KAKO DA IZBJEGNETE TRGOVAČKE ZAMKE I NE KUPUJETE NEPOTREBNO?

Kako da izbjegnete trgovačke zamke i ne kupujete nepotrebno?

Pri kupovini hrane neophodan je dodatni oprez. Trgovci će ono što žele ili moraju prvo da prodaju staviti na police, najbliže kupcu i to uvijek u visini očiju.

Proizvodi na takvim mjestima prodaju se i do 30 odsto višoj cijeni. Jedino je čokolade, kekse, bombone i ostale poslastice moguće vidjeti na nižim policama, ali i to je s razlogom. Djeca su niža i gledaju niže. Zato proizvođači plaćaju trgovcima da njihove artikle stave na “privlačna” mjesta, piše “24sata.hr”.

Na kupovinu tjera i veće pakovanje, ali u jednom od četiri slučaja veće je bilo i skuplje, pokazuje američka studija. Na primjer, proizvod od 100 grama bio je skuplji nego dva pakovanja od 50 grama. A promotivne cijene često su samo trikovi koji potiču ljude da kupe ono što im ne treba.

Zamke ne prestaju ni kada mislite da ste gotovi s kupovinom. Energetska pića, “jeftine” čokoladice, bomboni te povoljni upaljači stoje uz blagajnu, za impulsivne kupce koji ne mogu da im odole dok čekaju u redu.

Saznajte više…

Preuzmite e-knjigu AUTORESPONDER – ALAT KOJI RADI ZA VAS I DOK SPAVATE

Ako želite da saznate kako ovaj alat može unaprijediti vaš posao, predlažem da preuzmete e-knjigu AUTORESPONDER JE ALAT KOJI RADI ZA VAS I DOK SPAVATE.

Preuzmite e-knjigu VODIČ KROZ SCNET BIZNIS

Ukoliko tražite priliku da dodatno zaradite i dopunite vaš kućni budžet, predlažem da preuzmete e-knjigu VODIČ KROZ SCNET BIZNIS i informišete se o ovoj poslovnoj prilici. 

Povežimo se i putem društvenih mreža:

Pretplatite se na moj YouTube kanal.

Opt In Image
PRETPLATITE SE NA E-BILTEN OVOG SAJTA...

...i primajte direktno u vaš sandučić elektronske pošte korisne, pozitivne, edukativne, motivacione materijale koji mogu obogatiti vaš lični i profesionalni život.

  • Vaši podaci su sigurni 100%.
  • Uvijek se možete odjaviti.

Srdačan pozdrav,
Refik Hrvić

Ostavite vaš komentar.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.