E-KNJIGA: UPUTSTVO ZA KORIŠTENJE TW AUTORESPONDERA

Kako bih mogao što više pomoći svima onima koji se odluče da počnu koristiti autoresponder Traffic Wave u svome internet poslovanju, kreirao sam elektronsku knjigu u kojoj sam objasnio 4 osnovna i najvažnija koraka za korištenje TW autorespondera.

Svi vi koji se registrujete u TW putem OVOG LINKA dobićete besplatan pristup e-knjizi. Tako da ćete, pored svih ostalih uputa i objašnjenja, imati na raspolaganju i e-knjigu koju ćete moći proslijediti i svim svojim članovima.

Na ovaj način ćete uštedjeti dosta vremena (a vrijeme je novac) jer ćete dobiti gotovo uputstvo koje onda možete jednostavno proslijediti i svima onima koji se registruju u TW autoresponder putem vaše preporuke.

E-knjiga sadrži 4 poglavlja:

 • 1. Šta je i kako se kreira reklamna kampanja u TW autoresponderu;
 • 2. Šta su i kako se kreiraju reklamne poruke;
 • 3. Šta je i kako se kreira kontakt forma i kako se postavlja na stranicu ili blog;
 • 4. Šta su i kako se kreiraju nove i koriste postojeće stranice u TW-u koje služe za izgradnju e-mail liste;

Ovo su ujedno i četiri osnovne lekcije koje treba da naučite kada je u pitanju korištenje Traffic Wave autorespondera. Jednom kada prođete sve korake (koji su objašnjeni u ovom uputstvu) shvatit ćete da je ovo šablonski posao.

Kada naučite kako se kreira jedna reklamna kampanja, automatski ste naučili i kako da kreirate i svaku sljedeću, jer je postupak uvijek isti. Isto se odnosi i na reklamne poruke ili leterse, jer kada naučite kako da kreirate jedan, automatski ste naučili kako da kreirate i sve naredne. 

Ovo uputstvo je kreirano prema najnovijoj verziji TW autorespondera. Ukoliko vremenom dođe do nekih izmjena, ja ću te izmjene unositi u ovo uputstvo kako ne bi došlo do pojave zastarjelih informacija.

ISKRENA PRIJATELJSKA NAPOMENA:

Nemojte zaboraviti da vam Traffic Wave omogućava da imate neograničen broj reklamnih kampanja, reklamnih poruka i neograničen broj pretplatnika i to uvijek po istoj cijeni.

Bez obzira da li upravljate jednom ili stotinama reklamnih kampanja, cijena uvijek ostaje ista – 17.95 dolara mjesečno što je približno 30,00 KM/15,00 eura mjesečno, odnosno vaš TW autoresponder možete imati po cijeni od približno 1,00 KM/0,5 eura dnevno.

Što znači da po cijeni jedne obične produžene kahve/kafe/kave dnevno svako sebi može priuštiti ovaj alat. Trenutno u BiH jedna kutija najjeftinijih cigareta košta otprilike 1,60 eura.

Tako da jedan pušač, samo ako smanji potrošnju cigareta za jednu trećinu mjesečno, može taj novac pametno iskoristiti i priuštiti sebi više zdravlja a u isto vrijeme i ovaj fantastičan alat.

Isto tako jedan “ovisnik” o kofeinu, može uštedjeti novac za TW autoresponder tako što će piti jednu kahvu/kafu/kavu manje dnevno.

Zato, unaprijedite vaše online poslovanje sa Traffic Wave autoresponderom još danas. Naučite kako da ovaj izuzetan alat radi u vašu korist 365 dana u godini.

Registrujte se u TW putem ovog linka

Poslije vaše registracije ja ću vam poslati link sa kojeg možete preuzeti e-knjigu UPUTSTVO ZA KORIŠTENJE TRAFFIC WAVE AUTORESPONDERA.

Naravno, ovo nije sve. Ja ću vam slati i ostale upute i materijale kako biste na što bolji način iskoristili mogućnosti TW autorespondera.

Srdačan pozdrav,
Refik Hrvić

→ Facebook
Twitter
Google+
→ YouTube

SAVJETI ZA USPJEŠAN E-MAIL MARKETING

Efektan e-mail marketing pomaže velikom broju preduzetnika i kompanija da sakupe više pretplatnika, ostanu sa njima u kontaktu i ostvare veći broj prodaja.

