15 SAMOOGRANIČAVAJUĆIH VJEROVANJA

15 toksičnih vjerovanja kojih se treba osloboditi:

1. Nisam dovoljan – Riješi se limitirajućih razmišljanja kako nisi dovoljan, dovoljno dobar, dovoljno pametan, bogat, zgodan. Ono što jesi je i više nego dovoljno za ostvariti svoj potencijal.

2. Moj život nema smisla – Svrha tvog života je dio onoga što jesi i nju ne izgubiš s vremenom. Zato je trebaš pronaći u sebi i poslušati unutarnji glas, a ne nastojati ispuniti tuđa očekivanja.

3. Bolje je biti ovca nego čudak – Uvijek budi ono što jesi, ne slika ostalih. Bolje biti prvoklasna i jedinstvena verzija sebe nego drugorazredna kopija drugoga. Idi tamo gdje želiš ići, a ne gdje svi ostali odlaze.

4. Ne smijem biti ranjiv – Ostavi se svih maski i kostima. Razbij zidove koje si izgradio da bi se sakrio i kamuflirao. Dopusti da te drugi vide onakvog kakav zaista jesi. Nemoj zanemarivati svoju ranjivost i savršene nesavršenosti.

5. Nemam školu za to – Odustani od razmišljanja da nešto ne možeš jer nisi školovan. Tvoji snovi su samo za tebe i oni ne poznaju ograničenja. Ako nešto strasno želiš, onda u to i daješ daleko više od nekoga tko to obavlja zbog plaće. A nikada nije kasno ni za formalno školovanje. ‘Nothing is impossible, the word itself says ‘I’m possible’!’ – Audrey Hepburn

6. Neću biti sretan dok do toga ne dođem – Mnogi ljudi odgađaju svoju sreću jer čekaju nešto nevjerojatno ili pak ostvarenje nekog cilja. Sreća nije u cilju već u putovanju. Sreća nije u budućnosti već u sadašnjosti, a liste želja služe kao smjernice, ne kao ciljevi.

7. Život je težak – Život je iskustvo i nije sam po sebi težak, okrutan i nasilan. On posjeduje mudrost i spoznaju daleko veću od naše. Život je ključno iskustvo za razvoj svijesti i upravo ono koje nam je presušno potrebno.

8. Krivim svoje roditelje – Oni definitivno nisu krivi za sve pogrešno u tvom životu i nemoj trošiti energiju da bi krivio bilo koga izvan sebe. Sam si odgovoran za vlastiti život i nitko te nije tjerao da živiš tuđa očekivanja.

9. Mogu sve sam i ne trebam pomoć – Pitati za pomoć i otvoriti se za primanje iste nije slabost već snaga. Samostalnost i snaga također nisu vezani uz primanje pomoći. Dapače, najsnažnije i najmudrije je prihvatiti pomoć od onoga tko tu pomoć može osigurati. Jer ćemo na taj način mi pomoć nuditi i drugima.

10. Ljubav je prebolna, gotov sam s time – Ljubav ne boli, samo očekivanja. Nikome nije bolje bez ljubavi i svatko duboko u sebi zna kako je to istina. Svi smo načinjeni s ljubavlju i trebamo ljubiti. Od ljubavi se ne može racionalno odustati jer ona predstavlja život.

11. Ne mogu biti sretan ako nisam u vezi – Tvoja sreća ne ovisi o drugim osobama. Nedostatak veze nije opravdanje za sreću i nesreću jer sreća nema alternativu i dolazi iz nas samih.

12. Prekasno je da ostvarim snove – Nikada nije kasno za potpaljivanje strasti prema poslu, životu i ljubavi. Nikada nije kasno za inovacije i snove. To nema veze s godinama jer je ljudski duh besmrtan.

13. Nikad neću biti funkcionalna osoba nakon svega što mi se dogodilo – Tvoja prošlost ne predstavlja tebe, a ona nije niti priča tvoje budućnosti. Poteškoće su mogućnosti, a rane su mudrost. Sudbina ne postoji dok ju sam ne stvaraš.

14. Ne vjerujem nikome pa ni sebi samom – Neistina je da se nikome ne može vjerovati. Svi činimo pogreške i nismo savršeni, što opet ne znači da smo nepovjerljivi. Povjerenje je ono što život čini međusobno isprepletenim i tamo gdje ga nema, nema ni života.

15. Ja sam posve sam – Nitko nije sam, nikada bio niti će biti. Samoća je stvar izbora, a ne sudbine.

Preuzmite e-knjigu: AUTORESPONDER – ALAT KOJI RADI ZA VAS I DOK SPAVATE

refik-hrvic Srdačan pozdrav,
Refik Hrvić

〉〉 Facebook
〉〉 Twitter
〉〉 Google+
〉〉 YouTube

Ostavite vaš komentar.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.