KAKO E-MAIL MARKETING MOŽE POMOĆI RAZVOJU VAŠEG POSLA?

Kako-email-marketing-može-pomoći-razvoju-vašeg-posla

Kompanije i fizička lica iz svih oblasti širom svijeta koriste e-mail marketing za razvoj svog posla:

 • Od restorana i hotela do vodoinstalatera.
 • Od lokalnih bendova do svjetski poznatih trenera iz oblasti liderstva, prodaje, mrežnog marketinga.
 • Od preduzetnika koji grade posao od kuće pa do vlasnika internacionalnih franšiza.
 • Od taksi prijevoznika pa do internacionalnih kompanija koje se bave avio prijevozom.

MOŽDA SE PITATE DA LI JE E-MAIL MARKETING PRAVA STVAR ZA VAŠ BIZNIS? TO JE ODLIČNO PITANJE!  

Zato ću vam postaviti nekoliko pitanja kako biste lakše došli do odgovora:

 • Može li vaš posao imati koristi od novih klijenata ili kupaca?
 • Može li vaš posao imati koristi od ponovne prodaje vašim već postojećim kupcima?
 • Može li vaš posao imati koristi od slanja posebnih ponuda, kupona, informacija o popustima vašim potencijalnim klijentima i kupcima?
 • Može li vaš posao imati koristi od toga što ćete i dalje biti u kontaktu sa vašim postojećim klijentima i kupcima?
 • Može li vaš posao imati koristi od smanjenja troškova marketinga i reklamiranja?
 • Može li vaš posao imati koristi od povećanja marketinške efikasnosti i učinkovitosti?

Ukoliko je vaš odgovor „DA“ barem na jedno od postavljenih pitanja, vi onda trebate koristiti e-mail marketing u vašem poslovanju.

Učinkovitim korištenjem e-mail marketinga vi možete generisati nove kupce, prodavati vaše proizvode ili usluge iznova i iznova vašim već postojećim kupcima, smanjiti troškove reklamiranja, povećati vaš ukupni profit, pa čak i ostvariti potpuno nove izvore vaših prihoda i zarade.

Svaki inteligentan poslovni čovjek zna da je ostvarivanje novih kontakata i dovođenje novih kupaca od životnog značaja za njegov posao.

Svaki inteligentan poslovni čovjek zna da je održavanje kontakta sa postojećim kupcima i klijentima najjeftiniji i najisplativiji način za generisanje novih prihoda. 

Svaki inteligentan poslovni čovjek zna da, ukoliko ima priliku da stalno drži reklamu svoje kompanije ispred „očiju“ potencijalnih klijenata i kupaca, to onda treba i uraditi.

KAKO ONDA E-MAIL MARKETING MOŽE VAMA POMOĆI U VEZI SVEGA NAVEDENOG?

Tako što ćete dodavanjem kontak forme vašeg autorespondera na vašu Internet stranicu automatski početi sa izgradnjom vaše liste novih potencijalnih klijenata i kupaca.

Ponudite posjetiocima vaše Internet stranice besplatan izvještaj u PDF formatu koji mogu jednostavno preuzeti. U ovom izvještaju objasnite čime se bavite, reklamirate, prodajete. Posjetioci će ispuniti kontakt formu svojim podacima kako bi dobili vaš PDF izvještaj, a vi time dobijate potpuno nove potencijalne kupce i klijente.

Na ovaj način gradite jedan dio vašeg prodajnog lijevka.

Koristeći autoresponder vi možete automatski slati vašim postojećim kupcima nove ponude i promocije, obavještenja o popustima na vaše proizvode, informisati ih o vašim novim proizvodima i uslugama i na ovaj način možete ostvariti profit prodajući ponovo već postojećim kupcima i klijentima.

Puno je jeftinije i lakše prodati neki proizvod kupcu koji je već nekada kupovao od vas, nego taj isti proizvod prodati potpuno novom kupcu.

Dobra vijest je da vam Traffic Wave autoresponder može pomoći da cijeli ovaj proces potpuno automatizujete.

Koristeći autoresponder možete slati sedmične ili mjesečne izvještaje članovima vaše e-mail liste, i na taj način stalno ih podsjećati na vas i vašu ponudu, na ovaj način ćete, članove vaše e-mail liste, konvertovati u kupce vaših proizvoda ili usluga.

Ovo je izuzetno moćna stvar, ukoliko nam je poznata činjenica da nekom kupcu treba prethodno uputiti 6 ili 7 prodajnih ponuda da bi se on konačno odlučio na kupovinu.

Koristeći autoresponder vi upravo imate mogućnost da mu u određenim vremenskim intervalima, putem vaših poruka, šaljete neograničen broj prodajnih ponuda.

Kada uzmete u obzir sve gore navedeno, možete zaključiti da svaki posao i kompanija može imati koristi od e-mail marketinga i korištenja autorespondera. 

Također, pored toga što možete promovisati vaš postojeći posao i generisati nove klijente i kupce, Traffic Wave vam omogućava da ostvarite potpuno novi izvor prihoda tako što ćete postati poslovni partner kompanije Traffic Wave i na taj način zarađivati od preporuke i prodaje ovog autorespondera drugim fizičkim i pravnim licima.

TW možete preporučivati usputno, ne skidajući fokus sa vašeg primarnog posla kojim se bavite.

Ako još ne koristite TW autoresponder, onda je vrijeme da počnete upravo danas. TW možete isprobati i potpuno besplatno u periodu od 30 dana. Posjetite ovaj link, registrujte se i započnite vaš probni period već danas.

Srdačan pozdrav,
Refik Hrvić

Facebook
Twitter
Google+
YouTube

KAKO RADI AUTORESPONDER – PRIMJERI

KAKO-RADI-AUTORESPONDER-PRIMJERI

Da biste mogli lakše da shvatite kako radi autoresponder (u ovom slučaju to je autoresponder Traffic Wave), ovdje ću vam pokazati konkretne primjere.

S obzirom da na sajtu RefikHrvic.net imam nekoliko podstranica koje se bave različitim temama, u zavisnosti od toga, na podstranice sam postavio forme ili obrazce od mog autorespondera u koje posjetioci mogu upisati svoje podatke kako bi od mene dobijali korisne materijale koji im mogu pomoći u njhovom rastu i razvoju.

PRIMJER 1 – RefikHrvic.net:

Ako posjetite sajt RefikHrvic.net tamo ćete pronaći obrazac putem kojeg se možete pretplatiti na ovaj sajt, a za početak ćete dobiti jedan koristan poklon čija je stvarna vrijednost 239,00 eura, a svi oni koji se pretplate dobijaju ga potpuno besplatno.

Nakon što upišete vaše podatke u obrazac i kliknete na dugme ŠALJI MI KORISNE MATERIJALE, dalje vas usmjerava autoresponder.

Automatski će vam poslati e-mail putem kojeg trebate potvrditi vašu prijavu. A odmah nakon što potvrdite vašu prijavu, u sljedećem e-mailu dobijate obećani poklon.

Na ovaj način ste se upisali na moju e-mail listu, dobili besplatan poklon i to je tek početak. Najvažnije u svemu ovome jeste to što se sve ovo dešava potpuno automatski.

Posjetioci se upisuju na e-mail listu dok sam ja (na primjer) na putovanju sa svojom porodicom, dok radim nešto sasvim drugo. Autoresponder radi za mene (kao i za sve one koji ga koriste) 24h dnevno.