Ovo je jedan od najboljih razloga zašto toliki broj preduzetnika koristi e-mail marketing u svome poslovanju. E-mail marketing je puno jeftiniji nego tradicionalni način reklamiranja, a sa druge strane, povratni efekti i koristi su mnogostruko veći.

Ovo su tri ključna elementa efektnog e-mail marketinga:

 1. E-mail lista (baza) pretplatnika
 2. Ponuda
 3. Izgradnja povjerenja

1. ZAPOČNITE SA ISPRAVNOM IZGRADNJOM LISTE VAŠIH PRETPLATNIKA

Znam da postoji iskušenje da kupite već gotove e-mail liste na internetu koje mogu da sadržavaju od nekoliko stotina pa do nekoliko hiljada e-mail adresa. Međutim ovakav način rada u e-mail marketingu vas neće nikuda odvesti.

Većina ovih e-mail adresa su “pokupljene” sa interneta pomoću raznih programa i vi uopšte ne znate ko su vlasnici tih e-mail adresa i čime se bave i da li ih uopšte zanima to što vi radite i promovišete.

Ovakva prividna ušteda novca i vremena može vas kasnije skupo koštati kada vas, vlasnici ovih e-mail adresa, optuže da im šaljete neželjenu (spam, junk, trash) elektronsku poštu.

Najbolji (i jedini najsigurniji) način da gradite vašu bazu i listu pretplatnika jeste putem autoresponder programa. Na ovaj način vi gradite listu ljudi koje zanima to što vi radite, promovišete i prodajete.

Oni su već zainteresovani za to što im nudite ali im je potrebno još informacija kako bi se još detaljnije upoznali sa vašom ponudom. Ovo su takozvani kvalifikovani pretplatnici.

Sa povećanjem vaše email liste, vi ćete imati sve veću bazu zainteresovanih, motivisanih i kvalifikovanih pretplatnika koji žele da ima šaljete vaše reklamne materijale i ponude.

2. VAŠA PONUDA

Efektan e-mail marketing vam pomaže da vašu ponudu stalno držite “ispred očiju” vaših pretplatnika. Istina je da su se vaši pretplatnici dobrovoljno upisali na vašu e-mail listu, međutim imajte na umu da vaši pretplatnici svakodnevno dobijaju i na desetine drugih e-mail poruka.

Vaš posao je da se što bolje potrudite da vaša poruka bude otvorena i pročitana od strane vaših pretplatnika.

Zato trebate kreirati što bolji naslov vaše poruke, jer to je nešto što vaši pretplatnici prvo vide kada otvore svoj e-mail inboks. Oni tada, u djeliću sekunde, odlučuju da li će otvoriti vašu poruku ili ne na osnovu njenog naslova.

Da biste povećali procenat vaših poruka koje će biti otvorene, uvijek kada je to moguće, u naslov vaše poruke ubacite ime vašeg pretplatnika. Većina vaših pretplatnika će radije otvoriti poruku kada u njenom naslovu vidi svoje ime.

Kada je vaša poruka otvorena, njen sadržaj treba da zainteresuje vašeg pretplatnika tako da on želi da sazna još informacija o vašoj ponudi.

Ključ za kreiranje kvalitetnog sadržaja vaše poruke je u tome da razmišljate kao vaši pretplatnici. A svim vašim pretplatnicima pada na pamet samo jedno pitanje kada otvore vašu poruku:

“Šta ovdje ima korisno za mene?”

Prilikom kreiranja vaših poruka, uvijek imajte na umu ovo pitanje i potrudite se da na njega odgovorite kroz sadržaj vaših poruka. Fokusirajte se na koristi i vrijednosti koje će vaši pretplatnici imati od vaše ponude.

Objasnite im kako će im vaša ponuda pomoći. Kako će im vaš proizvod ili usluga uštedjeti vrijeme, novac, kako će im pomoći da zarade novac, izgube višak kilograma i osjećaju se bolje, ljepše, atraktivnije…

3. IZGRADNJA POVJERENJA

Sljedeći vaš korak je vezan za kontinuiranu izgradnju povjerenja sa vašim pretplatnicima. Istraživanja pokazuju da vaši pretplatnici treba da vide vašu poruku iznova i iznova (5 ili 6 puta) prije nego što se odluče za kupovinu vaše usluge ili proizvoda. Korištenjem autorespondera vi imate idealan alat za to.

