KADA POSTANETE SVJESNI – POSTAJETE ZAHVALNI

Pravi tragač se uvijek osjeća zahvalno, svima koji su mu pomogli na bilo koji mogući način.

Osjeća se zahvalno svojim roditeljima, osjeća zahvalnost prema svim svojim učiteljima; osjeća se zahvalnim čak i ljudima koji su ga prevarili, koji su bili lažni, koji čak nisu bili pravi učitelji, koji su bili varalice. Osjeća zahvalnost čak i prema njima, jer su mu svi oni pomogli – pozitivno, negativno, ili na neki drugi način.

Ako ste ovdje, onda ste ovdje zbog mnogih, mnogih ljudi, i dobrih i loših. I onog dana kada se ponovno “rodite”, zapamtite to da svakome nešto dugujete, svakome tko vam je pomogao na bilo koji način. Muž koji se razveo od vas, žena koja vas je napustila i otišla s nekim drugim, roditelji koji su vas napustili, koji su zaboravili na vas, brojni lažni učitelji koji lutaju svijetom iskorištavajući ljude, svi oni su vam pomogli na neki način.

Kad postanete SVJESNI znat ćete kako su vam svi oni pomogli. Da se vaš suprug nije razveo od vas, možda uopšte sada ne biste bili ovdje – možda biste i dalje živjeli sa tom budalom! Dugujete mu veliku zahvalnost.

Žena koja vas je napustila i otišla s nekim drugim, nemojte se sa njom svađati; učinila vam je veliku uslugu, inače vi možda danas ne biste bili ovdje. Možda bi vas i dalje gnjavila!

Sve što se dogodilo bilo je dobro. Jednom kada postignete krajnji mir, sve postaje zlatno. Čak i noći, tamne noći postaju izvori prekrasnih jutara, prekrasnih zora.

  • Osho
Opt In Image
ŽELITE LI DOBIJATI E-KNJIGE I DRUGE KORISNE MATERIJALE DIREKTNO U VAŠ INBOKS?
Popunite navedena polja i kliknite na dugme - ŠALJI MI KORISNE MATERIJALE.
  • Vaši podaci su sigurni 100%.
  • Uvijek se možete odjaviti.
  • No Spam.

Ostavite vaš komentar.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.