PRIMJER 2.1 – SCnet Biznis:

Svi posjetioci moje stranice RefikHrvic.net/SCnetBiznis, koju sam posvetio promociji SCnet poslovne prilike, mogu preuzeti besplatno e-knjigu Vodič kroz SCnet biznis, ali se prethodno, naravno, trebaju upisati na moju e-mail listu putem obrazca koji se nalazi na stranici.

Nakon upisa i uspješne prijave, autoresponder će im automatski poslati e-knjigu. A kasnije će dobijati i ostale informativne materijale vezane za SCnet poslovnu priliku.

PRIMJER 2.2 – SCnet Biznis:

Također, kreirao sam i ovu zasebnu Lending stranicu (refikhrvic.net/scnet) na kojoj posjetioci nemaju nekih dodatnih opcija i linkova. Na ovoj stranici mogu da saznaju više detalja o e-knjizi Vodič kroz SCnet biznis i o tome šta im ta e-knjiga može ponuditi ako je preuzmu potpuno besplatno upisom na moju e-mail listu.

Također, stranica posjetiocima nudi još neke informacije o SCnet poslovnoj prilici i njenim mogućnostima, kao i informcije o mome iskustvu koje sam stekao kroz SCnet projekat.

PRIMJER 2.3 – SCnet Biznis:

Postoji i ova stranica (refikhrvic.net/knjiga) sa koje posjetioci mogu preuzeti (između ostalih) i e-knjigu Vodič kroz SCnet Biznis upisom na moju e-mail listu.

PRIMJER 3.1 – Internet Marketing:

Kako ste se vi upisali na moju e-mail listu ovog sajta na kojem se trenutno nalazite i čitate ovaj tekst?

Tako što sam vam ponudio da preuzmete potpuno besplatno e-knjigu AUTORESPONDER – ALAT KOJI RADI ZA VAS I DOK SPAVATE.

Vi ste upisali vaše ime i e-mail adresu u kontakt formu koja se nalazi na ovoj stranici i time ste se prijavili na moju e-mail listu i dobili obećanu e-knjigu.

A meni ste pružili mogućnost da vas i dalje informišem o ovom fantastičnom alatu i pokažem vam kako da i vi, koristeći isti program, unaprijedite vaše internet poslovanje.

PRIMJER 3.2 – Internet Marketing:

Istu e-knjigu posjetioci mogu preuzeti i upisom na moju e-mail listu putem ove stranice refikhrvic.net/knjiga.

PRIMJER 3.3 – Internet Marketing:

Autoresponder TrafficWave vam omogućava da na brz i jednostavan način kreirate lending stranice za bilo koju vašu reklamnu kampanju. Unutar TW autorespondera nalaze se već gotovi šabloni ovih stranica, vi samo treba da odaberete onaj koji vama najviše odgovara i da u nekoliko klikova imate spremnu lending stranicu za prikupljanje novih pretplatnika.

Na ovom linku možete vidjeti primjer jedne moje TrafficWave Lending stranice. Ova mogućnost, koju vam nudi autoresponder TrafficWave, je izuzetno važna za sve one koji nemaju svoju vlastitu internet stranicu ili blog. 

Da biste koristili TW autoresponder i počeli sa izgradnjom e-mail liste vaših pretplatnika, ne morate imati vaš vlastiti sajt. TrafficWave autoresponder vam daje već gotove lending stranice za izgradnju e-mail liste.

Ukoliko vas “muči” ovakvo pitanje: 

“DA LI MOGU KORISTITI TW AUTORESPONDER AKO NEMAM SVOJ SAJT ILI BLOG?”

Ništa ne brinite, odgovor na vaše pitanje saznajte na OVOM LINKU.

***

Kao što možete zaključiti, niko se na moju e-mail listu neće upisati tek tako jer ne postoji nešto za ništa.

Svakom upisanom članu prethodno nudim određenu vrijednost (potpuno besplatno) u zamjenu za njegovu e-mail adresu. Trenutno, na svim mojim stranicama, svi materijali, koje šaljem članovima moje e-mail liste, su potpuno besplatni.

Vi vaš TW autoresponder možete koristiti u razne druge svrhe, zavisno od toga kojim poslom se trenutno bavite. Ovdje sam naveo samo nekoliko primjera na koji način ja koristim Traffic Wave autoresponder i kako gradim e-mail liste.

Važno je da zapamtite ovu formulu, kada su u pitanju poruke koje šaljete vašim pretplatnicima:

 • Vrijednost,
 • Vrijednost,
 • Vrijednost,
 • …Prodajna ponuda.
 • Vrijednost,
 • Vrijednost,
 • Vrijednost,
 • …Prodajna ponuda.

Dakle, vašim pretplatnicima ne trebate odmah nešto prodavati, prvo im trebate slati određene vrijedne i korisne materijale. Tek poslije nekoliko poruka u kojima im šaljete neke vrijednosti, onda možete da preporučite da kupe neki vaš proizvod ili uslugu.

Kasnije opet šaljete vrijedne materijale, a onda opet možete da im preporučite da kupe neki vaš proizvod ili uslugu…

Ako odmah na početku počnete nešto prodavati, tada će se vaši pretplatnici vrlo brzo ispisati sa vaše e-mail liste.

A vi ne želite da se to desi, za ne?

Kada koristite autoresponder niko vas ne može optužiti da mu šaljete neželjene poruke, jer se svaki član dobrovoljno upisao na listu. Također, ako u nekom trenutku odluči da više ne želi da dobija e-mail poruke od vas, svaki član se može jednostavno odjaviti sa liste.

Posjetioci koji se upisuju na listu su ljudi koje zanima to što vi radite, promovišete, prodajete, samim time gradite listu kvalifikovanih članova.

Na ovaj način autoresponder vam pomaže da “ne prodajete frižidere Eskimima”, nego da prodajete proizvode ili usluge ljudima koji su već zainteresovani za te proizvode ili usluge.

Ukoliko imate nekih pitanja, odgovore potražite na OVOM LINKUTakođer, posjetite OVAJ LINK i saznajte kako se možete registrovati u TW.

Srdačan pozdrav,
Refik Hrvić

Facebook
Twitter
Google+
YouTube

KREIRAJTE VAŠ PRODAJNI LIJEVAK

Započeli ste vaš privatni posao i veoma ste uzbuđeni zbog toga. Možda ste upravo započeli reklamnu kampanju vašeg posla i kompanije.

Čuli ste priče o velikom uspjehu nekih ljudi koji su naučili kako da zarade novac putem Interneta. Gledate njihove fotografije, njihove stvari koje su sebi kupili. Možda čak i poznajete lično nekoga tko je zaradio novac online.

Zato ste donijeli odluku da i vi uradite isto. Uključili ste se u kompaniju koja ima odlične proizvode. Plan nagrađivanja te kompanije je toliko dobar da vas drži budnim i zbog njega ne možete spavati noćima. Zaradit ćete mnogo novca! Čini vam se da samo trebate postaviti link od vaše Internet stranice na što više mjesta na Internetu, i novac će jednostavno početi da pristiže.

Ali novac još ne stiže. Vaš bankovni račun je još uvijek prazan, a vi još uvijek niste bogati iako:

 • Vaš sajt izgleda baš isto kao i ostali sajtovi koji donose novac,

 • Vaši proizvodi su isti kako i kod onih koji zarađuju najviše u vašoj kompaniji.

Međutim, vaši rezulatati nisu isti kao njihovi.

ŠTA NEDOSTAJE?

Online Marketing je nešto više od jednostavnog postavljanja vašeg sajta na što veći broj mjesta na Internetu. To u praksi i stvarnom poslovnom svijetu ne ide baš tako.