Autoresponder vam omogućava da svim vašim pretplatnicima šaljete redovno e-mail poruke pomoću kojih, s vremenom, gradite povjerenje, podsjećate vaše pretplatnike na koristi vašeg proizvoda ili usluge.

Mogućnost da ostanete u kontaktu sa vašim pretplatnicima kroz duži vremenski period, ključna je za vaš uspjeh.

Vaš autoresponder vam omogućava da kreirate seriju e-mail poruka kojima ćete iz više uglova osvijetliti i prikazati prednosti vaše ponude. Svaka vaša sljedeća poruka može naglasiti i navesti još jednu prednost vašeg proizvoda ili usluge i na taj način povećati vaše izglede da taj proizvod ili uslugu i prodate vašem pretplatniku.

Ovdje važi jednostavan princip koji glasi:

 • Recite vašim pretplatnicima sve o vašoj ponudi…
 • Recite im to ponovo…
 • Opet iznova ponovite to što ste im rekli…

Imajte na umu da pažnja vaših pretplatnika kratko traje. Velika je konkurencija. Postoji veliki broj stvari koje će im odvući pažnju i defokusirati ih.

Zato stalno držite vašu ponudu “ispred očiju” vaših pretplatnika i govorite im o prednostima, prednostima i prednostima koje im nudi vaš proizvod ili usluga.

Zapamtite: važno je šta će dobiti vaši pretplatnici a ne vi. Njihova korist je važnija od vaše zarade i profita.

A kasnije, nagrada za vaš dobro obavljen posao će biti povećano povjerenje i lojalnost vaših pretplatnika i kupaca a samim time i povećan profit i zarada.

Isprobajte Traffic Wave autoresponder još danas i saznajte kako e-mail marketing pomaže izgradnji vašeg biznisa. Traffic Wave vam omogućava 30 besplatnih dana da ga isprobate prije nego što potrošite i jedan euro, jedan dinar, jednu kunu, jednu KM…

Registrujte se sada putem OVOG LINKA i započnite vaš besplatan probni period od 30 dana.

ŠTA JE LENDING STRANICA?

Lending stranica (engl. Landing page, Capture page, Splash page) je internet stranica koja služi sa prikupljanje pretplatnika.

Sama riječ landing znači slijetanje ili ateriranje, a to bi značilo da je lending stranica mjesto na koje “slijeću” vaši potencijalni pretplatnici i članovi vaše e-mail liste.

To je posebna reklamna internet stranica koju koristite da biste na što brži i što atraktivniji način naveli posjetioce te stranice da preduzmu akciju, upišu se na vašu e-mail listu i postanu vaši pretplatnici.

Osnovni cilj lending stranica je da se posjetioci upišu na vašu e-mail listu. Ova stranica ne mora sadržavati nikakve vaše lične podatke. U prvom planu treba da bude rješenje nekog problema kojeg posjetioci vaše landing stranice imaju.

Vi im na toj stranici nudite rješenje tog njihovog problema, odnosno, nudite im rješenje njihove potrebe i pozivate ih na akciju. Zato lending stranica na sebi mora imati kontak formu (engl. Opt-in Form, Capture Form) putem koje će se posjetioci upisati na vašu e-mail listu.

Autoresponder Traffic Wave vam omogućava da na brz i jednostavan način kreirate lending stranice za bilo koju vašu reklamnu kampanju. Unutar TW autorespondera nalaze se već gotovi šabloni ovih stranica, vi samo treba da odaberete onaj koji vam se sviđa i da u nekoliko klikova imate spremnu lending stranicu za prikupljanje novih pretplatnika.

7 SAVJETA ZA USPJEŠNO KORIŠTENJE AUTORESPONDERA

Najbolji način da dođete do novih kupaca i povećate vašu prodaju putem interneta, jeste korištenjem autorespondera.

Ako se bavite nekim oblikom online poslovanja, vi znate da je izgradnja e-mail liste od životnog značaja za vaš posao.

Dodavanjem autorespondera vašoj online marketinškoj strategiji, moći ćete graditi povjerenje sa vašim pretplatnicima i na taj način iznova i iznova prodavati vaše proizvode ili usluge.

Ovo je 7 ključnih stvari koje trebate primjenjivati kako biste maksimalno iskoristili potencijal autorespondera u vašem poslu:

1.Dodajte kontakt formu vašeg autorespondera na vaše internet stranice. To će vam pomoći da privučete pažnju većeg broja vaših posjetilaca, koji bi inače, bez ove kontakt forme, zauvijek napustili vašu stranicu i ostali biste bez njihovih kontakt podataka i mogućnosti da komunicirate sa njima putem vašeg autorespondera.

