Biti SRETAN stvar je ličnog IZBORA!

1. Biram biti sretan i dobro raspoložen. Imat ću na umu da je “većina ljudi sretna u onolikoj mjeri koliko odluči biti sretna”. Podsjećat ću se da je sreća u čovjeku, a ne izvan njega.
2. Biram da ću se prilagođavati prilikama umjesto da se trudim prilagođavati prilike vlastitim željama.
3. Biram brinuti se za vlastito tijelo. Vježbati ću, njegovati ga i hraniti. Neću ga zapuštati ni zloupotrebljavati jer želim da mi dugo i dobro služi.
4. Biram da posvetim malo vremena vježbanju uma. Naučiti ću nešto korisno. Pročitat ću nešto što iziskuje napor, razmišljanje i koncentraciju. Uložiti ću svoj intelektualni kapital.
5. Biram učiniti nešto sebi za dušu. Napravit ću barem jedno dobro djelo ne očekujući nagradu ni dobitak. Uradit ću dvije stvari što mi inače teško padaju kako bih vježbao duh i volju.
6.  Biram biti ugodan prema okolini. Učiniti ću sve da izgledam što bolje mogu, bit ću pažljiv i za svakoga ću nastojati naći pravu riječ. Ništa i nikoga neću kritikovati. Neću pokušavati mijenjati ljude.
7. Biram živjeti svjesno, sada i ovdje. Neću oplakivati prošlost niti strahovati za budućnost.
8.  Biram pridržavati se unaprijed utvrđenog dnevnog plana. Rasporedit ću vrijeme tako da ću unaprijed znati što ću raditi narednih nekoliko sati. Klonit ću se dvaju velikih napasnika: žurbe i neodlučnosti.
9.  Biram naći pola sata dnevno za potpuno opuštanje, pola sata kad ću moći biti sam sa sobom.
10. Biram da ću se osloboditi svih svojih strahovanja. Prihvatit ću sebe kakav jesam, da se veselim i uživam u lijepom. Bez straha ću voljeti i bez straha ću vjerovati da me vole oni koje volim.
BUDITE SRETNI IZNUTRA, PA ĆETE SE TAKO I PONAŠATI I SLIČNO PRIVLAČITI!
Preuzmite e-knjigu AUTORESPONDER – ALAT KOJI RADI ZA VAS I DOK SPAVATE

Ako želite da saznate kako ovaj alat može unaprijediti vaš posao, predlažem da preuzmete e-knjigu AUTORESPONDER JE ALAT KOJI RADI ZA VAS I DOK SPAVATE.

Preuzmite e-knjigu VODIČ KROZ SCNET BIZNIS

Ukoliko tražite priliku da dodatno zaradite i dopunite vaš kućni budžet, predlažem da preuzmete e-knjigu VODIČ KROZ SCNET BIZNIS i informišete se o ovoj poslovnoj prilici. 

Povežimo se i putem društvenih mreža:

Pretplatite se na moj YouTube kanal.

Opt In Image
PRETPLATITE SE NA E-BILTEN OVOG SAJTA...

...i primajte direktno u vaš sandučić elektronske pošte korisne, pozitivne, edukativne, motivacione materijale koji mogu obogatiti vaš lični i profesionalni život.

  • Vaši podaci su sigurni 100%.
  • Uvijek se možete odjaviti.

Srdačan pozdrav,
Refik Hrvić

Ostavite vaš komentar.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.