Ovaj tekst je kreiran sa namjerom da vam pomogne da shvatite koliko je važno da napravite vaš PRODAJNI LIJEVAK. Vaš cilj je da ostvarite što veću prodaju. Vi želite da ljudi koriste vaše proizvode ili usluge, i želite da gradite vaš tim ljudi koji žele da grade posao zajedno sa vama.

Zato je najvažnije za vaš uspjeh da shvatite i sprovedete u djelo svaki od narednih koraka, kako biste počeli da ostvarujete vaše rezultate. Svaki od ovih koraka je važan, ako preskočite bilo koji od njih, umanjujete vaše šanse za uspjeh u Online Marketingu.

Korak 1: KREIRAJTE VAŠ VLASTITI SAJT I LENDING STRANICU

To može biti i jednostavna kopija sajta kojeg obično dobijete od vaše kompanije čiji ste poslovni partner. Međutim važno je da imate vaš vlastiti sajt ili blog tako da vi možete kontrolisati i kreirati sve tekstove na toj stranici, možete graditi vaš lični brend i lični kredibilitet. Većina saradnika neke kompanije na Internetu uglavnom se oslanja na standardni sajt te kompanije.

Ali u slučaju da taj saj ne bude radio određeno vrijeme, vi gubite momentum u vašem poslu. Zato je važno da imate vaš vlastiti sajt na kojem možete uređivati i kontrolisati sadržaj, fotografije, video materijale, itd… na ovaj način možete kreirati vaš vlastiti momentum u poslu.

Druga jednostavna opcija jeste da kreirate jednostavnu Lending stranicu (šta je Lending stranica saznajte na OVOM LINKU) koju ćete povezati sa vašim autoresponderom.

To nas dovodi do drugog koraka.

Korak 2: KORISTITE AUTORESPONDER

Autoresponder je moćan alat. Pomoću vašeg autorespondera  možete kreirati prodajna pisma i poruke (engl. Letters) u kojima ćete objasniti vašu ponudu, pokazati vrijednost vaših proizvoda ili usluge, graditi kredibilitet u vašoj industriji.

Iskreno vam preporučujem da počnete koristiti autoresponder i da što prije kreirate vaša prodajna pisma i poruke.

Korak 3: GRADITE VAŠU LISTU PRETPLATNIKA

Sada imate:

 • Vaš sajt ili blog i Lending stranicu,

 • Imate vaš autoresponder,

 • Imate kreirana prodajna pisma.

I sada se trebate fokusirati na izgradnju e-mail liste vaših pretplatnika (šta su pretplatnici saznajte na OVOM LINKU).

Ono što trebate uraditi jeste da omogućite posjetiocima vašeg sajta, Lending stranice ili bloga da se jednostavno upišu na vašu e-mail listu.

To ćete uraditi tako što ćete na svaku stranicu vašeg sajta, bloga ili na Lending stranicu postaviti KONTAKT FORMU (šta je kontakt forma saznajte na OVOM LINKU) čiji se “kod” nalazi u vašem autoresponderu.

Ovaj “kod” jednostavno kopirate i postavite na vaš sajt, blog ili Lending stranicu. Kada posjetioci dođu na vaš sajt, vi ćete im ponuditi da besplatno preuzmu neki vaš poklon koji se zove još i LID MAGNET (engl. Lead magnet, saznajte više na OVOM LINKU).

Poklon će preuzeti tako što će u KONTAKT FORMU upisati svoje ime i e-mail adresu, na ovaj način posjetioci vašeg sajta automatski postaju vaši pretplatnici i dio vaše e-mail liste. Kada se upišu na vašu e-mail listu, vaš će im autoresponder automatski početi slati vaša prodajna pisma i poruke.

Na ovaj način vaše pretplatnike pretvarate u kupce vaših proizvoda ili usluga, a to je upravo ono što i želite, zar ne?!

Sada idemo na četvrti korak.

Korak 4: DOVEDITE POSJETIOCE (PROMET) NA VAŠ SAJT, BLOG ILI LENDING STRANICU

Sada smo stigli do dijela u kojem trebate dovesti što veći broj posjetilaca na vaš sajt, blog ili Lending stranicu. Kada imate vaš sajt, tada imate i mjesto na Internetu na kojem ste predstavili vašu poslovnu priliku, proizvode, uslugu.

Kada imate autoresponder, tada imate i alat koji će automatski slati informacije onima koji žele da više saznaju o vašoj ponudi.

Međutim, da biste imali što veći broj pretplatnika koji će se upisati u vaš autoresponder, prethodno trebate dovesti što veći broj posjetilaca na vaš sajt, blog ili Lending stranicu.

Jedan dio posjetilaca će postati vaši pretplatnici, a onda će vremenom jedan dio pretplatnika postati kupci vaših proizvoda ili usluga.

Da vidimo sada na koje načine možete dovesti posjetioce na vaš sajt, blog ili Lending stranicu:

 • Razmjenom linkova sa vlasnicima drugih sajtova,

 • Putem besplatnih Internet oglasa,

 • Putem plaćenih Internet oglasa,

 • Putem radio oglasa,

 • Putem oglasa u novinama,

 • Putem online banera,

 • Putem Traffic Exchanges-a (vi posjećujete određene stranice, a onda zauzvrat vlasnici tih stranica posjećuju vaše stranice),

 • Reklamiranjem na društvenim mrežama (Facebook, Twitter, Google+…),

 • Posjetom drugim sajtova i ostavljanjem komentara sa linkom vašeg sajta u potpisu,

 • Putem vizit kartica na koje ćete postaviti link vašeg sajta,

 • Putem preporuke od usta do uha,

 • Štampanjem reklame na majicama, olovkama, upaljačima,

 • Dijeljenjem reklamnih flajera sa linkom vaše stranice,

 • Postavljanjem takozvanih čep-čep flajera ili kartica na oglasna mjesta u vašem gradu,

 • Učestvovanjem na raznim sajmovima,

 • Reklamom koju ćete postaviti na vaše auto,

 • I na mnoge druge načine koji vam mogu pasti na pamet…

Dovođenjem posjetilaca na vaš sajt, vi punite vaš PRODAJNI LIJEVAK. Što više posjetilaca imate, veći broj njih će se upisati u vaš autoresponder, a time ćete brže puniti vaš prodajni lijevak.

Jednom kada ste kreirali i postavili vaš PRODAJNI LIJEVAK putem gore navedenih koraka, on će da funkcioniše i radi za vas na ovaj način:

 1. Reklame i promovisanje će dovesti posjetioce na vaš sajt, blog, Lending stranicu,

 2. Vaš sajt, blog, Lending stranica će putem kontakt forme vašeg autorespondera omogućiti vašim posjetiocima da traže više informacija od vas tako što će se upisati na vašu e-mail listu i time će postati vaši pretplatnici,

 3. Vaš autoresponder će im slati vaša prodajna pisma, putem kojih ćete graditi povjerenje sa vašim pretplatnicima, graditi kredibilitet i na ovaj način vaši će pretplatnici biti otvoreniji za vašu ponudu,

 4. Što više bude raslo povjerenje između vas i vaših pretplatnika, oni će početi da kupuju vaše proizvode, usluge ili će se pridružiti vašem timu i postati vaši poslovni partneri.

Ako mislite da ćete ostvariti prodaju tako što ćete dovesti posjetioce na vaš sajt ili prodajnu stranicu, bez korištenja autorespondera, i mislite da će oni kupiti vaš proizvod nakon prve posjete vašoj stranici, onda se jako varate i griješite.

Jer to se vrlo rijetko dešava!

Razmislite o vašim vlastitim navikama kada nešto kupujete.

Koliko često ste nešto kupili putem interneta nakon što ste prvi put posjetili neku prodajnu stranicu?