2.Ponudite nešto vrijedno posjetiocima vaših internet stranica u zamjenu za njihove kontakt podatke. Kreirajte neki lid magnet koji može biti besplatna e-knjiga ili neki drugi besplatan materijal. Više o tome saznajte na ovom linku.

3.Redovno pravite sigurnosne kopije vaše liste pretplatnika. Posljednja stvar koju želite da vam se desi jeste da izgubite vašu listu. Vaša lista pretplatnika je vaš zlatni rudnik. Zato je maksimalno trebate zaštititi.

4.Prilagodite i personalizujte vaše poruke dodavanjem imena vaših pretplatnika. Više o tome saznajte na ovom linku.

5.Prikupljajte što više podataka o vašim pretplatnicima kao što su broj telefona, adresa itd. Autoresponder Traffic Wave vam omogućava da prilikom kreiranja kontakt forme od vaših pretplatnika zahtijevate da prilikom upisivanja u kontakt formu unesu (pored imena i e-mail adrese) i broj telefona, adresu stanovanja itd.

6.Kreirajte stranice za privlačenje pažnje (engl. Landing page) i fokusirajte se na njihovo reklamiranje. Na ovaj način ćete stalno prikupljati nove pretplatnike kojima ćete moću ponuditi i prodati vaše proizvode i usluge. Šta su stranice za privlačenje pažnje saznajte ovdje.

7.Budite odgovorni prema vašim pretplatnicima. Šaljite im relevantne ponude i gradite povjerenje sa njima, na ovaj način vaši pretplatnici će duže ostati članovi vaše e-mail liste. Neke od mojih prodaja dolaze od pretplatnika koji su primali moje poruke duže od dvije godine.

Koristeći autoresponder i gore navedene upute, možete sebi osigurati uspjeh u online poslovanju.

Vrijednost e-mail liste sa vašim pretplatnicima koje zanima to što radite, reklamirate ili prodajete, ne može biti precijenjena. Uspješni online marketari razumiju i znaju da se njihov uspjeh zaista nalazi u e-mali listama sa njihovim pretplatnicima. Zato možete vidjeti toliko veliki broj online preduzetnika kako sve više koriste potencijal autorespondera za izgradnju njihovog online posla.

ŠTA JE E-MAIL REKLAMNA KAMPANJA?

Reklamna e-mail kampanja predstavlja skup ciljanih i dobro osmišljenih e-mail poruka ili letersa (engl. Letters) koje ubacujete u vaš autoresponder i putem kojih gradite povjerenje sa vašim pretplatnicima, reklamirate ili prodajete određeni proizvod ili uslugu.

1. Ukoliko prodajete elektronske knjige, tada naziv vaše kampanje može biti jednostavno E-KNJIGE, u ovu reklamnu kampanju možete ubaciti neograničen broj letersa u kojima ćete vašim pretplatnicima preporučivati da kupe e-knjige koje prodajete.

2. Ukoliko prodajete proizvode za gubitak tjelesne težine, tada možete kreirati kampanju koja može da se zove SMRŠAJTE LAKO, u ovu reklamnu kampanju ubacujete leterse u kojima ćete objasniti prednosti tih proizvoda, način korištenja, cijenu, itd.

ŠTA JE LID MAGNET?

Najjednostavnije rečeno lid magnet (engl. Lead magnet) je neka vrijednost (poklon) koju nudite svim posjetiocima vaše stranice ili bloga u zamjenu za njihovu e-mail adresu ili neke druge kontakt podatke.

Na ovaj način, kao što magnet privlači metal, tako i vi privlačite nove pretplatnike i proširujete vašu e-mail listu. S obzirom da ne postoji nešto za ništa, vi prvo trebate vašim posjetiocima ponuditi nešto besplatno u zamjenu za njihovu e-mail adresu.

Kakav lid magnet treba da bude?

