VIDEO UPUTSTVO (EN)

Traffic Wave autoresponder uradio je određeni redizajn svoje stranice i sada sve izgleda još puno profesionalnije. Također, ubačen je i novi editor reklamnih poruka koji sada nudi još više opcija i mogućnosti.

Zbog ovih izmjena, Traffic Wave je uradio novi video serijal od 14 kratkih videa koji će vam pomoći da naučite osnovne stvari koje su vam potrebne za korištenje ovog autorespondera.

VIDEO 1/14:

KAKO SE KREIRA REKLAMNA KAMPANJA

Reklamna kampanja predstavlja skup e-mail poruka ili letersa (engl. Letters) putem kojih gradite povjerenje sa vašim pretplatnicima, reklamirate ili prodajete određeni proizvod ili uslugu.

VIDEO 2/14:

KAKO SE UREĐUJE TEKST PORUKE

Letersi (engl. Letters) su, u stvari, e-mail poruke koje kreirate i ubacujete u vaše reklamne kampanje a kasnije ih autoresponder automatski šalje vašim pretplatnicima ili subskrajberima (engl. Subscribers) u vremenskim intervalima koje vi odredite.

Putem letersa vi gradite povjerenje sa vašim pretplatnicima, šaljete im vrijedne materijale, promovišete i prodajete određene proizvode ili usluge, u zavisnosti od toga šta je cilj vaše kampanje.

U jednu reklamnu kampanju vi možete ubaciti neograničen broj vaših reklamnih e-mail poruka, odnosno letersa.

VIDEO 3/14:

KAKO SE DODAJU SLIKE U PORUKU

VIDEO 4/14:

KAKO SE UBACUJU LINKOVI U PORUKU

VIDEO 5/14:

KAKO DA KORISTITE GOTOVE ŠABLONE ZA KREIRANJE PORUKA

VIDEO 6/14:

KAKO DA KREIRATE VLASTITE ŠABLONE VAŠIH PORUKA

VIDEO 7/14:

KAKO DA KREIRATE PORUKE KOJE ĆE IZGLEDATI PROFESIONALNO

VIDEO 8/14:

KREIRANJE AUTOMATSKOG SLANJA PORUKA VAŠIM PRETPLATNICIMA

VIDEO 9/14:

DODAVANJE LINKA STRANICE U REKLAMNU KAMPANJU NA KOJU ŽELITE DA AUTORESPONDER PREUSMJERI VAŠEG PRETPLATNIKA KADA SE UPIŠE U VAŠU KONTAKT FORMU

 VIDEO 10/14:

KREIRANJE KONTAKT FORME/OBRAZCA (Engl. Capture Form) KOJU POSTAVLJATE NA VAŠU STRANICU ILI BLOG

Kontakt forma (engl. Opt-in Form, Capture Form) je obrazac na vašoj internet stranici ili blogu u koji posjetioci mogu da upišu svoju e-mail adresu i ime te na taj način se prijave na vašu e-mail listu.

Putem ove forme ili obrazca posjetioci vaše stranice ili bloga mogu se upisati na vašu e-mail listu i na taj način postaju vaši pretplatnici kojima će vaš Traffic Wave autoresponder automatski slati vaše reklamne poruke.

VIDEO 11/14:

KREIRANJE LENDING STRANICE KOJA SLUŽI ZA PRIKUPLJANJE PRETPLATNIKA I IZGRADNJU VAŠE E-MAIL LISTE

Lending stranica (engl. Landing page, Capture page, Splash page) je internet stranica koja služi sa prikupljanje pretplatnika.

To je posebna reklamna internet stranica koju koristite da biste na što brži i što atraktivniji način naveli posjetioce te stranice da preduzmu akciju, upišu se na vašu e-mail listu i postanu vaši pretplatnici.

Osnovni cilj Lending stranica je da se posjetioci upišu na vašu e-mail listu. Ova stranica ne mora sadržavati nikakve vaše lične podatke. U prvom planu treba da bude rješenje nekog problema kojeg posjetioci vaše Landing stranice imaju.

Vi im na toj stranici nudite rješenje tog njihovog problema, odnosno, nudite im rješenje njihove potrebe i pozivate ih na akciju. Zato Lending stranica na sebi mora imati Opt-in formu putem koje će se posjetioci upisati na vašu e-mail listu.

VIDEO 12/14:

DODAVANJE PRETPLATNIKA U VAŠ TRAFFIC WAVE AUTORESPONDER

Pretplatnik (engl. Subscriber) je osoba koja se dobrovoljno upisala na e-mail listu neke vaše reklamne kampanje jer je zanima to što reklamirate ili prodajete.

Na primjer, osoba koju zanimaju e-knjige, upisati će se na e-mail listu vaše reklamne kampanje E-KNJIGE, jer želi više da sazna o knjigama koje nudite. Na ovaj način ta osoba dobrovoljno postaje vaš pretplatnik.

Dok će se druga osoba, koju zanimaju proizvodi za gubitak tjelesne težine, prijaviti na e-mail listu vaše kampanje SMRŠAJTE LAKO, i na taj način će postati vaš pretplatnik, a vi ćete joj onda slati određene e-mail poruke (leterse) u kojima ćete reklamirati tu vrstu proizvoda.

Također, ukoliko imate validnu listu sa e-mail kontaktima, tada te kontakte možete ubaciti u vaš Traffic Wave autoresponder.

VIDEO 13/14:

KAKO DA POŠALJETE VANREDNU PORUKU VAŠIM PRETPLATNICIMA

Često se desi da imamo potrebu da pošaljemo našoj listi pretplatnika neku vanrednu poruku koja ima ograničen vremenski rok.

Na primjer, ukoliko organizujete neki webinar, tada ćete poslati vanrednu poruku vašim pretplatnicima o datumu i terminu održavanja tog webinara.

Također, ukoliko prodajete neke proizvode putem interneta po nekoj akcijskoj cijeni, tada ćete poslati vanrednu poruku vašim pretplatnicima i obavijestiti ih o tome.

Isto tako, ako vaša kompanija organizuje neki seminar ili trening, tada opet možete poslati vanrednu poruku sa informacijama o tom događaju.

Prilikom slanja vanredne poruke vi možete odrediti:

  • Datum i vrijeme slanja poruke

  • Koju poruku sa vaše liste želite da pošaljete kao vanrednu, to može biti bilo koja poruka (leter) koju ste kreirali

  • Da li ćete ovu poruku poslati svim vašim pretplatnicima

  • Ili ćete vanrednu poruku poslati samo određenim članovima vaše liste

VIDEO 14/14:

KAKO DA UREĐUJETE LISTU VAŠIH PRETPLATNIKA UNUTAR VAŠEG TRAFFIC WAVE AUTORESPONDERA

Isprobajte Traffic Wave autoresponder potpuno besplatno putem ovog linka.