Vjerovatno jednom ili nijednom. Isto tako razmišljaju i posjetioci vašeg sajta. Zato im putem autorespondera dajete priliku da se bolje upoznate tako što će postati članovi vaše e-mail liste.

***

I za kraj…

Da li mislite da je ovo brz i lagan proces?

Da li ćete za par dana sve posložiti, kreirati vaš prodajni lijevak i početi zarađivati?

Ne!

Trebate investirati određeno vrijeme, naučiti par stvari, kreirati vaš sajt, kreirati prodajna pisma, dodati kontakt formu na vaš sajt, blog, Lending stranicu i početi sa reklamiranjem i dovođenjem posjetilaca.

Kada krenete naprijed, vremenom ćete postajati sve bolji i vremenom ćete se naći u poziciji da imate veći broj prodajnih lijevaka koji rade za vas non-stop, 24 sata dnevno, 7 dana u sedmici, 365 dana u godini.

A kada se to desi, tada cijeli proces postaje zabavan.

***

Počnite još danas sa izgradnjom vašeg prodajnog lijevka. Iskoristite prednosti ovog alata i učinite da radi u vašu korist 365 dana u godini.

Srdačan pozdrav,
Refik Hrvić

Facebook
Twitter
Google+
YouTube

OVO SU RAZLOZI ZBOG KOJIH TREBATE KORISTITI EMAIL MARKETING

Vi želite da vaš posao raste, zar ne?

Jasno vam je da morate da dovedete nove klijente i zadržite svoje postojeće kupce. Ne možete sebi priuštiti da uložite novac u nešto što neće donijeti rezultate koji su vam potrebni. Zato, hajde da zajedno pogledamo neke od razloga zbog kojih trebate koristiti email marketing (e-marketing) za izgradnju vašeg posla.

Email marketing je odličan način da dođete do potencijalnih klijenata i kupaca putem njihovog email sandučeta. Razmislite o tome koliko puta vi provjeravate svoj email svaki dan?

Znate šta, to isto rade i vaši potencijalni kupci i klijenti.

Ako ste osoba koja voli statistiku i brojeve, uzmite u obzir ove razloge da koristite email marketing:

 • 91% odraslih želi da prima promotivne email poruke od kompanija sa kojima posluje ili želi da posluje u narednom periodu.
 • Email marketing je gotovo 40 puta efikasniji od Facebook-a i Twitter-a u pronalaženju novih kupaca i klijenata za vaš posao.

Da biste lakše shvatili potencijal email marketinga, pročitajte i ostale razloge zbog kojih trebate koristiti ovu vrstu marketinga u vašem poslu:

Email marketing gradi kredibilitet.

Ljudi žele da posluju sa nekim koga poznaju, vole i kome vjeruju. Zato email marketing možete koristiti kako biste izgradili kredibilitet sa vašim potencijalnim kupcima i korisnicima tako što ćete dijeliti korisne informacije i savjete sa njima u obliku e-biltena ili njusletera.

“Imati vlastitu email listu pretplatnika jedan je od najjačih marketinških alata kojeg možete imati. Ja email marketing i autoresponder koristim za povezivanje sa mojim čitaocima, kupcima i drugim autorima. Ovo je način da se izgradi povjerenje sa njima i da ih obavijestim o posebnim promjenama i ponudama. Zbog tog povjerenja, ostvarila sam direktne rezultate i povećanu prodaju odmah nakon promocije i slanja prodajnih ponuda članovima moje email liste.”

Email marketing štedi vaš novac.

Svaki vlasnik preduzeća mora da pazi na svoj budžet. E-marketing je mnogo jeftiniji od tradicionalnog marketinga što vam omogućava da učinite više i istovremeno smanjite troškove.

Email marketing utiče na to da vaši „telefoni zvone“.

Slanjem posebnih ponuda i popusta na vaše proizvode ili usluge članovima vaše email liste, vi ćete doći do novih kupaca, ali će i vaši postojeći kupci na ovaj način ponovo kupovati od vas. Mnogi od njih, kada vide vašu poruku u inboksu, će vas nazvati i tražiti još dodatnih informacija o vašoj ponudi.

Email marketing može ojačati odnose.

Želite li da vaši klijenti osjećaju da ih poštuje i cijenite? Pošaljite im email poruke u kojima ćete izraziti vašu zahvalnost zato što su vaši klijenti i kupci.

Email marketing vam pomaže da poboljšate komunikaciju.

Kada imate neku ponudu ili informaciju koja je vremenski ograničena, brzim slanjem email poruke možete učiniti da ta ponuda i informacija stigne do onih kojima je najviše potrebna u tom trenutku.

“Svaki put kada imam koncert, obavezno kažem svim prisutnim fanovima da se upišu na moju email listu kako bih ih mogla na vrijeme obavijestiti o mojim novim pjesmama, albumima i koncertima.“

 • Sheri Lavo, Hjuston, pjevačica
 • www.sherilavo.com
 • (Korisnica TrafficWave autorespondera i email marketinga od 2015.)

Email marketing može graditi vaš brend.

Kada šaljete vaše redovne poruke (bilteni, savjeti, pozivnice za internet seminare, treninge…) koje su brendirane vašim logotipom vi ojačavate identitet vašeg brenda u svijesti vaših potencijalnih kupaca i klijenata.

Email marketing pomaže u prodaji.

Dodavanje „poziva na akciju“ u vaše biltene i poruke može brzo rezultirati novom prodajom ili ponovnom prodajom. Kada vašim pretplatnicima i članovima vaše email liste šaljete važne informacije onda je logičan sljedeći korak da oni žele da kupuju od vas.

Email marketing vam daje povratne informacije.

Kada imate mogućnost da analizirate kako se vaše poruke prihvataju kod vaših pretplatnika, koju su poruku otvorili a koju ne, tada možete preduzeti potrebne korake da poboljšate vaše poruke i email marketing. Autoresponder TrafficWave vam omogućava tačnu statistiku i praćenje o tome koliko je  pretplatnika otvorilo neku vašu poruku.

Email marketing vam omogućava da pristupite ljudima širom svijeta na bilo kojem mjestu gdje imaju pristup internetu.

Ljudi provjeravaju svakodnevno svoju e-poštu na računaru, tabletu ili pametnom telefonu. Postavite vašu poruku i ponudu ispred njihovih očiju putem email marketinga i autorespondera.

Email marketing može generisati brze rezultate.

Za razliku od tradicionalnog marketinga, brzim slanjem vaše ponude putem email-a, email marketing vam omogućava da brzo vidite rezultate vaše reklamne i prodajne kampanje.

Email marketing generiše pretplatnike.

Nisu svi posjetioci vaše web stranice spremni da odmah kupe vaš proizvod ili uslugu. E-marketing vam pomaže dugoročno u izgradnji i njegovanju kvalitetnih odnosa i povjerenja, tako da tek kasnije vaši pretplatnici postaju vaši kupci.

Email marketing vam pomaže da započnete dvosmjernu komunikaciju.

Pomoću vaših email poruka možete pozvati vaše pretplatnike da postavljaju pitanja. Na ovaj način poboljšavate vaše odnose, povjerenje i komunikaciju. A to na kraju vodi do povećane prodaje.

****

Gradeći email listu, vi gradite vašu vlastitu „automatsku mašinu“ ili „autopilot sistem“. Kada ispravno gradite vašu email listu, tada možete ostvarivati prodaju i zaradu u samo nekoliko klikova vašim mišem.

Vaše email poruke (koje šaljete članovima vaše liste) mogu biti jednostavne i komplikovane. Jednostavnije poruke bolje funkcionišu.