Kada kreirate lid magnet obratite pažnju na to:

 • …da vaš lid magnet nudi rješenje nekog problema,
 • …da je sažet i kratak,
 • …da pruža dodatnu vrijednost vašim pretplatnicima,
 • …da vaši pretplatnici, pomoću vašeg lid magneta, mogu naučiti nešto novo i korisno,
 • …da mu se može brzo i jednostavno pristupiti,
 • …da pokazuje vašu stručnost…

Lid magnet može biti:

 • besplatna e-knjiga,
 • besplatna audio knjiga,
 • infografik,
 • video,
 • spisak nekih internet alata,
 • spisak savjeta,
 • baza korisnih linkova…

U svakom slučaju lid magnet može biti bilo koja vrijednost koju ćete ponuditi posjetiocima vaše internet stranice ili bloga u zamjenu za njihovu e-mail adresu ili neke druge kontakt podatke.

Na OVOM LINKU možete vidjeti moj lid magnet koji ja poklanjam posjetiocima ovog sajta u zamjenu za njihovu e-mail adresu.

A ukoliko se registrujete u TrafficWave preko ovog linka, ja vam nudim mogućnost da uštedite vaše vrijeme i trud, tako što ću ovaj lid magnet (e-knjigu) prilagoditi vama i u njega ću ubaciti vaše podatke, tako da ga i vi možete koristiti za izgradnju vaše e-mail liste pretplatnika i kupaca.

Za svaku dodatnu pomoć, slobodno me kontaktirajte.

Srdačan pozdrav,
Refik Hrvić

Facebook
Twitter
Google+
YouTube

KAKO DA DODAJETE PRETPLATNIKE U VAŠ TRAFFICWAVE AUTORESPONDER?

Pretplatnik (engl. Subscriber) je osoba koja se dobrovoljno upisala na e-mail listu neke vaše reklamne kampanje jer je zanima to što reklamirate ili prodajete.

Na primjer, osoba koju zanimaju e-knjige, upisati će se na e-mail listu vaše reklamne kampanje E-KNJIGE, jer želi više da sazna o knjigama koje nudite. Na ovaj način ta osoba dobrovoljno postaje vaš pretplatnik. 

Dok će se druga osoba, koju zanimaju proizvodi za gubitak tjelesne težine, prijaviti na e-mail listu vaše kampanje SMRŠAJTE LAKO, i na taj način će postati vaš pretplatnik, a vi ćete joj onda slati određene e-mail poruke (leterse) u kojima ćete reklamirati tu vrstu proizvoda.

Također, ukoliko imate validnu listu sa e-mail kontaktima, tada možete povećati broj vaših pretplatnika tako što ovu listu vaših e-mail kontakata možete ubaciti u vaš Traffic Wave autoresponder.

Prilikom ubacivanja ovih kontakata, TW će na svaku e-mail adresu poslati poruku sa linkom. Svaki vaš kontakt (vlasnik e-mail adrese) koji otvori ovu poruku treba kliknuti na ovaj link kako bi potvrdio da želi biti vaš pretplatnik.

Ovaj video prikazuje kako da dodajete nove e-mail kontakte i pretplatnike u Vaš TW autoresponder:

Također, ukoliko ste do sada koristili neke druge autorespondere (Aweber, MailChimp itd…) i već imate određenu listu vaših pretplatnika, tada možete i ove pretplatnike ubaciti u Vaš TW autoresponder.

Važna napomena:

Nemojte u TW ubacivati e-mail adrese koje ste negdje pronašli ili kupili. U TW strogo ubacujte samo provjerene e-mail adrese onih osoba sa kojima već komunicirate i čije se e-mail adrese nalaze u vašem e-mail imeniku.

U suprotnom, TW može trajno blokirati vaš nalog.

Za svaku dodatnu pomoć, slobodno me kontaktirajte.

Srdačan pozdrav,
Refik Hrvić

Facebook
Twitter
Google+
YouTube

KAKO DA POVEŽETE TRAFFICWAVE I WORDPRESS?

Tražite li način kako da pomoću TrafficWave autorespondera i WordPress-a sakupite više pretplatnika i ostvarite veću prodaju i profit?

Niste jedini!

WordPress vam omogućava da na jednostavan način kreirate vaš blog ili internet stranicu i da na taj način gradite vaš vlasiti brend.

Autoresponder TrafficWave vam omogućava da na jednostavan način sakupite više pretplatnika, ostanete sa njima u kontaktu i ostvarite veći broj prodaja, odnosno zaradite više novca.

U nastavku pogledajte dva načina na koje možete kombinovati i povezati TrafficWave i WordPress i na taj način unaprijediti vaše poslovanje putem interneta. Kombinovanjem TrafficWave auorespondera i WordPress-a vaš marketing će dobiti veću snagu i potencijal.

