DALEKO OD SVIH – ŠTO BLIŽE SEBI

Gledam ovih dana šta se sve piše, objavljuje, kakve sve gluposti, kao da su ljudi odlepili, i krenem da objašnjavam, i onda to svoje obrišem, bolje tako. Nekada je najbolje ćutati o svemu. Ništa ne komentarisati, ne ulaziti u dublje rasprave. Samo ćutati. Bez pitanja i odgovora.

Umoran od svega, od svih priča, naklapanja, ljudi, skriven na neko svoje mesto. Na kome imaš pravo da te se ništa ne tiče i da te ostave na miru, svi. Da ti ništa ne pričaju, ne poručuju, obećavaju. Samo da te nema, ili da te ne vide.

Ne javljati se na telefon, ne odgovarati na poruke, jednostavno se isključiti i bar malo se odupreti teroru u kome si svima na izvolte i „aktivan, online“. 

Da odmah misle da imaš nešto protiv ako nisi tu ili im se ne javljaš a ti si samo željan sebe i svog mira, svojih misli, tišine, ćutanja.

Kada nikome ne moraš da se pravdaš, objašnjavaš, izvinjavaš samo bi slobodno da dišeš, željan svežeg vazduha van svih onih koji misle da polažu pravo na tebe.

Nekada je najbolje ćutati o svemu, ne ulaziti ni u kakve rasprave, dogovore, prazne priče, ne biti ni pametan, ne biti ni glup, ne biti ništa od svega onoga što drugi misle da jesi ili treba da budeš, samo se odmoriti od toga, od svih malih i velikih priča, moranja, očekivanja, pritisaka jednostavno zaćutati, prikupiti snagu i videti kako i kuda dalje ako se može tim putem dalje, ako ne, okrenuti novi list.

Nego se gušiti u tome svemu, kao riba u prljavoj vodi, dok toneš i toneš glumeći da si prisutan, da ti je dobro i da uživaš, dok niko ne zna stvarno kako si i koliko ti je nekada pun svega toga što pričaju, poručuju…

U toj gomili glasova koja nešto objašnjava ili se nameće dok bi ti najradije tišinu, mir, spokoj. Zato treba znati zaćutati, skloniti se i nestajati i vraćati se nov, svež, drugačiji, ponovo rođen, obnovljen u nekom svom izvoru ili se mnogima ne vraćati uopšte.

Ne dati im više ni sekundu svog života, ne prljati se sa njima bez toga, u stalnoj trci da budeš svima na usluzi, svuda stižeš ali sebe zaboravljaš i svoj lični predah na koji imaš pravo da pustiš sve iz sebe, kao kada letiš, ili plačeš, oslobođen od svega.

A pre svega imaš pravo da budeš nasamo sa sobom i da ti bude dobro ili kako već. Samo da ti se niko ne meša u to tvoje, samo tvoje, u svetu intimu koju bi da zadržiš za sebe daleko od svih.

Preuzmite e-knjigu: AUTORESPONDER – ALAT KOJI RADI ZA VAS I DOK SPAVATE

Opt In Image
PRETPLATITE SE NA E-BILTEN...

...i primajte direktno u vaš sandučić elektronske pošte korisne, pozitivne, edukativne, motivacione materijale koji mogu obogatiti vaš lični i profesionalni život.

  • Vaši podaci su sigurni 100%
  • Odjaviti se možete u svakom trenutku
  • No Spam

Srdačan pozdrav,
Refik Hrvić


Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | Pinterest | LinkedIn


Ukoliko smatrate da sadržaj objavljen na sajtu refikhrvic.net krši vaše autorsko, lično ili drugo pravo ili interes, možete zahtijevati ispravku ili da se objava ukloni sa sajta. Slučaj će biti u najkraćem roku razmotren, a sporni sadržaj biće uklonjen ili ispravljen odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe. Sve pritužbe kao i prigovore možete slati na e-mail adresu info@refikhrvic.net. Materijal poslat na ovu e-mail adresu će se smatrati pravovaljanim. Svi drugi oblici prigovora neće se smatrati relevantnim i vlasnik sajta refikhrvic.net nema obavezu postupiti po istim.


Ostavite vaš komentar.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.