrijednije od pažnje koju možete nekom da pružite.

Dvije osobe koje jedna za drugu brinu ostvaruju najbogatiji život. Štitite ljubav svom snagom.

Ne dopustite da joj bilo šta stane na put. Ispriječi li vam se stolica na putu predlažem da je uništite.

Ništa ne smije zaustaviti ljubav.

Stara, mudra izreka kaže:

“Postoje razna bogatstva, ali najveće među njima je ljubav.”

Drugim riječima, bolje je živjeti u šatoru na obali uz voljenu osobu, nego potpuno sam u vili. Pitajte mene… uvjerio sam se. Porodicu i ljubav morate njegovati kao posvećeni baštovan baštu. Neprestano morate ulagati vrijeme, trud i maštu da bi cvjetala i napredovala.

Uz ljubav je najvažnije prijateljstvo. Njegova vrijednost je neprocjenjiva. Prijatelji su oni divni ljudi koji znaju sve o vama, a ipak vas vole.

Prijatelju su ti koji ostaju uz vas kada vas svi napuste. Imajući u vidu da život ne pruža garanciju, pobrinite se, uspinjući se prema uspjehu, da steknete prijatelje koji će biti u vas i kada budete padali. 

Životni usponi i padovi uz prave prijatelje će biti još uzbudljiviji, odnosno mnogo blaži.

Imam jednog takvog prijatelja. Da me nepravedno bace u zatvor u nekoj stranoj zemlji, njega bih pozvao. Znate li zašto baš njega? Tačno, zato što bi on došao. Eto, to je prijatelj – neko ko bi vas izvukao iz neprijatne situacije. Kada bi sloboda koštala bogatstvo, on bi je platio. To je pravi prijatelj. Nadam se da ga i vi imate.

Imam i je neke površne prijatelje, poznanike, koji bi vjerovatno rekli:

“Pozovi me kada se vratiš u Ameriku.”

Pretpostavljam da svi imamo takve prijatelje. Problem nastaje kada pobrkamo njihovu ulogu u našem životu s pravim prijateljstvom.

Kao zaključak zapamtite ovo:

Dobar život se ne sastoji u količini novca. On predstavlja stav, čin, otkriće, istraživanje. Dobar život proizilazi iz savršeno razvijenog životnog stila, bez obzira na račun u banci. Taj vam stil pruža radost i njeguje vašu želju da postanete osoba velikih vrijednosti i dostignuća.

Napokon, šta je bogatstvo bez ličnosti, industrija bez umjetnosti, količina bez kvaliteta, preduzetništvo bez zadovoljstva i posjedovanje bez radosti?

Možete postati ličnost koja kroz svoju kulturu doprinosi cjelokupnoj kulturi. Možete biti osoba koja posjeduje neuobičajeno bogatstvo stila i ličnosti od kojega će naša, a zatim i njihova djeca, imati koristi.

Opt In Image
PRETPLATITE SE NA E-BILTEN...

...i primajte direktno u vaš sandučić elektronske pošte korisne, pozitivne, edukativne, motivacione materijale koji mogu obogatiti vaš lični i profesionalni život.

  • Vaši podaci su sigurni 100%
  • Odjaviti se možete u svakom trenutku
  • No Spam

Srdačan pozdrav,
Refik Hrvić


Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | Pinterest | LinkedIn

Ostavite vaš komentar.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.