1. Povežite TrafficWave i WordPress
(nije potrebno instalirati nikakav novi dodatak):

2. Povežite TrafficWave i WordPress koristeći dodatak Magic Action Box: 

Više o dodatku Magic Action Box možete saznati na stranici: www.magicactionbox.com

Za svaku dodatnu pomoć, slobodno me kontaktirajte.

Srdačan pozdrav,
Refik Hrvić

Facebook
Twitter
Google+
YouTube

5 STRATEGIJA ZA IZGRADNJU E-MAIL LISTE

Ako želite da nešto prodate, onda vam treba produktivna strategija za izgradnju vaše e-mail liste koja će vam omogućiti da ostvarite prodaju.

Ovo je 5 efikasnih strategija koje možete početi koristiti odmah. Naravno, nemojte zaboraviti da vaš proizvod ili usluga, koje prodajete, treba da riješe neki od problema vaših potencijalnih kupaca.

Ovo je 5 jednostavnih strategija koje će vam pomoći da brže gradite e-mail listu vaših članova, a samim time i listu vaših potencijalnih kupaca i klijenata.

Dobijanje pretplatnika je jedna stvar, međutim novac možete zaraditi samo ako i dalje ostanete u kontaktu sa njima i ponudite im određene korisne informacije o vašim proizvodima i uslugama od kojih vaši pretplatnici mogu imati koristi.

1. Postavite dugmad društvenih mreža na vašu stranicu.

Omogućite posjetiocima vaše stranice da dijele vaše tekstove ili video materijale putem društvenih mreža. Kako posjetioci budu dijelili vaše materijale na njihove profile na društvenim mrežama, vi ćete imati pristup njihovoj mreži prijatelja i kolega. Tada će njihovi prijatelji posjećivati vašu stranicu, a neki od njih će se upisati na vašu e-mail listu.

2. Promovišite vašu ponudu na društvenim mrežama.

Neke osobe koje vas prate na Twitter-u, Facebook-u, Instagaram-u…, biće zainteresovani da se povežu sa vama. Kada objavljujete vašu ponudu putem društvenih mreža, obratite pažnju na to da u objavu ubacite link koji će voditi prema vašoj stranici na kojoj posjetioci mogu upisati svoje podatke i postati članovi vaše e-mail liste. Ova stranica se zove Capture page ili stranica za privlačenje pažnje i prikupljanje pretplatnika.

3. Postavite kontakt formu na vaš blog ili internet stranicu.

E-mail lista se ne može graditi bez osnovnih stvari. Zato trebate postaviti kontakt obrazac vašeg autorespondera na vašu stranicu ili blog. Ovo je jedna od osnovnih stvari. Kontakt obrazac postavite na neko vidljivo mjesto na vašoj stranici ili blogu tako da se vaši posjetioci mogu pretplatiti na vašu e-mail listu i dobiti još informacija o vašoj ponudi.

4. Ponudite vašim posjetiocima neki besplatan poklon.

Da li imate neku besplatnu e-knjigu, video ili nešto treće da ponudite posjetiocima vaše stranice ili bloga? Kreirajte neki poklon i omogućite da ga dobije svaki posjetilac vašeg sajta ili bloga koji se pretplati i upiše na vašu e-mail listu.

5. Sakupljajte e-mail adrese na onlajn i oflajn događajima i druženjima.

Kada vam neko ponudi svoju vizit kartu, pitajte tu osobu da li možete dodati njenu e-mail adresu na vašu e-mail listu kako biste mogli i dalje ostati u kontaktu.

Svaku od navedenih strategija možete odmah primjeniti i to potpuno besplatno. A svaka navedena strategija može imati pozitivan uticaj na izgradnju vaše e-mail liste i na efikasnost vašeg e-mail marketinga.

Za svaku dodatnu pomoć, slobodno me kontaktirajte.

Srdačan pozdrav,
Refik Hrvić

Facebook
Twitter
Google+
YouTube

KAKO BITI NAJBOLJI SPONZOR?

Ovaj tekst je posvećen svima onima koji grade ili žele da grade svoj posao kao poslovni partneri kompanije Traffic Wave. 

Ukoliko je vaš cilj da uključite dovoljno članova koji će vam omogućiti da imate besplatan TW autoresponder, to je sasvim uredu. Vi onda trebate uključiti samo 3 člana.

Zapamtite: uključite samo 3 pa ste fri (Engl. free – besplatno). Odnosno, uključite samo 3 člana i sve dok oni plaćaju svoju mjesečnu TW pretplatu, vi imate vaš TW alat potpuno besplatno.