Tajna je u tome da gradite listu pretplatnika koji su zainteresovani za vašu ponudu.

Ako želite da ozbiljno gradite email listu, tada trebate:

 1. postaviti kontakt obrazac vašeg autorespondera na vaš sajt, blog ili lending stranicu.
 2. dovesti što veći broj posjetilaca na vaš sajt, blog ili lending stranicu, kako bi se svi zainteresovani mogli upisati na vašu email listu i tražiti od vas više informacija o vašim proizvodima, uslugama ili poslovnoj prilici.

Morate biti sigurni da ste prethodno u vaš autoresponder ubacili email poruku dobrodošlice koju će autoresponder odmah poslati svakom vašem novoupisanom pretplatniku. Ovdje ne smijete pogriješiti.

Email lista je važna za izgradnju bilo kojeg posla. Potrudite se da svakog dana odvojite i investirate određeno vrijeme na izgradnju email liste vaših pretplatnika.

Naravno, da biste počeli sa izgradnjom, trebate imati i vaš vlastiti autoresponder. Ja predlažem da počnete koristiti autoresponder TrafficWave. Više o ovom programu možete saznati ukoliko se upišete na moju email listu putem obrazca ispod.

Možda mislite da je dovoljno da vaš posao reklamirate i promovišete putem društvenih mreža, plaćenih oglasa?

To je odlična stvar, međutim email marketing još uvijek ima veći potencijal za promociju i izgradnju vašeg posla od društvenih mreža.

Evo nekoliko činjenica koje govore same za sebe:

Samo na osnovu ovih brojki, nije teško zaključiti da email marketing ima veći potencijal od najvećih društvenih mreža zajedno.

Kada kombinujete promovisanje vašeg posla na internetu putem društvenih mreža, plaćenih oglasa i još tome dodate email marketing i autoresponder, tada možete izgraditi jednu veliku “mašineriju” koja radi za vas i umjesto vas 24 sata dnevno, 365 dana u godini.

Ako još uvijek sumnjate u važnost izgradnje email liste za vaš posao, pročitajte ovaj tekst i saznajte šta je to zajedničko ovim najuspješnijim svjetskim stručnjacima.

Opt In Image
Preuzmite BESPLATNO e-knjigu: AUTORESPONDER - ALAT KOJI RADI ZA VAS I DOK SPAVATE.

SAZNAJTE KAKO EMAIL MARKETING I AUTORESPONDER MOGU POMOĆI RAZVOJU VAŠEG POSLA.

 

Popunite navedena polja i kliknite na dugme POŠALJI MI E-KNJIGU:

Vaši podaci su sigurni 100%.
Odjaviti se možete u svakom trenutku.
No Spam.

Srdačan pozdrav,
Refik Hrvić

Facebook
Twitter
Google+
YouTube

ZAŠTO JE TOLIKO VAŽNO GRADITI EMAIL LISTU?

Zašto-je-važno-graditi-email-listu

Ako još uvijek niste sigurni zašto je izgradnja email liste važna za vaš posao, pročitajte ovaj tekst.

Kada me neko pita zašto je izgradnja email liste toliko važna, ja ga pitam:

„Da li želiš da tvoj posao raste i da se razvija?“.

Ako je odgovor „DA“ (a obično tako bude), tada mu kažem da mora biti fokusiran na izgradnju liste.

Evo nekoliko primjera koji pokazuju zašto je to toliko važno:

Pjevač želi da njegovi fanovi znaju gdje on putuje i gdje će se održati njegov sljedeći koncert. On ih može obavijestiti o tome tako što će im poslati vanredni email putem autorespondera.

Proizvođač majica želi da obavijesti svoje kupce o novim modelima majica kada budu izašle u prodaju. On ih može obavijestiti o tome tako što će im poslati vanredni email putem autorespondera.

Vlasnik restorana želi da promoviše buduću specijalnu ponudu jela i pića svojim gostima. On ih može obavijestiti o tome tako što će im poslati vanredni email putem autorespondera.

Prodajni tim kompanije koji radi na tome da poveća prodaju, može poslati njuzleter (newsletter) svojim članovima tima i motivisati ih da povećaju svoje prodajne aktivnosti i ostvare veći profit.

Vlasnik maloprodajne trgovine želi brzo da proda određeni proizvod. Svim svojim potencijalnim kupcima on može poslati obavještenje na email i na taj način ostvariti prodaju.

Vlasnik online trgovine, može brzo i jendostavno poslati svoju specijalnu ponudu svim članovima njegove email liste. Na ovaj način može ostvariti prodaju kod njegovih starih kupaca i mušterija, a može ostvariti i veliki broj prodaja potpuno novim kupcima.

Ovo je samo nekoliko primjera koji pokazuju zašto je izgradnja email liste toliko važna za izgradnju vašeg posla.

****

Gradeći email listu, vi gradite vašu vlastitu „automatsku mašinu“ ili „autopilot sistem“. Kada ispravno gradite vašu email listu, tada možete ostvarivati prodaju i zaradu u samo nekoliko klikova vašim mišem.

Vaše email poruke (koje šaljete članovima vaše liste) mogu biti jednostavne i komplikovane. Jednostavnije poruke bolje funkcionišu.

Tajna je u tome da gradite listu pretplatnika koji su zainteresovani za vašu ponudu.

Ako želite da ozbiljno gradite email listu, tada trebate:

 1. postaviti kontakt obrazac vašeg autorespondera na vaš sajt, blog ili lending stranicu.
 2. dovesti što veći broj posjetilaca na vaš sajt, blog ili lending stranicu, kako bi se svi zainteresovani mogli upisati na vašu email listu i tražiti od vas više informacija o vašim proizvodima, uslugama ili poslovnoj prilici.

Morate biti sigurni da ste prethodno u vaš autoresponder ubacili email poruku dobrodošlice koju će autoresponder odmah poslati svakom vašem novoupisanom pretplatniku. Ovdje ne smijete pogriješiti.

Email lista je važna za izgradnju bilo kojeg posla. Potrudite se da svakog dana odvojite i investirate određeno vrijeme na izgradnju email liste vaših pretplatnika.

Naravno, da biste počeli sa izgradnjom, trebate imati i vaš vlastiti autoresponder. Ja predlažem da počnete koristiti autoresponder TrafficWave. Više o ovom programu možete saznati ukoliko se upišete na moju email listu putem obrazca ispod.

Možda mislite da je dovoljno da vaš posao reklamirate i promovišete putem društvenih mreža, plaćenih oglasa?

To je odlična stvar, međutim email marketing još uvijek ima veći potencijal za promociju i izgradnju vašeg posla od društvenih mreža.

Evo nekoliko činjenica koje govore same za sebe:

Samo na osnovu ovih brojki, nije teško zaključiti da email marketing ima veći potencijal od najvećih društvenih mreža zajedno.

Kada kombinujete promovisanje vašeg posla na internetu putem društvenih mreža, plaćenih oglasa i još tome dodate email marketing i autoresponder, tada možete izgraditi jednu veliku “mašineriju” koja radi za vas i umjesto vas 24 sata dnevno, 365 dana u godini.

Ako još uvijek sumnjate u važnost izgradnje email liste za vaš posao, pročitajte ovaj tekst i saznajte šta je to zajedničko ovim najuspješnijim svjetskim stručnjacima.

Opt In Image
Preuzmite BESPLATNO e-knjigu: AUTORESPONDER - ALAT KOJI RADI ZA VAS I DOK SPAVATE.

SAZNAJTE KAKO EMAIL MARKETING I AUTORESPONDER MOGU POMOĆI RAZVOJU VAŠEG POSLA.

