DAN KADA SAM POSTAO BOGAT – TONI ROBINS

Antoni Toni Robins (Anthony Robbins, 29.02.1960.) je najpoznatiji i najbolje plaćeni američki motivacioni govornik, trener uspjeha i autor knjiga: “Neograničena moć”, “Pismo jednog prijatelja”, “Probudite diva u sebi”, “Divovski koraci” i “Novac – Majstor igre”.

Svoju karijeru započeo je pohađanjem seminara američkog trenera Džima Rona (Jim Rohn) koji ga je učio kako „sreća i uspjeh u životu nisu rezultat onoga što imamo, nego onoga kako živimo“. 

“Antoni Robins je moj učitelj i čovjek koji je promijenio moj život” – Prof. dr. Nikola Čanak/Dr Nik

Njegova knjiga Neograničena moć, objavljena 1987., raspravlja o temi zdravlja, energije, preovladavanju strahova, uvjerljivoj komunikaciji i jačanju odnosa. Kao motivacioni trener radio je s mnogim osobama iz javnog života, a jedna od njegovih prepoznatljivih karakteristika je dinamika.

Toni Robins je odrastao u siromašnoj porodici, zvali su ih “kontejner ljudi”, jer su često tražili po kontejnerima nešto hrane kako bi preživjeli. Sve se promijenilo kada je Toni imao 13 godina. Tog jutra, na Dan zahvalnosti, njegova porodica se probudila sa lošim predosjećajem.

Na Dan zahvalnosti nisu imali ništa, teška situacija je dovela do razočarenja i beznađa, a onda do nepopravljivih grubih riječi između oca i majke. U tim trenucima, njihov najstariji sin, Toni, se osjećao jadno i bespomoćno, dok je posmatrao kako ljudi, koje najviše voli, postaju potišteni i mrzovoljni. Ali je tada sudbina umiješala svoje prste, glasno i neočekivano neko je zakucao na njihova vrata!

Kada je Toni otvorio vrata, pozdravio ga je visok čovjek u zgužvanoj odjeći. Širko se smiješio i pružio korpu punu poslastica koje su karakteristične sa Dan zahvalnosti.

Čovjek na vratima je rekao: “Ovo je od nekoga tko zna da ste u nevolji i želi da znate da ste voljeni i da je nekome stalo do vas.” 

U tom trenutku, Toni Robinsu se život promijenio, jednostavnim činom dobrote shvatio je da je nada vječna i da je nekome ipak stalo do njega i njegove porodice. Osjećaj zahvalnosti duboko ga je dirnuo, tada je donio odluku da će jednog dana imati dovoljno i da će na isti način uzvratiti drugima.

Toni Robins je davno već ispuno svoje obećanje, danas on i njegove organizacije pomažu i hrane milione gladnih ljudi i djece širom svijeta. Trenutak dobročinstva koji je neko drugi učinio prema njemu i njegovoj porodici, inspirisao ga je da danas on pomaže mnogim ljudima, ali ne samo putem financijske pomoći, nego i putem svojih predavnja i učenja o boljem i prosperitetnijem životu.

Toplo preporučujem da pronađete i pročitate njegove knjige, a knjigu PISMO JEDNOG PRIJATELJA možete preuzeti i putem OVOG linka.

Preuzmite e-knjigu: AUTORESPONDER – ALAT KOJI RADI ZA VAS I DOK SPAVATE

Pretplatite-se

PRETPLATITE SE NA E-BILTEN

100% BESPLATNO

Primajte direktno u vaš sandučić elektronske pošte korisne, pozitivne, edukativne, motivacione materijale koji mogu obogatiti vaš lični i profesionalni život.

Popunite navedena polja ispod i kliknite na dugme 
DA, ŽELIM SE PRETPLATITI
  • Vaši podaci su sigurni 100%
  • Sa e-mail liste se možete odjaviti u svakom trenutku
  • No Spam

Ostavite vaš komentar.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.