Međutim, ovaj tekst je fokusiran na one TW članove koji žele da ostvaruju mjesečnu zaradu i pasivni prihod uključujući nove članove u TW i učeći ih da i oni uključuju nove članove.

Ovdje ću govoriti o greškama koje sam primjetio i o tome kako da kreirate vaš tim koji će raditi zajedno. 

Prva stvar koju želim da uradite jeste da donesete odluku da želite da ostvarujete zaradu pomoću TW autorespondera.

Ako je to ono što želite, onda trebate biti spremni da naučite neke stvari, a sa druge strane, potrebno je i da neke stvari jednostavno zaboravite jer vas one samo ometaju i dodatno opterećuju.

Želim biti potpuno jasan – ovaj tekst je posvećen samo onima koji hoće da budu TW lideri. Lideri su fokusirani na kreiranje rezultata. Oni preuzimaju odgovornost za svoje postupke i žele biti sigurni da članovi njihovog tima imaju pristup svim informacijama koje će im pomoći da budu uspješni.

Da se razumijemo, mi ne možemo nikoga natjerati da nas slijedi i da slijedi naš primjer, ali možemo učiniti da mi budemo pravi primjer i da svima omogućimo pristup potrebnim uputama i informacijama.

Da vidimo koje su to osnovne stvari koje trebate uraditi ako želite zaista iskreno da zarađujete kao poslovni partner kompanije Traffic Wave?

Prva i osnova stvar je: KORISTITE VAŠ TW AUTORESPONDER!

Zvuči očigledno, zar ne? Međutim, vidim mnoge članove koji su se uključili u TW ali ne koriste ovaj alat. Ovo je siguran put do neuspjeha.

Kupili su alat za izgradnju posla i onda taj isti alat ne koriste. To je isto kao kada kupite mobilni telefon i onda ga držite kod kuće na polici i ne koristite ga. Ili ste kupili automobil, ali ga ne koristite nego i dalje putujete okolo pješice.

ZAŠTO TREBATE KORISTITI VAŠ TW ALAT?

1. BUDITE PAMETNI

Učinite da po cijeni od samo 0,50 eura dnevno koristite ovaj moćan alat za pronalaženje novih saradnika za vaš posao.

Koliko trebate pronaći novih saradnika kako biste pokrili vaš mjesečni trošak od 17,95 dolara, koliko plaćate vaš TW autoresponder?

Odgovor je – samo 3.

Samo 3 osobe trebaju kupiti svoj TW autresponder putem vaše preporuke i to je dovoljno da pokrije vaš mjesečni trošak od 17,95 dolara. Na ovaj način vi vaš TW autoresponder dobijate potpuno besplatno na korištenje.

2. BUDITE PRIMJER

Kada vi gradite vašu e-mail listu, gradite listu vaših pretplatnika, izgrađujete povjerenje sa njima koristeći vaš TW alat, vi ste tada kvalifikovani da i vaše članove učite da urade istu stvar u njihovom poslu.

Kada neko kaže:

“Ovo ne funkcioniše.“

Vi tada možete reći:

“Naravno da funkcioniše, ja svakoga dana dobijam nove članove i pretplatnike na mojoj e-mail listi. Zato hajde da vidimo kako da poboljšamo tvoje rezultate.“

Tada možete toj osobi pomoći i pokazati kako se to radi.

3. UČINITE DA ŠTO VEĆI BROJ VAŠIH ČLANOVA OSTANE U POSLU

Kada imate ljude u vašem timu koji na ispravan način koriste TW alat, njihov će posao rasti. Oni će tada jednostavno vidjeti da 100% ima smisla izdvojiti dnevno 0,50 eura kako bi dobili ovaj moćan alat na korištenje.

Pokažite im kako da ostvare bolje rezultate u njihovom poslu pomoću TW autorespondera i oni će i dalje ostati dio vašeg TW tima.

Kada uključite nekog novog člana koji želi samo da bude kupac TW autorespondera, učite ga kako da koristeći ovaj alat unaprijedi neki svoj posao kojim se trenutno bavi. On će tada i dalje koristiti ova alat i neće otkazati svoju TW pretplatu.

***

Da vidimo sada šta da radite kada uključite nekog člana koji, pored toga što koristi TW autoresponder za razvoj nekog svog svog posla, paralelno želi i da bude poslovni partner TW kompanije i želi da zarađuje mjesečne provizije od preporuke i izgradnje svog TW tima.