 

Popunite navedena polja i kliknite na dugme POŠALJI MI E-KNJIGU:

Vaši podaci su sigurni 100%.
Odjaviti se možete u svakom trenutku.
No Spam.

Srdačan pozdrav,
Refik Hrvić

Facebook
Twitter
Google+
YouTube

UVJERITE SE I SAMI DA OVO FUNKCIONIŠE + VIŠE OD 40 PRETPLATNIKA ZA MANJE OD DVA DANA

Autoresponder-pretplatnici

Ako još ne koristite autoresponder za razvoj vašeg posla putem interneta, sada je pravi trenutak da počnete.

Pogledajte ovaj primjer kako autoresponder može da radi za vas, da komunicira sa vašim pretplatnicima i šalje vaše materijale, poslovne ponude na njihove imejlove, dok ste vi u tom trenutku na nekom drugom mjestu.

Možda se družite sa prijateljima, putujete negdje sa porodicom, odmarate, ali vaš autoresponder radi za vas 365 dana u godini. Radi cijelo vrijeme u vašu korist a ne traži platu, ne traži bolovanje, radi i vikendom, praznicima, ne umara se, ne troši se.

Na fotografijama ispod možete vidjeti da se na moju e-mail listu, za samo nešto manje od dva dana (22.12.2017. – 32 pretplatnika i 23.12.2017. – 9 pretplatnika), upisalo više od 40 novih pretplatnika.

Za veći prikaz, kliknite na fotografije.

Svi oni koji se bave nekim privatnim poslom, znaju da bi fizički bilo nemoguće (ili veoma teško i naporno) u toku jednog dana obaviti 32 poslovna razgovora sa potencijalnim saradnicima i kupcima.

Međutim, kao što možete vidjeti iz navedenog primjera, kada radite putem interneta i koristite ovaj fantastični alat (autoreponder), tada u toku jednog dana možete obaviti “neograničen” broj prodajnih razgovora.

Naravno, ovo je moguće uraditi zato što nećete vi obavljati ove razgovore i trošiti vaše vrijeme, to će raditi vaš autoresponder.

Vaš autoresponder će:

 • umjesto vas prezentovati vašu poslovnu priliku,

 • umjesto vas da prodaje vaš/e proizvod/e ili uslugu/e,

 • umjesto vas da konvertuje posjetioce vaših stranica ili blogova u vaše pretplatnike,

 • umjesto vas da vaše pretplatnike konvertuje u kupce vaših proizvoda i usluga.

Vi radite pametno a ne naporno. Vi koristite novu internet tehnologiju koja vam omogućava da za manje vremena uradite puno više.

KAKO OVO SVE FUNKCIONIŠE?

Posjetioci su došli na moju stranicu, ja sam im ponudio da od mene preuzmu potpuno besplatno kratku e-knjigu koja govori o tome šta je to autoresponder.

Oni su upisali svoje podatke u kontakt formu moga autorespondera, autoresponder im je poslao poruku u kojoj se nalazi link sa kojeg mogu preuzeti e-knjigu.

I to je tek početak.

Autoresponder će im i dalje, u narednom periodu, slati određene informativne materijale koji govore o autoresponderu, e-mail marketingu… Na ovaj način ja ostajem sa njima u kontaktu i gradim povjerenje. Vremenom će neki od njih postati moji poslovni partneri.

Ali ono što je najbolje u svemu tome jeste to što se sve ovo dešava potpuno automatizovano.

Da nemam autoresponder, svi ovi posjetioci bi za mene bili izgubljeni. Napustili bi moju stranicu i vjerovatno se više nikada ne bi ni vratili. Međutim, zahvaljujući autoresponderu, ja sam privukao njihovu pažnju, povezao se sa njima, pretvorio ih u moje pratioce i pretplatnike, a kasnije će neki od njih postati kupci mojih usluga i proizvoda.

Ako još ne koristite autoresponder, razmislite još jednom o tome koliko gubite. Veliki broj posjetilaca vašeg sajta ili bloga se više nikada neće vratiti tamo ukoliko ne ostanete sa njima u kontaktu i gradite povjerenje, odnosno, radite ono što rade najuspješniji stručnjaci današnjice.

Bilo kada, u nekom trenutku ćete i sami shvatiti (kao i ja) da ne možete ozbiljno graditi vaš online posao bez korištenja autorespondera.

UVJERITE SE I SAMI DA OVAJ PROGRAM FUNKCIONIŠE

Kažu da gram primjera vrijedi više nego tona uvjeravanja. Zato predlažem da se i sami uvjerite da ovaj program (autoresponder) funkcioniše.

Kako ćete se uvjeriti? Jednostavno…

Prijavite se na moju e-mail listu i preuzmite e-knjigu AUTORESPONDER – ALAT KOJI RADI ZA VAS I DOK SPAVATE. Kada popunite navedena polja ispod, samo kliknite na dugme POŠALJI MI E-KNJIGU.

Ime:
E-mail:

Email Marketing by TrafficWave.net

I onda pratite šta će se desiti:

1. Autoresponder će vam u vrlo kratkom periodu poslati prvu poruku koja ima naslov: 

AUTORESPONDER – INFO / CONFIRM: Potvrdite Vasu prijavu

Otvorite poruku i kliknite na link koji se nalazi unutra kako biste potvrdili vašu prijavu na moju e-mail listu.

2. Odmah poslije toga, autoresponder će vam poslati drugu poruku sa linkom obećane e-knjige.

Naslov ove poruke je:

AUTORESPONDER – INFO / Preuzmite vas primjerak e-knjige

U narednom periodu, autoresponder će vam slati i ostale poruke u kojima će biti objašnjeno kako da iskoristite potencijal e-mail marketinga i autorespondera za izgradnju vašeg posla putem interneta, bez obzira koja vrsta posla je u pitanju.

Na ovaj način se možete lično uvjeriti da sve ovo funkcioniše.

Ono što je, također, odlično u svemu ovome, jeste i to što se vi možete odjaviti sa e-mail liste kada god poželite. Na kraju svake moje poruke nalazi se link na koji možete kliknuti i automatski ćete biti izbrisani sa e-mail liste.

Zbog toga ja ne moram brinuti o tome da li se nekome sviđaju moje poruke ili ne. Svaki pretplatnik se dobrovoljno upisao na moju e-mail listu, a također može i dobrovoljno da se ispiše sa nje.

Niko me ne može optužiti da mu šaljem neželjenu poštu. Pošteno za ne?

* * * * *

Dok vi razmišljate o tome da li da se upišete na moju e-mail listu ili ne, neki drugi posjetioci su se već upisali i već dobijaju od mene korisne informacije i materijale.

 • Zašto se ne biste i vi upisali?
 • Šta možete izgubiti?

Možete samo naučiti neke nove stvari koje već danas možete primjeniti u vašem poslovanju. Zato, ako se još niste upisali i preuzeli navedenu e-knjigu, predlažem da to sada uradite i uvjerite se da sve ovo zaista funkcioniše.

Sve ovo će i vaš autoresponder raditi za vas, kada ga počnete koristiti.

Opt In Image
Preuzmite BESPLATNO e-knjigu: AUTORESPONDER - ALAT KOJI RADI ZA VAS I DOK SPAVATE.

SAZNAJTE KAKO EMAIL MARKETING I AUTORESPONDER MOGU POMOĆI RAZVOJU VAŠEG POSLA.

 

Popunite navedena polja i kliknite na dugme POŠALJI MI E-KNJIGU:

Vaši podaci su sigurni 100%.
Odjaviti se možete u svakom trenutku.
No Spam.

