15 ŽIVOTNIH LEKCIJA KOJE SU MI PROMIJENILE ŽIVOT – DR. VEJN DAJER

Neke od najsnažnijih lekcija koje su mi promijenile život, naučio sam od ovog sjajnog čovjeka, Wayne Dyera i podijelit ću ih sa vama. Svaka od ovih lekcija su mi podjednako važne i nemaju određen red po kojem su nabrojane.

1. Saradnja je zdravija od konkurencije
Usavršavajte se stalno, toliko da se nemate vremena upoređivati i takmičiti s drugima. Svi smo u ovome zajedno i taj osjećaj odvojenosti nas sve čini samo slabijima stvarajući nam bol i patnju.

Ako ste uvijek u žurbi, pokušavajući da budete ispred nekog drugog ili su tuđi rezultati motivacija za vas, ta osoba onda ima kontrolu nad vama.

2. Ako volite ljude onda ih nemojte pokušavati promijeniti
Kada volite nekoga, volite ga zbog onoga što jest, bez nametanja svoje volje i bez stalnih pokušaja da ga promijenite. Ljubav je sposobnost i spremnost da omogućite onima do kojih vam je stalo da budu što su izabrali za sebe, bez ikakvog insistiranja sa vaše strane.

 

 

13. Ne postoji kraj vašem ličnom razvoju
Osobni razvoj se ne završava s vašom školom. Trenutak kada se prestanete razvijati možete reći da ste prestali živjeti.

Pojedinci koji sami sebe etiketiraju kažu:

“Ja sam gotov proizvod u ovom području i nikada neću biti drugačiji”.

Ako ste gotov proizvod, upakiran i sklonjen, vi ste prestali rasti.

14. Budite realni, očekujte čuda
Postoji velika sila u univerzumu, izvor svega toga i ova moć čini sebe dostupnom vama, onog trenutka kada se vi uskladite s onim što ste vi zaista duboko u sebi, stvarajući čuda za vas i one koje volite. Jednom kada vjerujete u sebe i vidite svoju dušu kao božansku i plemenitu, vi ćete se automatski pretvoriti u biće koje stvara čuda.

15. Pratite svoje srce i bit ćete uspješni
Ovo je tako moćna istina, da samo nekolicina od svih nas zaista živi i istražuje. Kada nađete svrhu u vašem životu, kada se fokusirate na to da dajete najbolje od sebe ovom svijetu, obilje će slobodno ulaziti u vaš život i vi ćete otkriti sreću za koju nikada niste pomislili da će biti vaša. Radeći ono što volite je kamen temeljac za obilje u vašem životu.


Svidio vam se ovaj članak? Učinite uslugu vašim prijateljima, podijelite članak sa njima putem društvenih mreža. 

Opt In Image
PRETPLATITE SE NA E-BILTEN...

...i primajte direktno u vaš sandučić elektronske pošte korisne, pozitivne, edukativne, motivacione materijale koji mogu obogatiti vaš lični i profesionalni život.

  • Vaši podaci su sigurni 100%
  • Odjaviti se možete u svakom trenutku
  • No Spam

Srdačan pozdrav,
Refik Hrvić


Facebook | Twitter | Google+ | YouTube | Pinterest | LinkedIn

One comment

Ostavite vaš komentar.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.