Kako ćete pomoći ovim članovima?

TAKO ŠTO ĆETE OPET KORISTITI VAŠ TW ALAT!

Zvuči vam poznato? Razmislite malo…

Vi koristite TW autoresponder kao alat pomoću kojeg gradite e-mail listu vaših klijenata. Zatim, koristeći TW, vi komunicirate sa ovim klijentima i pretvarate ih u kupce vaših proizvoda ili usluga. Zatim, koristeći TW, vi sada i dalje komunicirate sa vašim kupcima i pomažete da oni ponovo kupuju od vas.

Isti postupak ponavljate i kada gradite vaš tim saradnika u TW sistemu.

Kreirajte barem jednu reklamnu kampanju u vašem TW nalogu i počnite sakupljati potencijalne saradnike za vaš TW posao.

Vaši potencijalni saradnici su ljudi koji su već uključeni u neke poslove kao što su Network Marketing, Affiliate Marketing, prodaju neke svoje proizvode putem interneta kao što su online kursevi i treninzi, elektronske knjige, itd.

Njima je potreban TW autoresponder kako bi ubrzali izgradnju njihovog posla. A, pošto se radi o poslovnim ljudima, oni će biti otvoreni i za vašu ponudu za dodatnom zaradom tako što će preporučivati TW autoresponder svojim klijentima i tako ostvariti još jedan izvor zarade kroz partnerski poslovni odnos sa TW kompanijom.

Zatim, kreirajte jednu reklamnu kampanju u vašem TW nalogu u koju ćete ubaciti upute o tome kako se koristi TW autoresponder. U ovu kampanju ubacite sve članove vašeg tima kako bi mogli od vas dobivati sve potrebne upute i podršku.

ODGOVARAJTE NA PITANJA KOJA VAM POSTAVE VAŠI ČLANOVI I POTENCIJALNI ČLANOVI I SARADNICI.

Često dobijam pritužbe od novih članova da im njihovi sponzori ne odgovaraju na e-mail. Ako ne odgovarate na pitanja vaših članova i ne dajete im potrebnu podršku i pomoć, oni će odustati od posla.

Ovo nije ništa novo. To su jednostavno pravila poslovnog svijeta. Kada se neko uključi u vaš posao, on na početku ne zna ništa.

On kaže:

“Vjerujem ti dovoljno da želim da pokušam.“

Učite vaše TW članove kako da budu uspješni pokazujući im na vašem ličnom primjeru i dijeleći sa njima informacije koje su im potrebne. Učite ih kako da grade svoju vlastitu e-mail listu klijenata.

Kao graditelju tima i lideru, postavite sebi sljedeće pitanje:

„Da li želim tim saradnika koji će stalno da zavise o meni, ili želim tim saradnika koji će biti neovisni o meni i koji rade zajedno na razvoju njihovog pojedinačnog i zajedničkog uspjeha?“

RAZMISLITE O OVOME:

Ako imate 300 ljudi u vašem timu koji se stalno oslanjaju na vas i čekaju da vi radite umjesto njih, vi ćete se tada umoriti, istrošiti, nervirati i doživjeti da veliki broj ljudi odustane.

Ali, ako imate 300 ljudi u vašem timu koji ostvaruju uspjeh zato što koriste TW autoresponder kao alat i sa njime grade svoje vlastite liste klijenata i ostvaruju prodaje i zarade, i tada ćete doživjeti da neki odustanu, ali ćete također doživjeti i veliki zamah i rast vašeg posla koji će biti posljedica timskog rada velikog broja pojedinaca koji primjenjuju ove jednostavne strategije za razvoj njihovog posla i zaradu putem njihovog TW naloga.

Uspjeh rađa još više uspjeha.

Nemojte zaboraviti da korištenjem TW autorespondera vi dobijate vašeg ličnog asistenta koji radi za vas i umjesto vas 24 sata dnevno, 365 dana u godini, a ne traži platu, topli obrok, godišnji odmor, regres…

Da li ste član TW-a? Da li želite biti lider u ovom poslu?

Svi vaši komentari, pitanja i povratne informacije vezane za ovaj članak su dobro došli!

Za svaku dodatnu pomoć, slobodno me kontaktirajte.

Srdačan pozdrav,
Refik Hrvić

Facebook
Twitter
Google+
YouTube