Srdačan pozdrav,
Refik Hrvić

Facebook
Twitter
Google+
YouTube

UVJERITE SE I SAMI DA OVO FUNKCIONIŠE + 25 PRETPLATNIKA ZA DVA DANA

Ako još ne koristite autoresponder za razvoj vašeg posla putem interneta, sada je pravi trenutak da počnete.

Pogledajte ovaj primjer kako autoresponder može da radi za vas, da komunicira sa vašim pretplatnicima i šalje vaše materijale, poslovne ponude na njihove imejlove, dok ste vi u tom trenutku na nekom drugom mjestu.

Možda se družite sa prijateljima, putujete negdje sa porodicom, odmarate, ali vaš autoresponder radi za vas 365 dana u godini. Radi cijelo vrijeme u vašu korist a ne traži platu, ne traži bolovanje, radi i vikendom, praznicima, ne umara se, ne troši se.

Na fotografiji ispod možete vidjeti da se na moju e-mail listu, u toku samo dva dana, upisalo 25 potpuno novih pretplatnika.

Za veći prikaz, kliknite na fotografiju.

Posjetioci su došli na moju stranicu, ja sam im ponudio da od mene preuzmu potpuno besplatno kratku e-knjigu koja govori o tome šta je to autoresponder. Oni su upisali svoje podatke u kontakt formu moga autorespondera, autoresponder im je poslao poruku u kojoj se nalazi link sa kojeg mogu preuzeti e-knjigu.

I to je tek početak.

Autoresponder će im i dalje, u narednom periodu, slati određene informativne materijale koji govore o autoresponderu, e-mail marketingu… Na ovaj način ja ostajem sa njima u kontaktu i gradim povjerenje. Vremenom će neki od njih postati moji poslovni partneri.

Ali ono što je najbolje u svemu tome jeste to što se sve ovo dešava potpuno automatizovano.

Da nemam autoresponder, svi ovi posjetioci bi za mene bili izgubljeni. Napustili bi moju stranicu i vjerovatno se više nikada ne bi ni vratili. Međutim, zahvaljujući autoresponderu, ja sam privukao njihovu pažnju, povezao se sa njima, pretvorio ih u moje pratioce i pretplatnike, a kasnije će neki od njih postati kupci mojih usluga i proizvoda.

Ako još ne koristite autoresponder, razmislite još jednom o tome koliko gubite. Veliki broj posjetilaca vašeg sajta ili bloga se više nikada neće vratiti tamo ukoliko ne ostanete sa njima u kontaktu i gradite povjerenje, odnosno, radite ono što rade najuspješniji stručnjaci današnjice.

Bilo kada, u nekom trenutku ćete i sami shvatiti (kao i ja) da ne možete ozbiljno graditi vaš online posao bez korištenja autorespondera.

UVJERITE SE I SAMI DA OVAJ PROGRAM FUNKCIONIŠE

Kažu da gram primjera vrijedi više nego tona uvjeravanja. Zato predlažem da se i sami uvjerite da ovaj program (autoresponder) funkcioniše.

Kako ćete se uvjeriti? Jednostavno…

Prijavite se na moju e-mail listu i preuzmite e-knjigu AUTORESPONDER – ALAT KOJI RADI ZA VAS I DOK SPAVATE. Kada popunite navedena polja ispod, samo kliknite na dugme POŠALJI MI E-KNJIGU.

Ime:
E-mail:

Email Marketing by TrafficWave.net

I onda pratite šta će se desiti:

1. Autoresponder će vam u vrlo kratkom periodu poslati prvu poruku koja ima naslov: 

AUTORESPONDER – INFO / CONFIRM: Potvrdite Vasu prijavu

Otvorite poruku i kliknite na link koji se nalazi unutra kako biste potvrdili vašu prijavu na moju e-mail listu.

2. Odmah poslije toga, autoresponder će vam poslati drugu poruku sa linkom obećane e-knjige.

Naslov ove poruke je:

AUTORESPONDER – INFO / Preuzmite vas primjerak e-knjige

U narednom periodu, autoresponder će vam slati i ostale poruke u kojima će biti objašnjeno kako da iskoristite potencijal e-mail marketinga i autorespondera za izgradnju vašeg posla putem interneta, bez obzira koja vrsta posla je u pitanju.

Na ovaj način se možete lično uvjeriti da sve ovo funkcioniše.

Ono što je, također, odlično u svemu ovome, jeste i to što se vi možete odjaviti sa e-mail liste kada god poželite. Na kraju svake moje poruke nalazi se link na koji možete kliknuti i automatski ćete biti izbrisani sa e-mail liste.

Zbog toga ja ne moram brinuti o tome da li se nekome sviđaju moje poruke ili ne. Svaki pretplatnik se dobrovoljno upisao na moju e-mail listu, a također može i dobrovoljno da se ispiše sa nje.

Niko me ne može optužiti da mu šaljem neželjenu poštu. Pošteno za ne?

* * * * *

Dok vi razmišljate o tome da li da se upišete na moju e-mail listu ili ne, neki drugi posjetioci su se već upisali i već dobijaju od mene korisne informacije i materijale.

 • Zašto se ne biste i vi upisali?
 • Šta možete izgubiti?

Možete samo naučiti neke nove stvari koje već danas možete primjeniti u vašem poslovanju. Zato, ako se još niste upisali i preuzeli navedenu e-knjigu, predlažem da to sada uradite i uvjerite se da sve ovo zaista funkcioniše.

Sve ovo će i vaš autoresponder raditi za vas, kada ga počnete koristiti.

Opt In Image
Preuzmite BESPLATNO e-knjigu: AUTORESPONDER - ALAT KOJI RADI ZA VAS I DOK SPAVATE.

SAZNAJTE KAKO EMAIL MARKETING I AUTORESPONDER MOGU POMOĆI RAZVOJU VAŠEG POSLA.

 

Popunite navedena polja i kliknite na dugme POŠALJI MI E-KNJIGU:

Vaši podaci su sigurni 100%.
Odjaviti se možete u svakom trenutku.
No Spam.

Srdačan pozdrav,
Refik Hrvić

Facebook
Twitter
Google+
YouTube

ŠTA JE ZAJEDNIČKO OVIM NAJUSPJEŠNIJIM STRUČNJACIMA?

Šta mislite šta je zajedničko Brajanu Trejsiju, Bobu Proktoru, Ričardu Bučardu, Eriku Voriju, Džonu Maksvelu, Entoni Robinsu, Reju Higdonu, Robertu Kiyosakiju, Marku Viktoru Hansenu, Lesu Braunu, Robinu Šarmi, Darenu Hardiju, Rendi Gejdžu…?

Ovo su ljudi koji uživaju veliki ugled u poslovnom svijetu, njihove biografije možete i sami istražiti putem interneta. Veliki broj knjiga, ovih stručnjaka, je prevedeno na naše balkanske jezike i možete ih kupiti u izdavačkim kućama, bolje opremljenim knjižarama ili putem interneta.

Iako su ovo jedni od najuspješnijih svjetskih stručnjaka koji se bave različitim oblastima kao što su liderstvo, prodaja, marketing, finansije, investiranje, lični i poslovni rast i razvoj, jedna značajka ih sve povezuje:

Svi oni koriste autoresponder i e-mail marketing za izgradnju njihovih poslova putem interneta.

Svi grade svoje liste pretplatnika. Ako odete na sajt bilo kojeg, od gore pomenutih stručnjaka, tamo ćete pronaći kontakt formu (engl. Opt-in form) njihovog autorespondera. Putem ove forme, oni posjetioce njihovih stranica konvertuju u njihove pretplatnike.

