CRNI PETAK U ZEMLJI SELJAKA…

Crni-petak-u-zemlji-seljaka

Preživjesmo još jedan „crni petak“. Do prije neku godinu nismo znali ni šta je „dan zaljubljenih“, „noć vještica“ je bila horor film, a da je neka učiteljica tjerala djecu da je „slave“ u školi, u najboljem slučaju bi se izvukla uz optužbe da je morbidna, a danas smo eto, dogurali i do crnog petka. Ispadaš glup i nazadan ako nisi čuo za zapadnjačke konzumerističke izmišljotine, a nenormalan ako ne želiš u njima sudjelovati.

Živimo u društvu gdje je normalno da naslovnu stranicu dobije starleta kojoj je puklo silikonsko dupe. Gdje je imperativ da budeš budalast, nemoralan, nekulturan i nastran. Danas si lud ako ne gledaš rijalitije, ako ne pratiš priglupe jutjubere koji igraju igrice ili se majmuniraju po gradu, ako si ovisan o svojoj ženi, a ne o p*rnografiji.

  • Jesu to zapadnjačke vrijednosti za koje naše društvo još nije „sazrilo“?
  • Jel to ta Weberova etika kojoj se Vučić divi?
  • Jesu li to Plenkovića učili 20 godina u Briselu?
  • Konzumerizam, hedonizam, prežderavanje, opijanje, drogiranje, promiskuitet, bejsomučno šopingiranje?
  • Umjetno stvaranje potreba, izmišljanje vijesti, proizvodnja iluzije?

Brak postaje samo „komadić papira“ i ima „rok trajanja“. Ženu uvjeravaju da ne treba raditi za muškraca i djecu koji je vole, nego za poslodavca. Dijete samo „ima pravo izabrati spol“, pa može biti „dječak sa v*ginom ili djevojčica sa p*nisom“. Muškarci vise po kladionicama koje niču na svakom uglu. Idite u bilo koju zemlju na zapadu. Sve sam ih prošao. To su društva nakaza, nemorala, otuđenih pojedinca, sterilnih žena, impotetntnih muškaraca i nezaustavljivog rasta islamskih migranata…

U bivšoj državi su se na današnji dan klale svinje, a sad nas tretiraju kao svinje pred klanje. U mom gradu je 1991. živjelo 180 000 stanovnika, sad ih nema ni 110 000. Kad iz Venezuele pobjegne 10 posto stanovništa onda je kataklizma, a kad iz Hrvatske pobjegne 10 posto stanovnika onda nikom ništa.

Kako smo u 30 godina došli od Desanke Maksimović do Kije Kockar? Od Branka Kockice do Bake Praseta? Od Arsena Dedića do MC Stojana? Jel sad shvatate šta znači promjena svijesti.

U zemljama seljaka, na brdovitom Balkanu, sa ovakvim zvijezdama, medijima, poltronskim novinarima, polupismenim intelektualcima i političarima kojima je korupcija u svakom udahu i izdisaju, svaki je petak crn, da crnji ne može biti.

Izvor: leutar.net

Preuzmite e-knjigu AUTORESPONDER – ALAT KOJI RADI ZA VAS I DOK SPAVATE

Ako želite da saznate kako ovaj alat može unaprijediti vaš posao, predlažem da preuzmete e-knjigu AUTORESPONDER JE ALAT KOJI RADI ZA VAS I DOK SPAVATE.

Preuzmite e-knjigu VODIČ KROZ SCNET BIZNIS

Ukoliko tražite priliku da dodatno zaradite i dopunite vaš kućni budžet, predlažem da preuzmete e-knjigu VODIČ KROZ SCNET BIZNIS i informišete se o ovoj poslovnoj prilici. 

Povežimo se i putem društvenih mreža:

Pretplatite se na moj YouTube kanal.

Opt In Image
PRETPLATITE SE NA E-BILTEN OVOG SAJTA...

...i primajte direktno u vaš sandučić elektronske pošte korisne, pozitivne, edukativne, motivacione materijale koji mogu obogatiti vaš lični i profesionalni život.

  • Vaši podaci su sigurni 100%.
  • Uvijek se možete odjaviti.

Srdačan pozdrav,
Refik Hrvić

Ostavite vaš komentar.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.