Svakom posjetiocu nude određeni besplatan poklon u zamjenu za e-mail adresu posjetioca. Na ovaj način grade liste pretplatnika sa kojima, pomoću autorespondera, grade povjerenje, šalju im određene korisne materijale, promovišu svoje nove proizvode, nude popuste na njihove nove knjige, treninge, seminare…

Ništa od ovoga ne bi mogli raditi da ne koriste autoresponder.

Ja sam se (između ostalih) prijavio i na e-mail liste svih gore navedenih stručnjaka. Na e-mail listu Brajana Trejsija prijavio sam se još prije 6 godina, i od tada redovno od njega dobijam korisne materijale o ličnom rastu i razvoju, prodaji, marketingu…

Brajan Trejsi ne bi mogao ostati sa mnom u kontaktu duži niz godina da ne koristi autoresponder. Ja bih vjerovatno i zaboravio na njega i njegov sajt, međutim pomoću autorespondera on me svakodnevno podsjeća na njega, njegov rad, njegov brend…

Isto rade i svi ostali uspješni preduzetnici.

Oni koriste autoresponder → grade liste pretplatnika → grade povjerenje na duge staze → šalju korisne materijale → šalju ponude za kupovinu njihovih proizvoda i usluga…

Zamislite šta znači mogućnost kada uz pomoć samo nekoliko klikova mišem vašu poslovnu ponudu možete poslati na nekoliko stotina ili hiljada vaših kontakata i pretplatnika. To je ogroman potencijal za zaradu.

Pogledajte sada nekoliko sajtova od navedenih stručnjaka. Možete se uvjeriti da na svakom sajtu postoji kontakt forma za upis u njihov autoresponder.

Sajt Brajana Trejsija – Kontakt forma njegovog autorespondera

Sajt Boba Proktora – Kontakt forma njegovog autorespondera

Sajt Brendona Bučarda – Kontakt forma njegovog autorespondera

Sajt Erika Vorija – Kontakt forma njegovog autorespondera

Sajt Džona Maksvela – Kontakt forma njegovog autorespondera

Sajt Robina Šarme – Kontakt forma njegovog autorespondera

Sajt Lesa Brauna – Kontakt forma njegovog autorespondera

Sajt Marka Hansena – Kontakt forma njegovog autorespondera

Kao što ste i sami mogli vidjeti, najuspješniji stručnjaci u njihovim oblastima djelovanja, bez izuzetka, koriste autoresponder jer znaju kolika je moć ovog alata i e-mail marketinga.

Jedan od principa uspjeha glasi:

Ako želiš da budeš uspješan, gledaj šta rade najuspješniji ljudi, i onda to isto primjenjuj u svome poslu.

Ako još ne koristite autoresponder za razvoj vašeg posla putem interneta, sada je pravi trenutak da počnete.

Možda mislite da je dovoljno da vaš posao reklamirate i promovišete putem društvenih mreža, plaćenih oglasa?

To je odlična stvar, međutim e-mail marketing još uvijek ima veći potencijal za promociju i izgradnju vašeg posla od društvenih mreža.

Evo nekoliko činjenica koje govore same za sebe:

Samo na osnovu ovih brojki, nije teško zaključiti da e-mail marketing ima veći potencijal od najvećih društvenih mreža zajedno.

Kada kombinujete promovisanje vašeg posla na internetu putem društvenih mreža, plaćenih oglasa i još tome dodate e-mail marketing i autoresponder, tada možete izgraditi jednu veliku “mašineriju” koja radi za vas i umjesto vas 24 sata dnevno, 365 dana u godini.

Pogledajte ovaj primjer kako autoresponder može da radi za vas, da komunicira sa vašim pretplatnicima i šalje vaše materijale, poslovne ponude na njihove imejlove, dok ste vi u tom trenutku na nekom drugom mjestu. Možda se družite sa prijateljima, putujete negdje sa porodicom, ali vaš autoresponder radi za vas.

Na fotografiji ispod možete vidjeti da se na moju e-mail listu, u toku samo dva dana, upisalo 25 potpuno novih pretplatnika.

Za veći prikaz, kliknite na fotografiju.

Posjetioci su došli na moju stranicu, ja sam im ponudio da od mene preuzmu potpuno besplatno kratku e-knjigu koja govori o tome šta je to autoresponder. Oni su upisali svoje podatke u kontakt formu moga autorespondera, autoresponder im je poslao poruku u kojoj se nalazi link sa kojeg mogu preuzeti e-knjigu.

I to je tek početak.

Autoresponder će im i dalje, u narednom periodu, slati određene informativne materijale koji govore o autoresponderu, e-mail marketingu… Na ovaj način ja ostajem sa njima u kontaktu i gradim povjerenje. Vremenom će neki od njih postati moji poslovni partneri.

Ali ono što je najbolje u svemu tome jeste to što se sve ovo dešava potpuno automatizovano.

Da nemam autoresponder, svi ovi posjetioci bi za mene bili izgubljeni. Napustili bi moju stranicu i vjerovatno se više nikada ne bi ni vratili. Međutim, zahvaljujući autoresponderu, ja sam privukao njihovu pažnju, povezao se sa njima, pretvorio ih u moje pratioce i pretplatnike, a kasnije će neki od njih postati kupci mojih usluga i proizvoda.

Ako još ne koristite autoresponder, razmislite još jednom o tome koliko gubite. Veliki broj posjetilaca vašeg sajta ili bloga se više nikada neće vratiti tamo ukoliko ne ostanete sa njima u kontaktu i gradite povjerenje, odnosno, radite ono što rade najuspješniji stručnjaci današnjice.

Bilo kada, u nekom trenutku ćete i sami shvatiti (kao i ja) da ne možete ozbiljno graditi vaš online posao bez korištenja autorespondera.

A najbolje vrijeme, da počnete koristiti ova alat, je upravo ovdje i sada

Registruje se u TW autoresponder i isprobajte, u narednih 30 dana, ovaj alat potpuno besplatno. Nakon vaše registracije, ja ću vam poslati PDF uputstvo u kojem je objašnjeno kako da koristite ovaj alat.

Srdačan pozdrav,
Refik Hrvić

Facebook
Twitter
Google+
YouTube

KAKO PROMIJENITI NAČIN PLAĆANJA TW AUTORESPONDERA?

Ukoliko želite da promijenite način plaćanja vašeg TW autorespondera to možete uraditi na sljedeći način:

1. Uđite u vaš TW nalog i kliknite na View/Edit Account Profile:

2. Kliknite na Click Here to Change Payment Information:

3. Kliknite na jednu od tri ponuđene opcije:

Ako želite da plaćate kreditnom karticom, tada kliknite na OPTION 1, a u slučaju da imate PayPal nalog, odaberite OPTION 2, a ako želite plaćati putem vašeg Payza naloga, tada odaberite OPTION 3.

3.1 Ako ste odabrali prvu opciju, onda unesite informacije o vama i vašoj kartici u predviđena polja i kliknite na dugme Submit New Credit Card Info:

3.2 Ako ste odabrali drugu opciju, kliknite na dugme PayPal Subscribe i povežite vaš PayPal nalog sa TrafficWave-om:

3.3 Ako ste odabrali treću opciju, onda kliknite na dugme Payza SUBSCRIBE i povežite vaš Payza nalog sa TrafficWave-om:

Napomena:

Ako ste odabrali plaćanje kreditnom karticom, vaša TrafficWave zarada će vam biti isplaćivana putem čeka na vašu kućnu adresu. Ako ste odabrali plaćanje putem PayPal ili Payza naloga, tada će vam i zarada biti isplaćivana na vaš PayPal, odnosno Payza nalog.